14 / 05 / 2024

konut stoku artıyor mu

konut stoku artıyor mu

Konut fiyatları Aralık 2016’da yıllık olarak yüzde 2.94 arttı. GYODER Başkanı Torun, konutta stok erime hızının yüzde 2.4’e düştüğüne dikkati çekti.

Konut satışları aylık yüzde 12,2 arttı: Yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

Konut satışları Mart'ta yıllık yüzde 0,1 düşerken aylık yüzde 12,2 yükseldi. Peki yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

Konut fiyatları düşüyor, yalancı bahar bitti!

Konut satışları ve üretiminde düşüş yaşanırken, fiyatlarda da düşüş beklentisi artıyor.  Ev sahipleri fiyatları indirmeme konusunda dirençli davransa da piyasadaki eğilim düşüş yönünde. Peki fiyatlar gerçekten düşüyor mu? Herkesin merak ettiği o soruya çarpıcı bir yanıt geldi.

Konut fiyatları düşüyor mu? Yükseliyor mu?

Konut Fiyat Endeksi Kasım 2023'te aylık bazda yüzde 1,9 ve yıllık bazda ise yüzde 82,8 artış kaydetti. Peki konut fiyatları düşüyor mu, yükseliyor mu? İşte ayrıntılar...

Barınma krizine karşı sosyal konut projeleri artıyor!

Son dönemin en çok konuşulan konuları arasında barınma krizi yer alıyor. Dar gelirli vatandaşlar ve öğrenciler bütçelerine uygun kiralık konut bulmakta zorluk yaşıyor. Bu noktada sosyal konuttaki projeler büyüyor.

Satışlar düşerken, zenginlerin elindeki konut sayısı artıyor! Sektörde tehlike çanları çalmaya başladı!

Türkiye'de konut sahipliği sorunu büyüyor. Bir taraftan konut sahipliği düşerken kiracılık artıyor, diğer taraftan da satışlar düşerken zenginlerin ellerindeki konut sayısı artıyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, konut sektörünü değerlendirdi. İşte Babuşcu'nun o yazısı...

Kiralık konut stoku en fazla düşen şehir yüzde 60 ile Elazığ oldu!

Yaşanan deprem felaketi sonrası yaşanan göçlerin etkisi ile çoğunlukla satılık konut sokunda artış, kiralık konut stokunda da düşüş görülüyor.

Fahiş kiralar sebebiyle mahkemeler kilitlendi! Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları artıyor!

Fahiş kiralar sebebiyle ev sahipleri ve kiracılar arasındaki davalar artıyor. Konut kira kavgası resmen mahkemelerin kilitlenmesine neden oldu. 

Konut fiyatları artıyor! İstanbul'da 'fay' hattından kaçışlar başladı!

Deprem korkusu sebebiyle İstanbullular şehir içinde “göç” etmeye başladı. Zemini kötü ve yapı stoku eski mahallelerden kaçışlar hızlandı. “Zemini sağlam” denilen ilçelerde de konut fiyatları yükseldi...

Konut fiyatları tırmanışta! Peki fiyatlar neden artıyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde konut fiyatlarındaki artışları ve bu artışın nedenini kaleme aldı. Peki fiyatlar neden artıyor?

İngiltere'de ev fiyatları neden artıyor? 

İngiltere'de konut fiyatları giderek artıyor. İngiltere Merkez Bankası yetkilileri, İngiltere'de ev fiyatlarındaki artışın daha büyük alan edinme isteğinden meydana geldiğini dile getirdi.

Konut hesabında devlet katkısı artıyor!

Ev sahibi olacak vatandaşlara devlet tarafından verilen hibe yeni yılla beraber artıyor. Buna göre; yeni tutar 42 bin 425 TL olacak. 

Antalya'da yabancıya konut satışı giderek artıyor!

Antalya'da yabancıya konut satışları giderek artıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, kent genelinde yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

Konut satışlarında yabancıların payı giderek artıyor!

Türkiye genelinde yabancıların konut alımları giderek artıyor. Ekim ayında yabancıya yapılan konut satışı yüzde 12.1 artış gösterdi. 

konut stoku artıyor mu Haberi

konut stoku artıyor mu

REIDIN ve GYODER tarafından Türkiye İş Bankası desteği ile hazırlanan ‘Yeni Konut Fiyat Endeksi Aralık 2016’ yayınlandı. Endeks sonuçlarına göre, Aralık’ta fiyat artışı, bir önceki aya göre yüzde 0.47, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.94  gerçekleşti. Aylık fiyat artışı oranı, artan kur nedeniyle oluşan maliyet artışının altında kaldı.


GYODER Başkanı Aziz Torun, “Yeni konutlar kapsamında Aralık’ta gerçekleşen artış, Nisan 2016’dan beri en yüksek aylık artış olmakla birlikte, TÜFE’deki artışın altında kaldı. Proje geliştiricilerin fiyat artışını yansıtan endeksteki aylık artış oranı artan kur nedeniyle oluşan maliyet artışının da altında oldu. Ayrıca markalı konut projeleri adet bazlı stok erime hızı, Kasım ayında yüzde 3 iken, Aralık ayında yüzde 2.4’e düştü. Tüm bu veriler, gayrimenkul sektörü tarafından iyi yorumlanmalı ve bu gelişmeler...