12 / 05 / 2024

konut sektörü gelişim

konut sektörü gelişim

2002’den bu yana süren siyasi istikrarla tüm Türkiye gibi inşaat sektörünün de hızla büyüdüğünü söyleyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas,“42 şirketle Türkler, dünya müteahhitlik liginin zirvesini paylaştı” dedi.

Konut sektörünün önündeki en önemli sorun: İnşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışı!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve T.O.B.B İnşaat Müteahhitleri Meclis Üyesi Oğuzhan Keleş, konut sektörünün gelişimine engel olan en önemli sorunun inşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışları olduğuna değindi.

Bakan Ömer Bolat konut sektörü için kolları sıvadı! Sektörün gelişmesi için gerekli çaba gösterilecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası tarafından geçen ay düzenlenen “Konut Sektöründe Akademik Merkezi İdare Sivil Toplum Kuruluşları Buluşma Çalıştayı”nın raporu tamamlandı. Raporda Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın konut sektörü için açıklamaları gündeme damga vurdu.

Konut sektöründe hareketlenme başladı!

Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Hülya Güler bugünkü köşe yazısında konut sektöründeki son gelişmeleri kaleme aldı. 

Konut sektörü Kovid-19'la hareketlendi!

Kovid-19 pandemisinde ekonomistlerin daha önce karşılaşmadığı ve görmediği bir süreç yaşandığına dikkat çeken ekonomist Merve Hande Akmehmet, "Ekonomi üzerindeki en temel etkilerinden bir tanesi inşaat sektörüne ve daha sonra konut sektörüne olan talep ile gelişti" dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları konut sektörünü hareketlendirebilir! 

2021 yılında kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanmasıyla konut sektöründe olumlu gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Peki, 2021' de konut sektöründe neler yaşanacak? 

Konut sektöründe yeni rota çiziliyor!

Koronavirüs nedeniyle konut sektöründe yeni rota çiziliyor. Değişim rüzgarlarının estiği sektörde stüdyo ve 1+1 daireler kalkıyor.

Konut sektörü düşündüğünüzden daha önemli!

Konut yatırımcısı, geliştiricisi, alım - satım yapanı... Kim varsa bu sektörde oldukça güzel yıllar geçirdi. Peki, konut sektörü şuanda ne durumda?

Teşvikler konut sektörünü hareketlendirdi!

Ülkelan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, konut sektörüne dair açıklamalarda bulundu. Sektördeki gelişmelerin olumlu olduğunu söyleyen Ülkealan, “Yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Türkiye konut sektörü değer değişimi raporu hazır!

Türkiye konut sektörü değer değişimi raporu 2017 4. çeyrek hazırlandı. Raporda konut satışları, konut fiyat endeksi , değer değişim analizleri yer alıyor..

Konut sektöründeki hareketlilik mobilyaya da katkı sağladı!

MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, evlilik sezonunun uzamasıyla ve okul sezonun açılmasıyla hareketlenen konut sektörünün ihtiyaç gereği mobilya sektörünün de gelişimine katkı sağladığını söyledi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

Yamaç İnşaat gelecek dönem için konut sektörüne odaklandı!

İnşaat sektöründe anahtar teslim işler yapan Yamaç İnşaat, çalışmalarını beşer yıllık hedefler doğrultusunda sürdürüyor. Ziya Yamaç, gelecek dönem için konut sektörüne odaklandıklarını söyledi.

Konut sektörü başarılı bir yıl geçirdi!

Konut sektörü temsilcileri, tüm olumsuzluklara rağmen sektörün başarılı bir yılı geride bıraktığını belirterek, 2016'da konut satışlarında yeni rekorlar kırılacağını kaydediyor. Haluk Sur, konut sektörünün başarılı bir yılı geride bıraktığını söyledi.

konut sektörü gelişim Haberi

konut sektörü gelişim

2002’den bu yana süren siyasi istikrarla tüm Türkiye gibi inşaat sektörünün de hızla büyüdüğünü söyleyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas,“42 şirketle Türkler, dünya müteahhitlik liginin zirvesini paylaştı” dedi.


20 yıl daha gelişecek


Altan Elmas, inşaat sektörünün kısa sürede hızla büyüyerek konutta yurtiçinde tüketicilerin taleplerine uygun, kaliteli üretim gerçekleştirdiğini, yurtdışında da rakipleriyle rekabet edebilir konumda olduğunu söyledi. Makro ekonomik istikrarının devamının sektörün büyümesinde en önemli faktör olduğunun altını çizen Elmas, şöyle devam etti: "Konut üretimi olarak bakıldığında mevcut nüfus potansiyeli ve kentsel dönüşüm kaynaklı yenilenme ihtiyacı dikkate alındığında sektörümüz önümüzdeki 20 yılda gelişimine devam edecektir. Konut sahibi olamayan ve orta gelirliler büyük talep oluşturacaktır."


Türkiye 1980'lerden itibaren inşaat alanında ciddi gelişim gösterdi. Özellikle 2002'den sonra sağlanan makro ekonomik istikrar sayesinde sektör...