29 / 04 / 2024

Konut satmak gittikçe zorlaşıyor

Konut satmak gittikçe zorlaşıyor

50 yıldır Türkiye’ye en lezzetli süt, yoğurt ve peynir ürünlerini Yörsan markası ile sunan YÖRÜK Ailesi, Türkiye’nin en kaliteli ve markalı projelerini üretmek üzere “Yöryapı” adıyla inşaat sektörüne girdi.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan konut yatırımcılarını şaşırtan açıklama! Türkiye'de konut almanızı tavsiye etmiyorum!

Konut fiyatları son zamanlarda fahiş rakamlara ulaşırken vatandaş ev alma hayalinden gittikçe uzaklaşıyor. Ekonomist Tunç Şatıroğlu konut yatırımı yapmak isteyenlere seslenerek '' Türkiye'de konut almanızı tavsiye etmiyorum!'' dedi.

Yüksek fiyatlar ev sahibi olmaya engel! Ev sahibi oranı yüzde 58, kiracı oranı yüzde 42 oldu!

Yüksek konut fiyatları nedeniyle Türkiye’de ev sahipliği oranının gittikçe düştüğüne dikkat çeken İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, buna karşın kiracı sayısının arttığını belirtti.

“Babam sağ olsun” sticker’ları evlerin pencerelerine yapıştırılmalı! İşte nedeni?

​​​​​​​Türkiye’de konut sorunu gittikçe derinleşirken ev sahibi olma oranları da azalıyor. TÜİK’in açıkladığı verilerden sonra emekli akademisyen Cem Leventbaş, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda , “Babam sağ olsun” stikerlarının ev pencerelerine yapıştırılması gerektiğini söyledi.

İstanbul'da konut fiyatları ortalama hanehalkı gelirinin 4,89 katı! Konuta erişim nasıl artar?

Konuta erişim sorunu gittikçe büyüyor. Sektörü ilgilendiren bu sorun 11’nci Gayrimenkulde Liderler Zirvesi’nde tartışıldı ve sektör temsilcileri önerilerini sundu. Peki konuta erişilebilirlik nasıl sağlanır? İşte sektörden çözüm önerileri...

İkinci, üçüncü konutta kademeli vergi artışı barınma sorununu çözer mi?

Barınma sorunu gittikçe büyüyor. Kiralık ve satılık konut fiyatlarında yaşanan artışlar, vatandaşları zor duruma düşürüyor. Peki barınma sorunu nasıl çözülür? 

İşçilerin yüzde 53.3'ü kiracı: Konuta erişim sorunu gittikçe büyüyor!

Şehir Plancısı Yusuf Ekici, sağlıklı konut hakkı için konutun rant aracı olmaktan çıkarılması gerektiğine dikkat çekti. Konuta erişim sorunu gittikçe büyürken, işçilerin yüzde 53.3'ünün kiracı olduğu belirtildi. 

Konut kira artışları turizm çalışanlarını da vurdu! Lojman sorunları gittikçe büyüyor!

Ev kiralarının yüksek olması nedeniyle, barınma sorunu yaşayan turizm çalışanları, çalışmak istedikleri tesisin ilk olarak lojmanı olup olmadığını soruyor. 

Çin'de konut fiyatları düşüşe geçti!

Çin'deki büyük şehirlerde kasım ayında konut fiyatları düşüşe geçti. Çin kentlerinde konut fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre karışık iniş çıkışlar sergiliyor.

Acil konut ihtiyacı kontrolden çıktı! 167 bin kişi yeni yıla evsiz girecek!

İngiltere'deki barınma sorunu gittikçe büyüyor. Londra'da bu yıl  82 bini çocuk, en az 167 bin kişinin evsiz olduğu açıklandı.

Ev sahibi ve kiracı krizi gittikçe büyüyor! İşin içine şimdi de silahlar girdi!

Konut sahibi ve kiracı sorunların gittikçe büyüyor. Bugün Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ev sahibi ile kiracı arasında kavga çıktı. Kavgada silah sesi duyulması üzerine polis ekipleri harekete geçti.

İstanbul'da ortalama bir ev kirası 17 bin TL'yi aştı! 

Barınma sorunu gittikçe büyüyor. Satılık ve kiralık konut fiyatları özellikle büyükşehirlerde uçuşa geçti. İstanbul'da ortalama konut kirası 17 bin TL'yi aşmış durumda. İşte detaylar...

En çok konut aranan ilçe belli oldu! Beylikdüzü 2 aydır zirveyi kaptırmıyor!

Emlakjet, Türkiye geneline ilişkin merakla beklenen 2023 yılı ekim ayı emlak verilerine göre en çok konut aranan iller arasında İstanbul başı çekerken, ilçelerde ise zirveyi Beylikdüzü aldı...

Giderek artan konut krizi sorunu insanı krize neden oluyor! Konut sahibi olmak isteyenlerin sayısı gittikçe azalıyor

Şehir Plancısı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe'nin son araştırmasına göre,  konut fiyatlarındaki kriz milyonların dikkatini çekerken, büyük tehlikeye de işaret ediyor.

Konut satmak gittikçe zorlaşıyor Haberi

Konut satmak gittikçe zorlaşıyor


50 yıldır Türkiye’ye en lezzetli süt, yoğurt ve peynir ürünlerini Yörsan markası ile sunan YÖRÜK Ailesi, Türkiye’nin en kaliteli ve markalı projelerini üretmek üzere “Yöryapı” adıyla inşaat sektörüne girdi.



Ünlü sanayici ve iş adamı Şerafettin YÖRÜK’ün Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Yöryapı’nın yakın zamanda projelerini açıklaması bekleniyor.



Gıda sektörünün en önemli oyuncularından Yörsan’ı bir dünya markası haline getiren Şerafettin YÖRÜK, Yöryapı ile Türkiye’de inşaat sektöründe çığır açmaya hazırlanıyor.


Tarzı ve ruhu olan şehirler inşa edilmeli


2023 Vizyonunda Gayrimenkul Sektörü Raporu'na göre Türkiye'de üç ayrı kaynaktan doğan toplam konut ihtiyacı 7,5 milyon adet. Bu ihtiyacın 4 milyonu nüfus artışlı ve kentleşme kaynaklı, 2 milyonu ise kentsel dönüşümden geliyor.

Yöryapı Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin YÖRÜK, “Ülkemizde depreme dayanıklı ve yaşam kalitesini yükselten yeni konut projelerinin inşa edilmesi...