29 / 04 / 2024

konut tahsisi davası

konut tahsisi davası

Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı mecliste görüşüldü. Tasarının, 22 maddesi kabul edilirken, 2 yeni madde eklendi.Tasarıda Gecekondu Kanunu görüşüldü.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Son dönemlerde konut kiralarındaki artışlar pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. Kira bedelini düşük bulan ev sahipleri de kira uyarlama davası ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Barınma krizinde arabuluculuk sistemi yetersiz kaldı! Geçen yıl 22 bin olan tahliye davası 100 bini bulabilir!

Kira artışında yüzde 25 sınırı ve zorunlu arabuluculuk sistemi, kiracı-konut sahibi arasındaki anlaşmazlığın çözümüne yetmedi. Uzmanlar, 2022’de 22 bin adet olan tahliye davası sayısının bu yıl 100 bini bulabileceğini vurguladı.

Belçika Kralı'ndan 3 Ukraynalı aileye konut tahsisi!

Belçika Kralı Phillip ve Kraliçesi Matilda, Ukrayna'da yaşanan savaştan kaçan toplamda 3 Ukraynalı aileye konut tahsisi yaptı.

Kapıcıya konut tahsis etmek şart mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcıya konut tahsisi ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Muhammet Kaynar'dan İstanbul'daki sosyal konut tahsisi iddiasına ilişkin açıklama!

AKP'li Meclis Üyesi Muhammet Kaynar, "Tarık bey Çarşamba günü sosyal konutların İstanbul dışında oturanlara tahsis edildiğini söyledi. Bu iddiayı ispata davet ediyorum" dedi. 

Emlakçılardan Tunç Soyer’e tepki!

Geçtiğimiz günlerde İzmir'de yaşanan deprem sonrasında depremzedeler için Uzundere’deki konut tahsisi sırasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer açıklama yapmıştı. Yaptığı açıklama sektörde faaliyet gösteren emlakçılardan tepki aldı.

Konut kredisi faizi düştü, satışlar 3'e katlandı!

Kamu bankalarının başlattığı düşük faiz kampanyası sonrasında, 101 bin vatandaşa 25 milyar TL kredi tahsisi yapıldı. Mayıs ayında 50 bin olan konut satışlarının, Haziran'da rekor seviyeye ulaşması bekleniyor...

Elisabeth Mas'ın Caner Karaloğlu’ndan talep ettiği müşterek konut tahsisi reddedildi! 

Elisabeth Mas ile Caner Karaloğlu’nun boşanma davasında ara karar açıklandı. Kararda, 3 yaşındaki kızları Mia’nın velayeti babaya verildi, Mas’ın talep ettiği müşterek konut tahsisi için de red kararı verildi... 

CHP Değerli Konut Vergisi’ni yargıya taşıyor!

CHP, Değerli Konut Vergisi (DKV) için Anayasa Mahkemesi'ne iptal davası açacak. CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, "Anayasa Mahkemesi'ne iptal davası açacağız, Emlak Vergisi alınan konuta 2. vergi geliyor bu Anayasa'ya aykırı’’ diye konuştu...

Ucuz sosyal konut tahsisiyle sorunlar çözülecek!

Günümüzün küreselleşmiş şehirlerinde yitirilen çeşitliliği, çekiliş usulü sosyal konut tahsisi ile canlanacak.

Belediyelerin Konut ve İş yeri Tahsisi, Kiralaması ve Satışına Dair Genel Yönetmelik!

Belediyelerin arsa, konut ve iş yeri üretimi, tahsisi, kiralaması ve satışına daire genel yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü 30782 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Facebook'a 'konut ayrımcılığı' davası!

ABD'de Konut ve Kentsel Gelişim Bakanlığı, Facebook'un hedeflenmiş reklam uygulamasının kiralık ve satılık konut ilanlarını kullanıcılara seçici olarak göstermesiyle ilgili dava açtı.

Ziraat Bankası Oyak üyelerine özel konut kredisi masrafları!

Ziraat Bankası Oyak Üyelerine Özel Konut Kredisi ürünü dahilinde özel fırsatlarla kredi kullandırıyor. Ziraat Bankası ilgili konut kredisi dahilinde konut kredisi tahsisi ücreti almıyor.

konut tahsisi davası Haberi

konut tahsisi davası

Proje bazlı teşvik uygulaması, şehit yakınına ÖTV'siz araç, ticari araçların yenilenmesinde vergi teşviki, Hakkari ve Şırnak'ın ilçeye dönüştürülerek, Yüksekova ve Cizre illerinin kurulması, terörle ilişkili belediyelerle ilgili düzenlemeleri de içeren Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın 24 maddesi kabul edildi.


Tasarının Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmelerinde verilen önergelerle, Türkiye Varlık Fonu kurulmasına dair hükümler ile AOÇ arazisi ve Orman Kanunu'na yönelik düzenlemeler çıkarıldı. 


Tasarının, 22 maddesi kabul edilirken, 2 yeni madde eklendi.


Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nda kabul edilen maddelere göre, defin ruhsatını, mevtanın muayenesinden sonra belediye tabiplerinin yanı sıra toplum sağlığı merkezi tabipleri ve aile hekimleri de verebilecek. Bu ruhsatın yerleşim yeri bazında hangi tabiplerce verileceğini, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu belirleyecek.


Gayrimenkul sahiplerince yapılan ısı yalıtımı ve...