06 / 07 / 2024

Konut satmak gittikçe zorlaşıyor

Konut satmak gittikçe zorlaşıyor

50 yıldır Türkiye’ye en lezzetli süt, yoğurt ve peynir ürünlerini Yörsan markası ile sunan YÖRÜK Ailesi, Türkiye’nin en kaliteli ve markalı projelerini üretmek üzere “Yöryapı” adıyla inşaat sektörüne girdi.

Kira bedellerinin serbest piyasaya dönmesiyle konut sahibi olma eğilimi artacak!

Zeray Yönetim Kurulu Üyesi Şüheda Turoğlu son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan kiralar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kira bedellerinin serbest piyasaya dönmesiyle konut sahibi olma eğiliminin artacağını söyledi.

Orta gelirli vatandaşlar resmen ev alamıyor! 

Konut piyasasında yaşanan kriz gittikçe büyüyor. Açıklanan son rakamlara göre, orta gelirli vatandaşlar resmen ev alamıyor. İşte ayrıntılar...

Evi tahliye etmek istemeyen kiracı, evi ateşe verdi! 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gittikçe büyüyor. Karaman'da evi boşaltmak istemeyen bir kiracı, oturduğu konutu ateşe verdi. İşte detaylar... 

İstanbul'daki konut fiyatları Mertens'e de pahalı geldi: Satın almak istedik ama çok pahalıydı, biz de kiraladık!

Mega kent İstanbul'daki konut fiyatları Galatasaray'da yeni sezonda da takımda kalması büyük oranda kesinleşen yıldız futbolcu Dries Mertens'e bile pahalı geldi.

TOKİ yeni kampanyasını duyurdu! 7 bin 540 TL taksitle 2+1 konut için E-devlet'ten adım adım nasıl başvurulur? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı geçtiğimiz günlerde 7 bin 540 TL taksitle konut satacağını duyurdu. Peki TOKİ'nin Haziran 2024 projeleri için adım adım nasıl başvuru yapılır?

Buğra Gökce: Türkiye'de ortalama bir çalışanın ev sahibi olması mümkün değil!

Konut sahipliği oranı gittikçe düşüyor. Şehir plancısı Dr. Buğra Gökce, konuyla ilgili X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut krizine İngiltere çözümü! Ortak mülkiyetli paylaşımlı ev sahibi modeliyle evsiz kimse kalmayacak!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, İngiltere’de gittikçe artan Shared Ownership Yöntemi / Ortak Mülkiyetli Paylaşımlı Ev Sahipliği modeli ile Konut Edinimini tüm ayrıntılarıyla anlattı.

2 sene önce 3 bin TL olan konut kredisinin taksiti, bugün 75 bin TL'den çok!

Yeni ev alacakların krediye erişimi gittikçe zorlaşıyor. Son rakamlara göre, bankaların konut kredisi faizleri yüzde 5'i aşmış durumda. Finans analisti Profesör Türkmen isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından konuyu  değerlendirdi. İşte o paylaşım...

Konutların satış süresi uzuyor! Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!

Son zamanlarda konut piyasasında dal kıpırdamıyor. Talebin olmadığı ama fiyatların gittikçe yükseldiği konut piyasasında konut satış ilanları artmaya devam ediyor. Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan konut yatırımcılarını şaşırtan açıklama! Türkiye'de konut almanızı tavsiye etmiyorum!

Konut fiyatları son zamanlarda fahiş rakamlara ulaşırken vatandaş ev alma hayalinden gittikçe uzaklaşıyor. Ekonomist Tunç Şatıroğlu konut yatırımı yapmak isteyenlere seslenerek '' Türkiye'de konut almanızı tavsiye etmiyorum!'' dedi.

Yüksek fiyatlar ev sahibi olmaya engel! Ev sahibi oranı yüzde 58, kiracı oranı yüzde 42 oldu!

Yüksek konut fiyatları nedeniyle Türkiye’de ev sahipliği oranının gittikçe düştüğüne dikkat çeken İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, buna karşın kiracı sayısının arttığını belirtti.

“Babam sağ olsun” sticker’ları evlerin pencerelerine yapıştırılmalı! İşte nedeni?

​​​​​​​Türkiye’de konut sorunu gittikçe derinleşirken ev sahibi olma oranları da azalıyor. TÜİK’in açıkladığı verilerden sonra emekli akademisyen Cem Leventbaş, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda , “Babam sağ olsun” stikerlarının ev pencerelerine yapıştırılması gerektiğini söyledi.

İstanbul'da konut fiyatları ortalama hanehalkı gelirinin 4,89 katı! Konuta erişim nasıl artar?

Konuta erişim sorunu gittikçe büyüyor. Sektörü ilgilendiren bu sorun 11’nci Gayrimenkulde Liderler Zirvesi’nde tartışıldı ve sektör temsilcileri önerilerini sundu. Peki konuta erişilebilirlik nasıl sağlanır? İşte sektörden çözüm önerileri...

Konut satmak gittikçe zorlaşıyor Haberi

Konut satmak gittikçe zorlaşıyor


50 yıldır Türkiye’ye en lezzetli süt, yoğurt ve peynir ürünlerini Yörsan markası ile sunan YÖRÜK Ailesi, Türkiye’nin en kaliteli ve markalı projelerini üretmek üzere “Yöryapı” adıyla inşaat sektörüne girdi.



Ünlü sanayici ve iş adamı Şerafettin YÖRÜK’ün Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Yöryapı’nın yakın zamanda projelerini açıklaması bekleniyor.



Gıda sektörünün en önemli oyuncularından Yörsan’ı bir dünya markası haline getiren Şerafettin YÖRÜK, Yöryapı ile Türkiye’de inşaat sektöründe çığır açmaya hazırlanıyor.


Tarzı ve ruhu olan şehirler inşa edilmeli


2023 Vizyonunda Gayrimenkul Sektörü Raporu'na göre Türkiye'de üç ayrı kaynaktan doğan toplam konut ihtiyacı 7,5 milyon adet. Bu ihtiyacın 4 milyonu nüfus artışlı ve kentleşme kaynaklı, 2 milyonu ise kentsel dönüşümden geliyor.

Yöryapı Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin YÖRÜK, “Ülkemizde depreme dayanıklı ve yaşam kalitesini yükselten yeni konut projelerinin inşa edilmesi...