04 / 05 / 2024

Konut satışları düşüş

Konut satışları düşüş

TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, 2022 yılı Eylül ayında toplamda 113 bin 402 adet konut satılırken, Ağustos'ta yapılan 123 bin 491 dolayındaki satış adedine kıyasla yaklaşık yüzde 8,2'lik düşüş yaşandı.

Konutta 3 büyük il fren yaptı, Anadolu gaza bastı!

Türkiye’de konut satışları rekor kırmaya devam ediyor. Ancak İstanbul, Ankara ve Antalya’nın durumu diğer illerden farklı. Bu üç ilin 11 aydaki satışı yüzde 2.6 azalırken, geriye kalan 78 ilin satışı yüzde 8.38 arttı.

Ocak ayında 86 bin konutun satışı gerçekleşti!

Konut satışı aralık aylarında rekor kırıyor. Bu pek değişmeyen bir eğilim. Geçen yıl aralıkta 135 binle şimdiye kadar bir ayda gerçekleşen en fazla satış rakamından sonra ocaktaki satış normale dönüverdi.

Konut satışları Ocak ayında yüzde 1.7 azaldı!

Türkiye genelinde konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.7 azalarak 86 bin 167 düzeyine geriledi..

Konut satışları düştü mü?

Türkiye genelinde geçen yıl toplam 1 milyon 157 bin 190, bu yılın 10 aylık döneminde 926 bin 932 konut satıldı. En fazla konutun satıldığı 5 il ise sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa oldu...

Konut satışlarında en hızlı düşüş Eskişehir'de!

ABD’deki New York State Üniversitesi’nde akademisyen ve Nijerya Merkez Bankası’nın danışmanlığını yürüten Yrd. Doç. Dr. Emre Özsöz, konut satışlarında en hızlı düşüşün Eskişehir’de yaşandığını açıkladı

Konut satışları düşse de talep devam ediyor!

Türkiye'de ciddi bir barınma krizi yaşanırken son zamanlarda sık sık gündeme gelen maliyet artışları ve kredi faiz oranlarının yükselmesiyle ipotekli konut satışları yüzde 49 geriledi. 

Konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satışları dün açıklandı. Satışlar 2024 yılının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. Konut satışlarını düşmesine rağmen fiyatlar değişmedi. Peki konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

İmar planları ertelendi, konut satışları düştü!

Mersin’de konut satışlarında düşüş sürürken, söz konusu düşüşte, yabancıya konut satışında kotanın dolması ve ertelenen imar planlarının etkisinin büyük olduğu öğrenildi. Planların uygulanmasıyla konut açığında düşüş bekleniyor.

Konut satışları düşüyor, fiyatlar da gerileyecek mi? Uzman isim açıkladı: Ev alacaklar harekete geçmeli mi?

Türkiye’de Nisan'da konut satışlarında önemli bir gerileme kaydedildi. Gayrimenkul Danışmanı Nilüfer Kas, konutta hareketliliğin yaşanmasının beklediği tarih ile gelecek günlerdeki konut fiyatı beklentilerine ilişkin açıklama yaptı. Peki ev almak için şu an doğru zaman mı?

Dünya'da konut satışları dibi gördü, Türkiye'de yüzde 31 arttı!

MasterTürk tarafından yapılan araştırmaya göre senenin ilk yarısında ABD, Fransa, İngiltere ve Çin gibi ülkelerde konut satışları düşerken, Türkiye'de yüzde 31'lik bir yükseliş yaşandı.

ABD'de ikinci el konut satışlarında 6 ayın en düşük seviyesi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Şubat 2022'de 6 ayın en düşük seviyesini gördü ve yüzde 7.2 geriledi. 

ABD'de bekleyen konut satışları Ocak'ta 5,7 düştü!

Merakla beklenen resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de bekleyen konut satışları Ocak'ta 5,7 düştü...

Döviz kurlarındaki hareketlilik konut satışlarını nasıl etkiledi?

Merakla beklenen konut satış rakamları resmen açıklandı. Peki döviz kurlarındaki hareketlilik konut satışlarını nasıl etkiledi?

Muğla'da konut satışları düşüşe geçti!

Türkiye'de Ağustos ayı konut satışları önceki gün açıklandı. Türkiye genelinde konut satışları 140 bini geçerken Muğla'da ise satışlar  yüzde 26,8 düştü.

ABD’de bekleyen konut satışları yine düştü!

Merakla beklenen rakamlara göre, ABD’de bekleyen konut satışları yine düşüş gösterdi...

ABD'de bekleyen konut satışları Nisan ayında yüzde 4,4 düştü!

Merakla beklenen rakamlara göre ABD'de bekleyen konut satışları Nisan ayında yüzde 4,4 oranında düşüş gösterdi.

İkinci el konut satışları düştü mü?

021 yılının ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre konut satış adedi yüzde 23, 2. el konut satışları da yüzde 22 oranında azalma gösterdi. 

ABD'de ikinci el konut satışları martta yüzde 3,7 düştü!

ABD'de ikinci el konut satışları, mart ayında Şubat ayına göre yüzde 3,7 düşüş göstererek 6,01 milyona geriledi.

Konut satışları düşüş Haberi

Konut satışları düşüş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, 2022 yılı Eylül ayında toplamda 113 bin 402 adet konut satılırken, Ağustos'ta yapılan 123 bin 491 dolayındaki satış adedine kıyasla yaklaşık yüzde 8,2'lik düşüş yaşandı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, konut satışları bir önceki aya göre mega kent İstanbul’da yaklaşık olarak yüzde 3,27 oranında arttı, İzmir’de yüzde 0,89 ve Ankara’da da yüzde 9,49 oranında azalma gösterdi.

Söz konusu verileri masaya yatıran EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2022 yılı Eylül ayı sonu itibariyle 113 bin 402 adet konut satıldığını dile getirerek, geçtiğimiz aya göre kıyaslandığında Ağustos ayına göre yaklaşık olarak yüzde 8,2 oranında düşüş yaşandığını ve Ağustos ayında Temmuz ayına göre yüzde 31,5 oranında artış yaşandığını kaydetti.

İpotekli...