03 / 05 / 2024

konut satışları seçim dönemi

konut satışları seçim dönemi

İnşaat sektörü, yüzde 15'lik konut yardımının da etkisiyle 2015'te hareketli günler bekliyor Geçtiğimiz yılın ilk 6 ayını durgun geçiren inşaat sektörü, yılın ikinci yarısıyla birlikte hareketli günler yaşadı.

Konut satın alacaklar seçimleri bekliyor!

Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten konutta hareketliliğin Haziran'daki genel seçimler sonrası yaşanacağı belirtiliyor. Son yıllarda olduğu gibi bu yıl da konut sektörünün büyüyeceğini ve yılın ikinci yansında canlanacağını öngördü..

Konut satışları düşse de talep devam ediyor!

Türkiye'de ciddi bir barınma krizi yaşanırken son zamanlarda sık sık gündeme gelen maliyet artışları ve kredi faiz oranlarının yükselmesiyle ipotekli konut satışları yüzde 49 geriledi. 

Konut satışlarında yerel seçim durgunluğu!

Emlak sektörünün son açıklanan raporu son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut satışlarının son 8 senenin en düşük seviyelerine indiğini ortaya çıkardı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan sektör temsilcileri de umutların seçim sonrasına kaldığını kaydetti.

Esenyurt’ta konut satışlarında son 9 yılın en sert düşüşü!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konuta erişim zorluğu ve artış gösteren fiyatlar en çok dar ve orta gelirli vatandaşları vurdu. Açıklanan rakamlara göre Esenyurt konut satışlarının en çok düştüğü ilçe oldu.

Amerika'da bekleyen konut satışları yatay seyretti...

ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, kasım ayında yükseliş beklentilerinin aksine değişim yaşanmadı. işte haberin detayları...

Konut fiyatlarını dibe çekecek plan! 28 bin liraya konut satışları açıklandı ama...

Geçtiğimiz ay açıklanan konut teşvik paketi sonrasında konut fiyatları yüzde 10, kira fiyatları ise yüzde 12 civarında arttı. Konutta arzın talebi karşılamaması ve yabancıya konut satışları nedeniyle konuta erişim iyice zorlaştı. Peki ucuz konut artık hayal mi? İşte detaylar..

Mardin’de konut satışları kasım ayında yüzde 9,3 düştü!

Mardin’de konut satışları kasım ayında yüzde 9,3 oranında düşüş göstererek 647'ye geriledi. Şehirde konut alanların büyük bölümü ikinci el konutlarını seçti. Ocak ayından beri 11 aylık süreçte ise toplam 7 bin 910 konut satışı gerçekleşti.

Konut satışları koronavirüse rağmen arttı!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ve Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan Mart ayı konut satışlarını değerlendirdi. Sektör temsilcileri, konut sektörünün tekrar ivme kazanacağını belirtiyor..

Yerel seçimlerden sonra konut satışları yılın en iyi seviyesine ulaşacak!

Körfez ülkelerinde bir marka oluşturmak amacıyla yola çıkan Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında konut satışlarında hızla yükseleceğini söyledi... 

Konut satışları 2019’un ikinci çeyreğinde daha iyi olacak!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, konut satışlarının seçim sonrasında belirsizliğin ortadan kalkmasıyla birlikte yılın en iyi seviyesine ulaşacağını kaydetti.

Konut satışları yerel seçimlerin ardından hızlanacak!

Boss4 İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Abdülkadir Akkuş, "Konut satışlarında yaşanan düşüşün yerel seçimin ardından hızlanacağını öngörüyoruz" dedi...

Konut satışları seçimlerden sonra artacak!

Deik Türk Yemen İş Konseyi Başkanı ve Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman konut satışlarının seçimlerden sonra artacağını söyledi.

Konut satışları sonbaharda ivme kazanır!

Adana Emlakçılar Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, konut sektörünün yatırım araçlarına göre şuan sıkıntılı günler yaşadığını ancak seçimlerden sonra bu belirsizliği atlatacağını ve konut satışlarının sonbaharda artışa geçerek ivme kazanacağını dile getirdi. 

Konut satışları seçim sonrası artar!

Yıla iyi başlayan konut satışları şubat-mart aylarında sırası ile yüzde 5 ve yüzde 14 düşüş yaşadı. Konut satışlarında beklenen artış Eylül-Ekim aylarında görülebilir. 

konut satışları seçim dönemi Haberi

konut satışları seçim dönemi

İnşaat sektörü, yüzde 15'lik konut yardımının da etkisiyle 2015'te hareketli günler bekliyor Geçtiğimiz yılın ilk 6 ayını durgun geçiren inşaat sektörü, yılın ikinci yarısıyla birlikte hareketli günler yaşadı. Yılın ilk yarısındaki durgunluğa bakarak 2014'ü yüzde 20 küçülme beklentisiyle kapatacaklarını düşünen inşaat firmaları yılı rekorlarla kapadı. Sektör temsilcileri özellikle hükümetin tasarrufları artırma amacıyla yüzde 15'lik konut yardımının da etkisiyle 2015'e umutla bakıyor. 


YILIN 2. YARISI HAREKETLENİR 

2015 yılı inşaat sektöründen beklentilerini açıklayan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "2015'te seçim var. İnşaat sektörü için ilk dönem yine biraz stabil geçer ama ikinci yarıda yüzde 10'ların üzerinde büyümeyle tamamlar. Stratejimizi buna göre yapıyoruz" dedi. Eylül 2013'te Türkiye satış ofisini açan zemin kaplama üreticisi Beaulieu, Maslak 1453 Projesinde toplamda 300 bin metrekarelik...