02 / 05 / 2024

konut satışları hızlandı

konut satışları hızlandı

Milat Gazetesi ekonomi sayfası köşe yazarı olan Gözde Altıntaş bugünkü yazısında konut satışlarının hızlandığını ve tüketici güven endeksinin etkilerini anlattı. İşte o yazı...

Gayrimenkulde işler kesat! Konut satışlarının 2023’de yüzde 30 gerilemesi bekleniyor!

Gayrimenkul satışları yılın ilk dört ayında geçen yıllara kıyasla hız kesti. Son 3 yıldır yıllık 1,5 milyon adet seviyesinde gerçekleşen konut satışları nisan ayında yüzde 35,6 gerilerken, 2023 genelinde satışların yüzde 25 ile 30 arasında düşeceği tahmin ediliyor.

Deprem bölgesindeki konut satışlarında zirve Kayseri'nin!

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından inşaat faaliyetleri hız kazanırken, konut satışları da yeniden canlandı. Türkiye'de yapılan konut satışlarının yüzde 8,80’i afet bölgelerinde gerçekleşti.

İnşaat maliyetlerindeki artış tam gaz! Konut satışları maliyetlerden nasıl etkilenecek? Sektörü neler bekliyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde inşaat maliyetlerini ve konut satışlarını kaleme aldı. H. Bader Arslan, yakın zamanda yeni konut satışlarının artışa geçeceğine ilişkin bir sinyal olmadığına dikkat çekti. 

Konut satışlarındaki hız artarak devam edecek!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı bugün TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte İnanç Kabadayı'nın konut satışları ile ilgili açıklamaları...

Konut satışlarında rekor üstüne rekor kırılıyor!

Güvenli yatırım arayışı ve ‘fiyatlar daha da yükselir’ endişesi konut satışlarını hızlandırdı. 2021’in son ayında 226 bin 503 konut satışıyla yılın zirvesine ulaşıldı. Bu seviye aynı zamanda, hem tarihin en yüksek ikinci aylık satışı, hem de tüm zamanların en iyi aralık ayı satış rakamı oldu.

Kripto para borsasında satışlar hızlandı!

Lider kripto para birimi Bitcoin'in hızlı düşüş yaşaması diğer kripto paraları da olumsuz etkiledi.  Kripto para piyasalarında sert satışlar yaşanmaya başladı.

Konut satışları 1 milyon barajını aştı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, konut satışları Ekim'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 14,9 artış gösterdi. AKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel konut satış rakamlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Konut kredisi faizlerinin düşmesi konut satışlarını hızlandıracak!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini indirmesinin yeni konut satışlarını da hızlandırması bekleniyor...

Konut satışları tam kapanmada hız kesmedi!

Gayrimenkul sektörü tam kapanma döneminde hız kesemedi. Özellikle yabancıya konut satışları online platformda arttı. Super Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gökçiler, yaşanan yoğunluk karşısında mutlu olduklarını dile getirdi.

Steven Mnuchin: Konut satışlarıyla desteklenen bir büyüme göreceğimize inanıyorum!

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ülke ekonomisinin tarihinin en hızlı toparlanmasını kaydettiğine değinerek, "Üçüncü çeyrekte, güçlü perakende satışları, konut satışları, imalat sanayi büyümesi ve artan ticari faaliyetle desteklenen muazzam bir büyüme göreceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Konut satışları yüzde 42,6 arttı!

Pandemi sürecinin ardından gayrimenkul sektöründeki hareketlilik hız kesmiyor. Açıklanan TÜİK Ağustos konut satışları rakamlarına göre satışlar hızla artarken, 2020 yılı Ağustos ayında 170 bin 408 adet konut satıldı.

Konut satışlarındaki artış yeni yatırımları hızlandıracak!

Düşük kredi oranı ve kampanyaların etkisiyle konut satışlarında rekorların yaşandığını dile getiren sektör temsilcileri, yeni dönemde stokların erimesiyle yatırımların hız kazanacağını söylüyor.

Faiz indirimi konut satışlarını hızlandırdı!

Kamu bankalarının konut kredi faizlerini son yılların en düşük seviyelerine indirmesiyle emlak sektöründe hareketlilik yaşanıyor. Faiz indirimi, konut satışlarını hızlandırdı...

konut satışları hızlandı Haberi

konut satışları hızlandı

Konut satışları Eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20 oranında azalarak son yılların en hızlı düşüşünü yaşamıştı. Kurban Bayramı tatilinin uzun olması ve döviz kurlarının oynaklığı, talebi frenleyen nedenler arasında sayılıyor. Ekim ayında ise satışların hareketlendiği görülüyor. Döviz kurunun gerilemesi. Tüketici Güven Endeksi'nin 58'ten 62,8'e çıkması ve siyasi belirsizliğin kalkacağı beklentisi konut satışlarını hızlandırdı. Ekim ayında 104 bin konut satıldı. Bir önceki aya göre yüzde 12,6, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,8 arttı. Ocak-Ekim dönemindeki satış da l milyon 40 bine ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 926 bindi. Artış yüzde 12'yi buluyor. Konut satışlarının Kasım ve Aralık aylarında da hız kesmeyeceği, 2015'te toplam satışın 2014'teki 1 milyon 165 bini aşarak 1 milyon 250 bine...