27 / 04 / 2024

konut satışında rekor

konut satışında rekor

Dünya Gazetesi köşe yazarı Alaattin AKTAŞ konut satışlarını incelediği yazısında, işgücünün konut satışına etkisini vurguladı.

Eylül ayında 115 bin 786 adet konut satıldı!

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satış istatistiklerinden derlediği bilgilere göre, eylül ayında 115 bin 786 adet konut satışı gerçekleştirildi. Konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,2 arttı...

Türkiye 2013 yılında 293 bin 318 konut satışıyla rekor kırdı!

Türkiye 2013 yılına rekor konut satışıyla damga vurdu.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'ndan yapılan açıklamaya göre 2013 yılı son çeyreğinde Türkiye genelinde 293 bin 318 konut satışı gerçekleşti...

Güngör Uras: Konut satışında 2013'te rekor var!

2013 yılında ülkede 1 milyon 144 bin konut satıldı. Bu rakam bir rekordur. 2012’de 701 bin, 2011 yılında 708 bin, 2010 yılında 607 bin konut satılmıştı. 700 bin satıştan 1.1 milyona tırmanan satış rekor değil ise neye rekor denilir?

Yabancıya konut satışında verginin yüzde 16'ya yükseltilmesi emlak sektörünü çökertir!

Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur yaptığı açıklamada yabancılara konut satışında verginin yüzde 12’den yüzde 16’ya yükseltileceği iddialarının gündeme geldiğini dile getirerek, hükümeti uyardı. Hasan Sungur yaptığı açıklamada  “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz." dedi.

Yabancıya konut satışında yeni öneri: Afet fonu kurulsun, 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilsin!

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi ile ilgili yeni bir öneri gündeme geldi. Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'nin afet fonuna ihtiyacı olduğunu belirtti ve yabancılara konut satışında bu fona 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilmesini önerdi.

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara çıkartılmasını değerlendirdi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Yabancıya konut satışında alt limit yılbaşından itibaren 600 bin dolara çıkarılıyor!

Yabancıya vatandaşlık amaçlı konut satışında alt sınır yılbaşından itibaren, 400 bin dolardan 600 bin dolara çıkarılıyor.

Yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi! Artık altın vize konuşulmalı!

Sektör temsilcileri yabancıya konut satışı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi geldi. İşte ayrıntılar...

İstanbul, yabancıya konut satışında Antalya’yı solladı!

2022-2023 yıllarında, özellikle Rus ve Ukraynalı göçü sebebiyle yabancıya konut satışında ilk sıradaki Antalya, konut fiyatlarındaki fahiş artış ve aynı zamanda, Rusların Dubai gibi kentlere yönelmesi sebebiyle İstanbul'dan sonra ikinci sıraya düştü. Ancak 8 aylık toplamda Antalya ilk sıradaki yerin

Konut satışında bir ayda en fazla artış yaşayan iller peş peşe sıralandı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Temmuz ayına ilişkin konut satış istatistikleri yayımladı. Peki, konut satışında bir ayda en fazla artış yaşayan iller hangileri oldu? İşte detaylar...

Yabancılara konut satışında tarihi zirve görüldü! Her 4 konuttan birini Ruslar aldı!

Yabancılara konut satışında resmen tarihi zirve görüldü. 2022 yılında yabancıya satış bir önceki yıla göre yüzde 15.2 arttı ve 67 bin 490’a çıktı. Aktarılan detaylara göre, yabancıya satılan her 4 konuttan birini Ruslar aldı.

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı! Türkiye'deki konutlara akın ettiler! 

Türkiye'de 2022'de yabancılara yapılan konut satışı önceki seneye göre yüzde 15,2 artarak rekora ulaştı. 2022 yılında Ruslar Türkiye'de konuta akın ederken, Antalya'da satılan her üç konuttan biri yabancılar tarafından alındı. İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı! Türkiye, uluslararası yatırımcıların radarında! 

Yabancılara konut satışında Haziran ayında tüm zamanların en yüksek rakamları kaydedilirken, 2022'nin ilk yarısında ise Ocak-Haziran rekoru kırıldı. İşte dikkatleri çeken yabancıya konut satışı verileri...

Yabancıya konut satışında yeni rekor geliyor!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş Türkiye’nin güveli liman olduğunu düşünen Rus ve Ukraynalılara yapılan konut satışlarında bu sene rekor kırılacağı öngörülüyor.

Yabancıya konut satışında yeni rekor bekleniyor!

Yabancıya konut satışı geçen seneyi 50 bin adet rekor satışıyla kapattı. Bu yıl için en az 70 bin adetlik satış hedefleniyor.

Konut fiyatlarında rekor artış! Metrekare fiyatları ikiye katlandı!

BETAM ve Sahibinden.com'un hazırlamış olduğu rapora göre konut fiyatlarında rekor artış yaşandı. Türkiye genelinde ortalama satılık konut metrekare cari fiyatı yüzde 119,3 artış kaydetti ve 7 bin 965 TL olarak açıklandı.

konut satışında rekor Haberi

konut satışında rekor

Konut satışı eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20 azalmıştı. Bu durum, tümüyle işgünü sayısındaki azalmadan kaynaklanmıştı. 


Bu yıl eylülde uzun bir Kurban Bayramı tatili vardı, bu yüzden işgünü sayısı yüzde 23 düzeyinde bir gerileme göstermiş, bu da konut satışını aşağı çeken en büyük etken olmuştu.


Ekime geldik, bu kez işgünü sayısı olumlu yönde bir etki yarattı. Geçen yıl Kurban Bayramı ekim ayındaydı ve bu yüzde 19'da kalan işgünü sayısı, bu yıl 20.5 olarak gerçekleşmişti. (Yarım gün, 28 Ekim'in yarım gün tatil olmasından kaynaklanıyor.) Yani işgünü sayısı 19'dan 20.5'e çıkarken yüzde 8 arttı. İşte bu artış konut satışına neredeyse bire bir yansıdı.


Geçen yılın ekim ayında 95 bin 645 olan konut satışı, bu yıl yüzde 8.8'lik artışla 104 bin 98'e...