30 / 04 / 2024

konut sektörü 2016 yılında nasıl olacak

konut sektörü 2016 yılında nasıl olacak

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın,Türkiye'de 2016 yılı sonuna kadar konut talebinin artacağını ve fiyatların da doğru oranda artacağını belirtti. Akın konut sektörünün yine yükselişe geçeceğini söyledi.

Gayrimenkul sektörü 2016'yı rekorla tamamladı!

Akkuş Gayrimenkul ve Mardin İşadamları Dernek Başkanı Abdülkadir Akkuş, 2016 yılındaki konut satışlarını değerlendirdi. Akkuş, ''Gayrimenkul sektörü 2016 yılını bile rekorla tamamladı'' dedi.

Konut sektörünün yükselişi 2017'de devam edecek!

Realty World Elfi Gayrimenkul brokerı Özkan Aydemir, tüm olumsuz koşullara rağmen 2015 ve 2016 yıllarında ülke ekonomisine adete nefes aldıran konut sektörü yükselişini 2017'de sürdüreceğini söyledi.

İnşaat ve konut sektörünü destekleyen önlemler geliyor!

Türkiye İMSAD’ın eylül ayı sektör raporu sonuçları açıklandı. Raporda 2016 yılının ilk yarısında yüzde 7,0 büyüme kaydeden sektörün, hükümetin inşaat ve konut sektörünü desteklemek üzere aldığı önlemlerle gücünü koruyacağına işaret edildi.

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Türk Yapı Sektörü, 2016’da yüzde 5 büyüyecek!

2015 yılında gerçekleştirdiği 19 milyarlık dolarlık ihracat ile dünyada 9. sırada yer alan Türk Yapı malzemeleri sektörü 2016 yılında Afrika ve Latin Amerika pazarlarına açılıp, ihracatını yüzde 5 büyütmeyi hedefliyor.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

Banka faizleri konut sektörünü etkiliyor!

Emlakçılar konut alım satımındaki durgunluğun önümüzdeki aylarda da devam etmesinden korkuyorlar. Vatandaşların nakit para sıkıntısı yaşaması ve banka faizlerini yükselmesi, konut sektörün de yaşanan olumsuzlukların sebepleri arasında yer alıyor.

Halk konut sektörüne neden yöneldi?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazısı olan Oktay Taş bugünkü köşe yazısında neden halk konut sektörüne neden yöneldi. İşte Taş'ın o yazı...

Kocaeli Başiskele bölgesi konut sektöründe yoğun talep görüyor!

Konut sektörünün gözde ilçelerinden biri olan Başiskele son günlerde yoğun talep görüyor. Bu nedenle de inşaat firmaları gözlerini bu bölgeye çevirdi.

2015'te piyasa şampiyonu 'Konut Sektörü' / Tevfik Güngör

'Konuta talep giderek artıyor. Çünkü ekonominin mevcut şartlarında konut kazandırıyor...' Dünya gazetesinde Tevfik Güngör mahlasıyla yazan Prof.Dr.Güngör Uras, konut sektörünü masaya yatırdı...

konut sektörü 2016 yılında nasıl olacak Haberi

konut sektörü 2016 yılında nasıl olacak

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'ın ajandası bugünlerde oldukça yoğun. Bir yandan enerjide yenilenebilir enerji portföyünü tamamlamaya çalışıyor. Diğer yandan Kamu Özel Ortaklığı (PPP) modeliyle hastaneler inşa edip sağlık sektörüne hizmet verecek yeni şirketler hayata geçiriyor. Mersin Limanı'na 150 milyon dolarlık yatırımını devam ettiren Akın, Kredi Yurtlar Kurumu için de yurtlar inşa ediyor. Akın'ın ajandasının en önemli maddesi ise Akfen Holding'i yeniden inşa etmek. 


2016'da yatırımlarını 2015'te olduğu gibi bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 88 civarında artıracaklarını belirtiyor. Bu da 1 milyar TL'yi aşan bir yatırıma işaret ediyor. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'la ajandasının en önemli maddelerini konuştuk: 


2015 yılını ne kadarlık bir ciroyla kapadınız? 2016 ciro hedefiniz nedir? 

Akfen Holding'in 2015 cirosu oransal konsolidasyona göre 1.587 milyon...