14 / 05 / 2024

Konut satışları 8 ay sonra geriledi

Konut satışları 8 ay sonra geriledi

Türkiye genelinde konut satışları Ocak ayından bu yana ilk kez Eylül’de geriledi. Talepte seçim öncesi bekleme ve döviz ve faizlerdeki yükselişin de etkisiyle, konut satışları Eylül ayında yıllık bazda yüzde 20.1 geriledi.

ABD'de yeni konut satışları Mart'ta yüzde 8,8 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre ülkede yeni konut satışları, Mart ayında aylık bazda yüzde 8,8 artış göstererek, 693 bine çıktı ve piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Konut satışlarında yerel seçim durgunluğu!

Emlak sektörünün son açıklanan raporu son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut satışlarının son 8 senenin en düşük seviyelerine indiğini ortaya çıkardı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan sektör temsilcileri de umutların seçim sonrasına kaldığını kaydetti.

Konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satışları dün açıklandı. Satışlar 2024 yılının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. Konut satışlarını düşmesine rağmen fiyatlar değişmedi. Peki konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Konut kredi faizlerindeki yükseliş konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azaldı. Bu düşüşün en büyük nedeninin konut kredisi faizlerindeki yükseliş olduğu belirtildi. 

Konut satışları yüzde 17,8 azaldı! 2024 Ocak'ta 80 bin 308 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre konut satışları 2024 yılının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu.

ABD'de bekleyen konut satışları 5 ayın rekoruna imza attı!

ABD'de bekleyen konut satışları endeksi,  geçen sene Aralık ayında yüzde 8,3 artarak 5 ayın en yüksek seviyesine çıktı.  Bu artış, Haziran 2020'den bu yana görülen en yüksek aylık artış olarak kaydedildi.

ABD'de 2. el konut satışları 3,82 milyona çıktı!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD'de 2. el konut satışları, Kasım ayında yüzde 0,8 artış göstererek, piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Konut satışlarının 8 yıllık bilançosu! İlk 10 ayda 1 milyon aşılamadı!

Konut satışlarındaki düşüş devam ediyor. Türkiye'de son 8 yılda konut satışları ilk kez ilk 10 ayda 1 milyon aşılamadı. 

Konut satışlarındaki sert düşüşün nedeni belli oldu!

Türkiye genelinde konut satışları ekim ayında yüzde 8.7 oranında düşüş gösterdi. Peki konut satışları neden düşüyor?

Konut satışları yüzde 8,7 azaldı! 2023 Ekim'de 93 bin 761 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,7 azaldı ve 93 bin 761 oldu.

Kredili konut satışları eylülde dip yaptı! 2019'dan bu yan en düşük oran görüldü! 

Yüksek faiz oranları, konut satışlarını etkiledi. Kredili konut satışları dip yaparken, geçmiş yılların aynı dönemleri ile kıyaslandığında son 8 yılın en düşük eylül ayı satışı kaydedildi.

ABD'de yeni konut satışları yüzde 8,7 azalışla beklentilerin altında kaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, ABD'de yeni konut satışları yüzde 8,7 azalış göstererek, beklentilerin altında kaldı.

Deprem bölgesindeki konut satışlarında zirve Kayseri'nin!

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından inşaat faaliyetleri hız kazanırken, konut satışları da yeniden canlandı. Türkiye'de yapılan konut satışlarının yüzde 8,80’i afet bölgelerinde gerçekleşti.

Konut satışları 8 ay sonra geriledi Haberi

Konut satışları 8 ay sonra geriledi

Türkiye genelinde konut satışları Ocak ayından bu yana ilk kez Eylül’de geriledi. Talepte seçim öncesi bekleme ve döviz ve faizlerdeki yükselişin de etkisiyle, konut satışları Eylül ayında yıllık bazda yüzde 20.1 geriledi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, geçen yılın Temmuz ayından bu yana kaydedilen en yüksek gerileme ile Eylül ayında konut satışları 92 bin 483 adete düştü. Bu yıl konut satışları yalnızca Ocak ayında yüzde 1.7 düştükten sonra sürekli arttı. Konut satışlarındaki artışlar, Şubat’ta yüzde 15.0, Mart’ta yüzde 32.4, Nisan’da yüzde 42.7, Mayıs’ta yüzde 19.4, Haziran’da yüzde 19.1, Temmuz’da yüzde 13.5 ve Ağustos’ta da yüzde 6.5’e yükseldi.

TÜİK verilerine göre, Eylül ayında "ipotekli satış" olarak nitelendirilen kredili konut satışları, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 33.5 gerileyerek 28 bin...