26 / 11 / 2024

konut satışları ocak 2019

konut satışları ocak 2019

Konut kredi faizlerinin 2018 yılında aylık yüzde 2,50'lere kadar çıkması, hem ipotekli konut satışlarında hem de konut kredi kullanımlarını düşürdü.

Yabancıya konut satışları 6 yıl önceki seviyeye geriledi…

Yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye’de konut alımları, Ocak'tan bu yana yüzde 37 geriledi. Ekonomi yazarı Uğur Gürses, yabancıya konut satışlarının son 1 yıllık satış oranının 6 yıl öncesine döndüğünü belirtti. Takipçileri de yabancıların da Yunanistan, Malta ve Kıbrıs’ı tercih ettiğini söyledi.

Yabancılara konut satışları 2018'den bu yana en düşük seviyede! İstanbul'da 123 bin 247 konut satıldı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, yabancılara yapılan konut satışlarının Ocak-Temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 42 azaldığını açıkladı.  

Yabancıya konut satışlarındaki düşüş 'Artık onlara bile Türkiye pahalı' dedirtti! 

Yabancıya konut satışı Ocak-haziran 2024 döneminde, bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 45,7 düşüş gösterdi. Yabancıya konut satışlarındaki düşüş 'Artık onlara bile Türkiye pahalı' dedirtti. İşte vatandaşların konuyla ilgili yorumları...

ABD'de bekleyen konut satışlarında son 5 ayın en büyük düşüşü!

ABD’de Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD’de bekleyen konut satışları 2024 yılının Ocak ayında yüzde 4,9 ile 5 ayın en büyük düşüşünü gösterdi.

ABD'de yeni konut satışları Ocak ayında beklentilerin altında kaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de yeni konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında aylık bazda yüzde 1,5 artış göstererek, 661 bine çıkmasına rağmen piyasa beklentilerini karşılayamadı.

ABD'de 2. el konut satışları son 5 ayın zirvesinde!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de 2. el konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında yüzde 3,1 artış göstererek piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satışları dün açıklandı. Satışlar 2024 yılının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. Konut satışlarını düşmesine rağmen fiyatlar değişmedi. Peki konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Konut kredi faizlerindeki yükseliş konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azaldı. Bu düşüşün en büyük nedeninin konut kredisi faizlerindeki yükseliş olduğu belirtildi. 

Konut satışları yüzde 17,8 azaldı! 2024 Ocak'ta 80 bin 308 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre konut satışları 2024 yılının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu.

Bankaların kredi freni ipotekli konut satışlarına darbe vurdu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ipotekli konut satış adetlerinde ve kredili satışların toplamdan aldığı paylarda düşüş devam ediyor. İpotekli konut satışı 2023 Ocak-Ekim döneminde yüzde 16,7'ye kadar geriledi.

Çin'de konut satışları yüzde 3,7 düştü!

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre Çin'de konut satışları olumsuz seyrine devam ediyor. Açıklanan resmi rakamlara göre konut satışları, ocak-ekim döneminde döneminde yüzde 3,7 düşüş gösterdi.

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

ABD'de ikinci el konut satışlarında görülmemiş düşüş! 7 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de ikinci el konut satışları, ağustos ayında yüzde 0,7 oranında azaldı. Böylece ocak ayından bu yana en düşük seviyesini gördü.

konut satışları ocak 2019 Haberi

konut satışları ocak 2019

2018 yılında küresel siyasi ve ekonomik konjonktürün getirdiği zorlukların yanı sıra yurt içinde de ağustos ayındaki spekülatif döviz ataklarının etkisiyle hem reel hem de finans alanında önemli gelişmeler oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Küresel piyasalar 2018 yılında ABD Merkez Bankası (Fed) başta olmak üzere gelişmiş ülke merkez bankaları kararlarına, İngiltere'nin AB'den ayrılma sürecine, ABD'nin Çin ve diğer ülkelerle olan ticaret müzakerelerine, Suriye ve Orta Doğu'daki jeopolitik gelişmelerden etkilenmişti. 2018'de piyasaların ana gündem maddelerini oluşturan gelişmelerin 2019'da da devam etmesi piyasalarda risk iştahının artışının önünde en büyük engel teşkil ediyor.

Yurt içinde özellikle ağustosta spekülatif döviz ataklarının etkisiyle Türk lirası gelişmiş ülke para birimleri karşısında tarihi düşük seviyelerine düşerken, hem mevduat hem de kredi faizleri de son 15 yılın zirvesini...