28 / 08 / 2024

konut stokunda balon uyarısı

konut stokunda balon uyarısı

Son dönemde Türkiye'ye yakın ancak riskli bölgelerdeki yatırımlarıyla hızla büyüyen yurtdışı müteahhitlik hizmetleri, Irak ve Libya başta olmak üzere sorunların derinleşmesiyle 2014'te olumsuz sinyaller vermeye başladı...

Konut piyasasında balon patladı! Geçen sene değeri 4 milyon TL olan ev bugün 3 milyona satılamıyor!

Konut satışları Ocak-Temmuz döneminde  yüzde 0,5 düşüşle 672 bin 162'ye geriledi. Fiyatlarının fahiş rakamlara çıkmasıyla konut, yatırım aracı olmaktan çıktı ve yatırımcılar farklı yatırım araçlarına yönelmeye başladı.

Konut piyasasında balon patladı! 600 binden fazla kiralık konuta ihtiyaç var!

Gayrimenkul uzmanları kiralık konuta olan talebin yükselmesiyle, konut piyasasının bu aydan itibaren hareketleneceğini belirtti.

Ev almak isteyenler dikkat! Konut fiyatları artacak mı?

Konut fiyatlarında yaşanan değişim gündemden düşmezken, Trader-Değer Yatırımcısı Yavuz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı "Nasıl yükselecek bu balon ev fiyatları anlamıyorum" diyerek çok konuşulacak bir örnek verdi.

Konut ve araba fiyatlarındaki balon her geçen ay sönüyor!

Konut Fiyat Endeksi'ne göre, Mayıs 2024'te, bir önceki seneye göre reel olarak ise yüzde 14,9 oranında düşüş yaşandı. Peki fiyatlar gerçekten düşüyor mu? 

Konut piyasasında hala balon var: Satılıklarda fiyat düşmüyor!

Satılık konut fiyatlarının düşüş eğilimi gösterdiği gündeme gelmişti. Ancak Değer Yatırımcısı, Trader Yavuz isimli kullanıcı, konut piyasasında hala balon olduğuna, satılıkta fiyat indirilmediğine dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut fiyatlarında nasıl balon oluştu? Ünlü turizmci açıkladı! İşte kanıtı...

Konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Fahiş rakamlara ulaşan konut fiyatları yatırımcıları ve konut almak isteyenleri şaşkına çevirirken ünlü turizmci, konut fiyatlarında nasıl balon oluştuğunu açıkladı. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları değerinin üç katına çıktı! Ev ve arsa fiyatlarındaki balon çileden çıkardı!

Konut fiyatlarındaki fahiş artış ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Konut fiyatlarının olması gerekenin 3 katından fazlaya satıldığını söyleyen  Makine mühendisi Yavuz isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından değerlendirme yaptı.

Konut fiyatlarında balon var mı? 500 bin TL'nin faiz kazancı, 4 milyon TL'lik evin kira getirisinden fazla! 

Yatırımcılar, konut satın alıp kira getirisi elde etmenin mantıklı olup olmadığını merak ediyor. İşte faiz ve konut yatırımı karşılaştırması...

Konutta balon sönüyor mu?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründeki balon sönüyor mu? Konut fiyatları neden balon yaptı? İşte merak edilen soruların cevapları...

Ankara’da konut fiyatları yüzde 20 düştü! Konut piyasasında balon patladı mı?

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam 2024 yılının ilk döneminde konut fiyatlarının nasıl seyrettiğini değerlendirdi. Akçam, “Konut fiyatlarında yüzde 20 oranındaki suni düşüş stabil bir seviyede devam ediyor” dedi.

Gayrimenkul sektöründe balon söndü! Konut fiyatları gerçek  değerine iniyor!

Konut fiyatlarındaki fahiş artışlar ev almak isteyenleri uzun bir dönem zorladı. Son 6 aydır düşüşe geçen konut fiyatları gerçek değerlerine inmeye başladı. 

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

Konut sektöründe 'Balon' fiyatlar söndü! Yabancı yatırımcı tekrar gelecek!

Türkiye'de yabancıya konut satışlarının yeni yılda tekrar canlanması bekleniyor. Rusya-Ukrayna savaşından sonra başlayan göç sebebiyle artan konutlarda balon fiyatlar sönmeye başladı. 

konut stokunda balon uyarısı Haberi

konut stokunda balon uyarısı

Son dönemde Türkiye'ye yakın ancak riskli bölgelerdeki yatırımlarıyla hızla büyüyen yurtdışı müteahhitlik hizmetleri, Irak ve Libya başta olmak üzere sorunların derinleşmesiyle 2014'te olumsuz sinyaller vermeye başladı. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) verilerine göre, yılın ilk altı ayında üstlenilen projelerin toplam bedeli 10 milyar dolar oldu. Böylece geçen yıl aynı döneme göre yüzde 16 geriledi. 2013 yılının ilk 6 ayında yurtdışında üstlenilen proje bedelleri 11.6 milyar dolardı. Geçen yü ilk 6 ayda 114 proje üstlenilmiş, Türk firmalarının yurtdışında üstlenmiş oldukları 7.141 projenin toplam değeri 250.9 milyar dolara ulaşmıştı. 


Yine geçen yılın toplamında üstlenilen projelerin toplam bedeli 31.7 milyar dolar olmuştu. 6 aylık gelişmeler geçmiş yılların çok altında TMB. ekonomik durum, inşaat ve müteahhitlik sektöründeki gelişmeleri içeren değerlendirmesinde, Irak ve Libya'daki sorunların sektörün...