03 / 05 / 2024

konut Sektörü temsilcileri

konut Sektörü temsilcileri

KONUTDER Başkanı Çelik: "Sektörümüzün ana paydaşlarından olan mimar ve mühendisler sektörle hareket ederek iş yapmak zorundalar. Siyasi ve ideolojik yaklaşımlarla meseleyi çıkmaz noktaya sürüklememeliler" dedi.

Konut sektörü bu yıl yüzde 20 büyür!

Sektör temsilcileri, 2015 yılında bir önceki seneye göre yüzde 10,6 büyüyen konut pazarının 2016'da yüzde 20 büyüyeceğini ve satış rakamının 1,5 milyonu aşacağını öngörüyor.

Gayrimenkul sektörü temsilcileri BDDK'nın konut kredileri kararını değerlendirdi! Konut fiyatlarındaki artış frenlenecek

İlk konutunu alacaklara yönelik yapılan kredi düxzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu kararla birlikte konut fiyatlarındaki artışın frenlenebileceğini söyledi. 

Konut satışları neden geriledi? Seçim ve deprem piyasayı nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı!

Tüketicinin yatırımda ‘güvenli liman’ gördüğü konut sektöründe satışlar nNisan ayında sert geriledi. Sektör temsilcileri, düşüşün sebebini “Seçim sürecinde ‘bekle-gör’ dönemi, krediye erişimin neredeyse imkansızlaşması ve arz sıkıntısının fiyatlar üzerindeki baskısı” şeklinde işaret etti. 

Konut sektöründe kredi düzenlemesi üretimi değiştirecek! Yeni projeler orta ve alt gelire yönelecek!

Son düzenlemeyle fiyatı 10 milyon TL'yi geçen evlere kredi sağlanmazken, fiyatı 2 milyondan düşük olan dairelere sağlanan destek yüzde 90'a yükseltildi. Peki sektör temsilcileri konut sektörüyle ilgili neler diyor? Konut sektörünü yeni düzenleme ile birlikte neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Konut sektörü 2022'de hareketlenecek! 

TÜİK Aralık 2021 konut satış istatistiklerinden yola çıkan inşaat sektörü temsilcileri, yabancıya konut satışlarındaki yükselişten memnun olduklarını dile getirdi. 2021'de döviz kurundaki dalgalanmalara rağmen yereli ve yabancıya yapılan satış rakamları sektördekileri sevindirdi.

İnşaat maliyetlerindeki fahiş artış konut sektörünü nasıl etkiledi?

İnşaat maliyetlerindeki artış son bir senede yüzde 100'ü geçti. Konut sektörü temsilcileri, hızla yükselen fiyatlar karşısında satışların yavaşlatıldığını belirtti.

Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 25 Mart 2021'de değiştirilerek yürürlüğe alınan yeni Otopark Yönetmeliği inşaat sektörünü doğrudan etkiledi. Peki Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri anlattı...

Yılın en başarılı konut sektörü temsilcileri!

Fortune Türkiye'nin "Yılın İş insanları” 2020 listesi konut sektöründe isimler yer aldı. İşte ekonomiye katma değer yaratan ve başarılı işlere imza atan konut sektörü temsilcileri...

Konut sektörü koronavirüs sonrası hareketlenecek!

TÜİK tarafından açıklanan Mart 2020 konut satış istatistikleri sonrasında sektör temsilcileri konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, konut sektörünün koronavirüs sonrasında hareketleneceğini ifade etti...

Konut sektörü 2019'dan umutlu!

Döviz kurundaki dalgalanmalar ve faiz oranlarının artışından olumsuz etkilenen konut sektörünün temsilcileri, yılın sonuna doğru yaşanan hareketliliğin 2019 yılı boyunca devam edeceğini düşünüyor.

Konut sektörü orta gelir grubuna yönelik proje üretecek!

TUİK İnşaat Maliyet Endeksi verileri açıklandı. Sektör temsilcileri tarafından, konut sektörünün özellikle orta gelir grubuna yönelik projelere daha fazla ağırlık verilmesi, üretim fazlası sorunun çözülmesi bekleniyor.

Konut sektöründe envanter çalışması yapılıyor!

Türkiye'deki tamamlanmış bağımsız bölümlerin tespitine ilişkin sektör temsilcileri KONUTDER, GYODER, İNDER ve Emlak Konut GYO tarafından envanter çalışması yapılıyor...

İnşaat sektörü temsilcileri KDV istisnasını değerlendi!

İnşaat sektörü temsilcileri yabancıya konut satışlarında Katma Değer Vergisi (KDV)'nin kaldırılması konusunu değerlendirdi. İşte o yorumlar..

Konut sektöründe fiyat tartışması!

Konut sektöründe fiyat tartışması yaşanıyor. Bazı sektör temsilcileri, kentsel dönüşümün yoğun olduğu bölgelerde evlerin yüzde 20 ucuzladığını söylüyor. İNDER Başkanı Durbakayım ise küçük ölçekli müteahhitin indirim yaptığını, genelde yüzde 10 artış olduğunu belirtiyor

konut Sektörü temsilcileri Haberi

konut Sektörü temsilcileri

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, konut sektörünün ana paydaşlarından olan mimar ve mühendislerin sektörle birlikte hareket etmesi, siyasi ve ideolojik yaklaşımlarla meseleyi çıkmaz noktaya sürüklememeleri gerektiğini belirterek, "Mimarlar Odası 'Efendim bu yönetmeliği bilmem ne belediyesi veya bakanlık yaptı. O bakanlığın yaptığı her şeyi iptal ettiririz' diyor" dedi.



Çelik, KONUTDER yönetim kurulu üyelerinin katıldığı değerlendirme toplantısında, Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşlarından da beklentilerinin olduğunu vurguladı.


"Özellikle son dönemde yaşadığımız Danıştayın iptal ettiği, Mimarlar Odasının açtığı dava konusunda bir şeyler söylemek istiyoruz" diyen Çelik, Mimarlar Odasının aslında sektörün ana paydaşlarından olduğunu dile getirdi.


Çelik, bu sektörün ana paydaşının mimarlar ve mühendisler olduğunu kaydederek, "Bu paydaşlarımız...