30 / 04 / 2024

konut satışından caymak

konut satışından caymak

6502 sayılı Tüketici Kanunu ile ortada henüz konut yokken, konut projesi sahibi olan firma ile yapılan ön ödemeli konut satış sözleşmelerinden tüketiciler cayabiliyor. İşte konut satış sözleşmesi cayma hakkı..

Yabancıya konut satışında alt limit yılbaşından itibaren 600 bin dolara çıkarılıyor!

Yabancıya vatandaşlık amaçlı konut satışında alt sınır yılbaşından itibaren, 400 bin dolardan 600 bin dolara çıkarılıyor.

Konut fiyatları ateş pahasıyken İş Bankasından 250 Bin TL'ye konut satışı! Sakın kaçırmayın!

İş Bankası’ndan kaçırılmayacak bir konut satışı ilanı geldi. İş Bankası’nın ilanına göre konut fiyatlarının 250 Bin TL olduğu görüldü. İşte detaylar…

Yabancıda her 3 konut satışından birisi Ruslara yapıldı!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Türkiye genelinde konut satışları düşerken Ekim ayında yabancıya gerçekleşen konut satışların arttığını her üç satıştan bir tanesinin Rusya vatandaşlarına gerçekleştiğini yazdı...

Avrupa'da yabancıya konut satış oranı Türkiye'nin iki katı!

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, geçen yıl bazı Avrupa ülkeleri, Kanada ve ABD'de yabancıların toplam konut satışından aldığı payın yüzde 10 civarında olduğunu belirterek yabancıya konut satışlarının Türkiye'nin iki katı olduğunu söyledi.

Konut satışlarında yabancıların payı büyüyor!

Sektör temsilcileri, ilk 11 ayda yabancılara konut satışından elde edilen kazancın yaklaşık 8.5 milyar dolar düzeyinde olduğunu öngörürken, sene sonunda bunun 10 milyar dolara ulaşması hedefleniyor.

Konut satışlarında kadınların payı yüzde 32,2’e yükseldi!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2020'de yapılan 1 milyon 499 bin 316 konut satışından, 483 bin 7’sinin kadınlar adına tescil edildiğini söyleyerek, "Konut satışlarında kadınların payı yüzde 32,2’e yükseldi" şeklinde konuştu.

Yabancıya konut satışından ilk yarıda 3 milyar dolar gelir!

Yılın ilk yarısında yabancılara 19 bin 952 adetlik konut satılırken, konut başına ortalama 150 bin dolar ödeyen yabancılardan 3 milyar dolarlık gelir elde edildi...

2019 Şubat'ta ipotekli konut satışları arttı!

Ekonomide başlayan ılımlı toparlanmanın ikinci sinyali, sanayiden sonra ipotekli konut satışından geldi. İpotekli konut satışında, şubatta ocak ayına göre yüzde 36 ile 2.5 yılın en büyük artışı yaşandı.

Konut satışları yerel seçimlerin ardından hızlanacak!

Boss4 İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Abdülkadir Akkuş, "Konut satışlarında yaşanan düşüşün yerel seçimin ardından hızlanacağını öngörüyoruz" dedi...

Yabancıya konut satışından 5,9 milyar dolarlık gelir!

Nevita International'ın araştırmasına göre geçen sene ev alan yabancı konut başına ortalama 148,7 bin dolar öderken, yabancılara konut satışından elde edilen gelir 5,9 milyar dolara ulaştı.

Yurt dışından konut satın alarak vatandaşlığı alan Türkler TBMM'de!

2015-2018 yılları arasında yurt dışından konut satın alan ve yabancı ülke vatandaşlığına geçen Türk vatandaşları ile yurt dışına giden öğrenci sayıları meclis gündemine taşındı..

Sıfır konut satışından tapu harcı alınmayacak!

Hükümetin seçim paketinden lüks konut müteahhitlerini kurtaracak yeni bir teşvik desteği daha çıktı. Sıfır konut ve ofis satışından tapu harcı alınmayacak.

Yabancıya konut satışından 20 milyar dolar gelir bekleniyor!

2017’de yabancıya 20 binin üzerinde konut satıldı. Sektör temsilcileri 2018 yılından oldukça umutlu ve 2018’de bu satışların katlanacağı görüşündeler. 

konut satışından caymak Haberi

konut satışından caymak

Konut satış sözleşmesi cayma hakkı!

6502 sayılı Tüketici Kanunu ile, konut alım satımlarında tüketicilere bazı haklar getirildi. Kanun ile ortada henüz konut yokken, konut projesi sahibi olan firma ile yapılan ön ödemeli konut satış sözleşmelerinden tüketiciler cayabiliyor.


Kanun gereğince, tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahip oluyor.


Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı, cayma hakkı konusunda tüketicinin bilgilendirildiğini ispat etmekle yükümlüdür.


Taşınmazın kısmen veya tamamen bağlı krediyle alınması durumunda bağlı kredi sözleşmesi, sözleşmenin kurulduğu tarihte hüküm doğurmak üzere bu maddede öngörülen cayma hakkı süresi sonunda yürürlüğe girer. Konut finansmanı kuruluşu cayma hakkı süresi içinde tüketiciden faiz, komisyon, yasal yükümlülük ve benzeri isimler...