07 / 05 / 2024

konut satış sözleşmesinin feshedilmesi

konut satış sözleşmesinin feshedilmesi

Satıcı ile alıcı taraf arasında yapılan konut satışı için sözleşme yapılıyor. Sözleşmeyi imzalayan taraflar birtakım hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Peki, konut satış sözleşmesi feshi nasıl olur?

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Noterde yapılan ikinci el araç satış sözleşmesi zammına sektörden tepki!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ikinci el araç satışında, noterde yapılan satış sözleşmesinin yüzde 122 zamlanması sektörde tepkilere neden oldu.

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde cayma hakkı!

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde tüketici 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.

Erzurum Yıldızkent için satış sözleşmesi 19 Şubat'ta başlıyor!

Erzurum Yıldızkent’te yapılan yeni konutlarla ilgili satış sözleşmesinin 19 Şubat’ta başlayacak.

6 soruda maketten konut satış sözleşmesi!

Henüz proje aşamasında olan bir daire taraflar arasında yapılan maketten konut satış sözleşmesi ile alınabiliyor. Peki, bu sözleşme nasıl yapılır? Tarafların hakları nelerdir? İşte 6 soruda maketten konut satış sözleşmesi..

10 soruda kira sözleşmesinin sona erme nedenleri!

Konut ve işyerlerinin kiraya verilmesi halinde taraflar arasında imzalanan sözleşme, kanunda belirtilen nedenlerin doğması halinde feshedilebiliyor. İşte kira sözleşmesinin sona erme nedenleri..

7 soruda ön ödemeli konut satış sözleşmesinde tarafların hakları!

Maket üzerinden seçilen daire için firma ile alıcı arasında imzalanan sözleşme ön ödemeli konut satış sözleşmesi oluyor. Peki, sözleşmeyi imzalayan tarafların hakları nelerdir? İşte 8 soruda ön ödemeli konut satış sözleşmesi..

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin iptali!

Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi, bir gayrimenkulün ileri bir tarihte satın alınması için taraflar arasında imzalanıyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin iptali hangi durumlarda gerçekleşir?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin mirasçılara etkisi!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, ileride yapılacak gayrimenkul satış işlemi için taraflar arasında imzalanan sözleşme oluyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin mirasçılara etkisi nedir?

Konut kira sözleşmesi örneği 2017!

Kira sözleşmesi, gayrimenkullerin kiraya verilmesi halinde imzalanıyor. Noter huzurunda da imzalanabilen kira sözleşmesinin taraflar arasında da imzalanması yeterli oluyor. İşte konut kira sözleşmesi örneği 2017..

İşte ön ödemeli konut satış sözleşmelerindeki yeni düzenlemeler!

Av. Fatma Dilşad YELKEN, emlakkulisi.com okurları için ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde yapılan son düzenlemeleri kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad YELKEN'in yazısı..

Maketten konut satış sözleşmesinden cayma süresi 2017!

Maketten konut satış sözleşmesi, firmaların projenin yapı ruhsatını aldıktan sonra inşaat halindeki dairelerin satışını yapmaları halinde imzaladıkları sözleşme oluyor.

konut satış sözleşmesinin feshedilmesi Haberi

konut satış sözleşmesinin feshedilmesi

Konut satış sözleşmesi feshi!

Konut satış sözleşmesi, satıcı ile alıcı taraf arasında yapılan konut satış sözleşmesi oluyor. Bu sözleşmeyi imzalayan taraflar birtakım hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor.


Konut satış sözleşmesinin geçerli olması Noterde yapılmış olmasına bağlı oluyor. Aksi halde Noterde yapılmayan sözleşmeler geçerli olmuyor. Peki, konut satış sözleşmesi feshi nasıl yapılır?


Taşınmaz satış vaadi sözleşmesinin geçerliliği noterde düzenlenmiş olmasına bağlı olduğundan sözleşmenin feshi de Noterlik Kanunu’nun 81/2’nci maddesine göre noterde yapılıyor. 


Tarafların sözleşmenin feshini noterde usulüne uygun olarak yapması gerekiyor.


Sözleşmeden dönme halinde bazı durumlarda tüketiciden herhangi bir bedel talep edilemiyor. Söz konusu haller şu şekilde sıralanıyor:


a) Satıcının yükümlülüklerini hiç ya da gereği gibi yerine getirmemesi,


b) Tüketicinin ölmesi,


c) Tüketicinin kazanç elde etmekten sürekli olarak yoksun kalması sebebiyle ön ödemeleri yapamayacak duruma düşmesi,


ç) Ön...