04 / 05 / 2024

konut seferberliği 2017

konut seferberliği 2017

‘Yabancı yatırımcıdan KDV alınmaması’ ve ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği’ çağrısıyla ilgili Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu’nun görüşlerini paylaştı.

Konutta seferberlik tam gaz sürüyor!

Ayda 1.556 lira taksitle lüks konut sahibi olma fırsatı sunan konutta seferberlik kampanyasına en çok talep 2+1 konuta geldi.

11 ilde başlatılan konut seferberliği inşaat izinlerine de yansıdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin etkilediği 11 şehirde başlatılan konut seferberliği yapı ruhsatlarına da yansıdı. Açıklanan rakamlara göre geçen seme bu bölgede alınan inşaat izni sayısı 68 bin 202'ye çıktı.

Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası! Kimler, hangi şartlarla yararlanabilir?

Yabancılara konut ve iş yeri satışında 2017'den beri Katma Değer Vergisi istisnası uygulanıyor. Peki kimler, hangi şartlarla KDV'den istisna oluyor? İşte ayrıntılar...

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum "Depremle mücadelenin tek yolu; Kentsel Dönüşümdür" dedi. Kurum, Türkiye’nin en büyük konut seferberliğini başlattıklarını paylaştı.

Baykar'dan AFAD'la koordineli konut seferberliği! Depremzedeler için 2 bin kişilik konteyner kent yapılıyor!

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, depremzedeler için 2 bin kişilik konteyner kent hayata geçiriyor. Selçuk Bayraktar, "AFAD'la koordine olarak konut seferberliği başlattık" dedi. İşte ayrıntılar...

Bakan Kurum açıkladı: 10 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliği başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 10 ilde eş zamanlı olarak Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlatmış olacaklarını söyledi.

Prefabrik konut bağışı için hükümete çok önemli çağrı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili vuran depremin ardından tüm Türkiye yardım seferberliği başlatırken, bölgede okul, konut sağlık hizmet tesisi gibi amaçlar içinde kullanılmak amacıyla inşa edilecek prefabrik yapılar için KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi talep edildi.

Konut seferberliği tam gaz! Özel sektör devlet arsalarında konut inşa edip kiralayacak!

Kamu dar gelirli vatandaşlar için konut seferberliği başlatmıştı. Bir adım da özel sektör tarafından atıldı. Devletin mülkiyetindeki arsalarda konut geliştirme önerisinde bulunan özel sekötr, bu konutları dar ve orta gelirlilere kiralamayı hedefliyor. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm seferberliği başlıyor!

Riskli yapıların yenilenmesi için 2012’de başlayan kentsel dönüşüm seferberliği hız kazandı. Yerinde, hızlı ve gönüllülük ilkesine göre 5 yılda 1.5 milyon konut dönüşecek.

TESK'ten 'konut seferberliği' çağrısı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, inşaat sektörünün canlanmasıyla birçok sektörün de hareketlendirebileceğini söyleyedi. Palandöken, "Bu sebeple ekonominin canlanması için konut seferberliği başlatılmalı" diye konuştu.

Ucuz konut seferberliği başladı!

2017 yılını hükümetin verdiği teşvikler ile birlikte 1.4 milyonluk rekor konut satışıyla kapatan gayrimenkul sektörü, yeni rekorlar için rotayı kentsel dönüşüm, sertifikalar ve yabancıya satış payının artırılmasına çevirdi.

Yılda 500 bin konut ve iş yeri dönüşecek!

CNR Emlak Zirvesi 2017'de konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanacağını söyledi. Ceylan "Yılda 500 bin konut ve iş yeri dönüşmeli." dedi

TOKİ Kayaşehir konut ve işyeri başvuruları!

TOKİ Kayaşehir'de 108 tripleks konut ile 10 iş yerini açık artırma yöntemiyle satışa çıkardı. TOKİ Kayaşehir konut ve işyeri başvuruları 27 Eylül-12 Ekim'de alınacak.

Kazı izni yönetmeliği 2017!

Tabii zeminde yapılacak kazı işlemleri için öncelikle idareden izin alınması gerekiyor. Peki, kazı izni hangi hallerde nereden alınır? İşte kazı izni yönetmeliği 2017!

konut seferberliği 2017 Haberi

konut seferberliği 2017

Hükümetimiz inşaat sektörünün çok daha iyi noktalara gelmesi için taleplerimizi hızlı bir şekilde değerlendirerek yürürlüğe koyuyor. 2017 yılı sektörümüz adına güzel gelişmelerle başladı ve devam etmekte. Yabancı yatırımcıların konut ve iş yeri satın almak istediklerinde katma değer vergisi ödemeyecek olmaları ekonomimize döviz kazandırmak için çok önemli bir adım. 2016 yılında 18 bin 189 olan yabancıya satış adedi, söz konusu iyileştirmelerle çok daha yukarıya çıkacaktır. 1 milyon dolar üzerinde gayrimenkul alanlara vatandaşlık hakkı verilecek olmasından sonra KDV muafiyetinin de gelmesi satışları ciddi şekilde arttıracaktır. Ancak inşaat sektöründe geçerli olan KDV düzenlemeleri konutla sınırlı kalmayarak iş yeri ve apart ünite gibi birçok birimi de kapsadığı taktirde yeni bir rekor kırılması kaçınılmaz olacaktır.  


Kuzu Grup olarak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği...