01 / 05 / 2024

konut satışı azalma

konut satışı azalma

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Göçer, konut alacakların 'faizler düşecek beklentisi' içerisinde olmaması gerektiğini söyledi.

Yabancıya konut satışı neden düşüyor?

Yabancıya konut satışı 2023 yılında bir önceki seneye göre yarı yarıya azaldı. Yabancı talebindeki azalma ve konut sektörünün son durumuyla ilgili Mars International CEO'su ve GİGDER Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak anlattı.

ABD'de ikinci el konut satışları son 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 2. el konut satışları, Haziran ayında aylık bazda yüzde 5,4 azalma gösterdi ve Haziran 2020 tarihinden bu yana en düşük seviyeye geriledi.

İkinci el konut satışları düştü mü?

021 yılının ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre konut satış adedi yüzde 23, 2. el konut satışları da yüzde 22 oranında azalma gösterdi. 

Son 6 ayda ipotekli konut satışları ne oldu? 

Konut kredilerinde faiz oranlarının artmasıyla konut satışlarında yarı yarıya azalma yaşandı. Öyle ki ipotekli konut satışlarında yüzde 92 düşüş yaşandı. 

Temmuz'da yabancılara 2 bin 772 konut satıldı!

Temmuz ayında uluslararası yatırımcıya toplamda 2 bin 772 konut satıldı. Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, uluslararası yatırımcıya konut satışında geçen senenin aynı dönemine göre bir azalma olsa da pandemiye rağmen satışların iyi gittiğini belirtti.

Cari açığın finansmanında yabancıya konut satışının payı artıyor!

Yabancıya konut satışlarında artış görülmesine rağmen Türkiye’ye yönelik doğrudan yabancı sermaye yatırımlarında son yıllarda belirgin bir azalma görülüyor. Peki bu durum cari açığın finansmanını nasıl etkiliyor?

Konut satışları bir yılda yüzde 5.7 arttı!

Türkiye genelinde konut satışları 2017 Şubat sonu itibariyle geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5,7 artış kaydetti. Raporda 2017 Şubat sonu itibariyle geçen yıla kıyasla konut satışlarında İstanbul'da yüzde 0,2 oranında azalma görüldü.

Ömer Faruk Çelik: 2017'de 1 milyon 200 bin konut satılacak!

Firmaların ev satışlarında adet ve ciro yönünden azalma yaşanmadığını kaydeden KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, 2017 yılında 500-600 bini sıfır daire olmak üzere 1 milyon 200 bin civarında konut satılacağı tahmininde bulundu.

Konut satışları yüzde 4,5 arttı!

Türkiye genelinde konut satışları 2016 Kasım sonu itibariyle geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,5 artış kaydetti. Raporda 2016 Kasım sonu itibariyle geçen yıla kıyasla konut satışlarında İstanbul'da yüzde 3, Ankara’da yüzde 1 azalma olduğu belirtiliyor.

Türkiye’de konut satışları yüzde 2 azaldı!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği sektör analizine göre Türkiye genelinde konut satışlarında 2016 Ağustos sonu itibariyle geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2 oranında azalma görülüyor.

Konut satışları İstanbul'da yüzde 8, Ankara'da yüzde 12 azaldı!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği sektör analizine göre Türkiye genelinde konut satışlarında 2016 Temmuz sonu itibariyle geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3 oranında azalma görülüyor.

Son bir yıllık konut satışları İstanbul'da yüzde 4 azaldı!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği sektör analizine göre konut satışlarında İstanbul'da %4, İzmir'de %0,4 azalma kaydedilirken, Ankara'da %27 oranında artış yaşandığı belirtiliyor.

Konut satışları yüzde 2 arttı!

Türkiye genelinde konut satışlarında 2016'nın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2 artış görülüyor. Konut satışlarında İstanbul'da yüzde 1 azalma görülürken, İzmir'de yüzde 6 artış, Ankara'da yüzde 7 azalma kaydediliyor.

konut satışı azalma Haberi

konut satışı azalma

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Göçer, konut alacakların 'faizler düşecek beklentisi' içerisinde olmaması gerektiğini söyledi. n2015'de yaşanan 2 seçim süreci, Doğu ve Güney Doğu bölgesindeki terör olayları, Suriye ve Rusya ile yaşanan kriz gibi sebeplerden ötürü ekonomide durgunluk yaşanıyor. Bu durgunluk en çok ekonominin lokomotifi olan inşaat sektöründe hissediliyor. 2015'in son döneminden itibaren konut satışını etkileyen durgunluk ocak ayının bitmesine rağmen hala devam ediyor. Sektör temsilcileri, yaşanan durgunluğu 'faizler düşecek beklentisi'ne bağladı.  İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Göçer, vatandaşlara konut almak için beklememeleri uyarısında bulundu. Şu an fiyatların normal seviyede olduğunu belirten Göçer, "Suriye'deki gelişmeler, seçim süreci, terör olayları, Rusya olayların hepsi ekonomiye etkili oluyor.  Bizim satışlarımız faizler yükselirken daha çok artar. İnsan psikolojis. İnsanlar faizler yükselecek beklentisi olduğunda...