03 / 05 / 2024

Konut teşvikinin devlete maliyeti

Konut teşvikinin devlete maliyeti

Türkiye’de hanehalklarının yüzde 23.8’i kirada oturuyor. Kiradakilerin tamamı ev sahibi olmak için 5 yılda 50 bin TL biriktirirse, devlet yaklaşık 35 milyar lira katkı ödeyecek

Sadece 1 haftada 394.9 milyar TL'lik konut kredisi kullanıldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı resmi rakamlara göre tüketici kredilerinin 394 milyar 932 milyon 629 bin lirası konut... İşte kalem kalem o rakamlar...

Tüketici kredilerinin 394.3 milyar TL'si konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan rakamlara göre mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 394 milyar 326 milyon 932 bin lirası konut... İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

İşçi başına 35 bin-48 bin TL prim teşviki veriliyor! EYT’lilere ekstra müjde var!

Sigortalı istihdamın artırılması; gençlere, kadınlara iş kapısı açılması kapsamında milyonlar vatandaş için prim indirim, teşvik ve destekler verilirken, bu imkânlardan yararlanan kişi sayısı 12 milyonu geçti. 18 başlıkta verilen prim prim teşvikinin detayları araştırılıyor.

Konut fiyatlarını dibe çekecek plan! 28 bin liraya konut satışları açıklandı ama...

Geçtiğimiz ay açıklanan konut teşvik paketi sonrasında konut fiyatları yüzde 10, kira fiyatları ise yüzde 12 civarında arttı. Konutta arzın talebi karşılamaması ve yabancıya konut satışları nedeniyle konuta erişim iyice zorlaştı. Peki ucuz konut artık hayal mi? İşte detaylar..

Almanya'da konut teşviki üç ay uzatıldı!

Almanya’da bu ayın başında yine bir dizi yeni kanun ve uygulamalar yürürlüğe girdi Federal hükümet, korona pandemisiyle ilgili gelişmeleri dikkate alarak, konut teşvik programına başvuru süresini üç ay süreyle uzattı.

Almanya'daki konut teşviğinden 43 bin aile yararlandı!

Almanya'da aileleri konut satın almaya teşvik etmek için amaçlanan konut teşvik priminden bugüne dek 43 bin aile yararlandı.

Güncel konut teşvikleri neler?

Hem konut sektörünü hem de konut almak isteyen vatandaşa kolaylıklar sağlanması için bir dizi uygulama güncel olarak yürürlükte. Konut kredisi faiz indiriminden tapu indirimlerine kadar 2019’da uygulanan güncel konut kampanyalarını Kredi Pazarı araştırdı.

Emlak Konut Teşvikiye arsası 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Teşvikiye parselleri için hazırlatılan 2018 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

Almanya'da konut teşvikine 24 bin başvuru!

Almanya'da hükümetin konut satın almayı teşvik etmek için uygulamaya koyduğu Konut Teşvik Primi'ne ilgi beklenenden yüksek oldu.

Konut teşvikleri piyasayı nasıl etkiliyor?

Konut piyasasını hareketlendirmek için uygulamaya koyulan vergi indirimleri ve teşvik kampanyaları, gayrimenkul sektörünü de sevindirdi. 

Konut teşvikleri ekonomiyi kurtarmaya yeter mi?

Konut piyasasını hareketlendirmek için uygulamaya koyulan vergi indirimleri ve teşvik kampanyaları, sektörü sevindirdi. Ancak bu önlemlerin kötü giden ekonomide kayda değer bir etki yaratıp yaratmayacağı merak konusu.

Özak-İnter Yapı Emlak Konut Teşvikiye ihalesine katıldı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve İnter Yapı İnşaat, Emlak Konut İstanbul Şişli Teşvikiye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesine katıldı. 

Suudi Arabistan’dan 32 milyar dolarlık konut teşvik projesi!

Suudi Arabistan, 32 milyar dolar büyüklüğünde konut destek paketini açıkladı. Bu yeni program ile 2020’ye kadar ülkedeki ev sahipliği oranının yüzde 60’a yükseltilmesi planlanıyor. 

Konut teşvikinin devlete maliyeti Haberi

Konut teşvikinin devlete maliyeti

Türkiye’de hanehalklarının yüzde 23.8’i kirada oturuyor. Bu, 4.6 milyon ailenin ev sahibi olmadığı anlamına geliyor. Kiradakilerin tamamı ev sahibi olmak için 5 yılda 50 bin TL biriktirirse, devlet yaklaşık 35 milyar lira katkı ödeyecek


Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İnşaat Sektörü Zirvesi’nden sonra açıkladığı ‘ev’leneceklere yüzde 15 devlet katkısı, ev sahibi olmayan kitleyi harekete geçirecek. Bu kitlenin büyüklüğü hem konut sektörünü hem de tasarrufları önemli ölçüde canlandıracak. Çünkü Türkiye genelinde yaklaşık 4.6 milyon hanehalkı ev sahibi değil. Bu hanehalkının tamamı, teşvikten yararlanmak isteyip, 200 bin liralık ev için 50 bin lira peşinat biriktirirse, devletin kasasından yaklaşık 35 milyar lira katkı çıkacak.


4.6 milyon hane kiracı


Türkiye’de kaç kişinin ev sahibi olduğu en son 2011 yılında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ‘Nüfus ve Konut...