02 / 05 / 2024

konut üreticilerinin ihracatçı sayılması

konut üreticilerinin ihracatçı sayılması

KONUTDER  ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas yaptığı açıklamada ülkeye ciddi döviz getirisi sağlayan konut üretcilerinin de ihracatçılara sağlanan desteklerden yararlanması gerektiğini söyledi.

Konut üreticilerinin gözü yeni kampanyada!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada  inşaat maliyetlerindeki artışa dikkat çekti ve konut üreticilerinin gözünün kulağının yeni kampanyada olduğunu söyledi.

KONUTDER: Önceliğimiz güvenli ve erişilebilir konut üretimi!

Markalı konut üreticilerinin çatı kuruluşu KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova yaptığı açıklamada seçim sonrası önceliklerinin güvenli ve erişilebilir konut üretimi olduğunu söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi bin konteyner ve prefabrik konut yapacak!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), depremden etkilenen vatandaşlar için  Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'da toplam 1000 konteyner ve prefabrik konut yapacak.

Konut üreticilerinin gözü AVM'lerde! AVM'ler yerini lüks konutlara bırakıyor!

İstanbul gibi büyük metropollerde üretim için arsa bulunamayınca konut geliştiriciler rotalarını AVM'lere çevirdi. Beylikdüzü Torium AVM ile İstanbul Anadolu yakasındaki başka bir AVM için görüşmelerin devam ettiği gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Alt, orta ve üst gelir için dev konut kampanyası Aralık'ta geliyor! Konut kredisinde gelire göre faiz verilecek!

Konut üreticilerinin odaklandığı konut kampanyasına ilişkin detaylar yavaş yavaş belli oluyor. Kampanyada Alt, orta ve üst gelir için üç farklı faiz oranı olması öngörülüyor. İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışındaki düzenleme fiyatları nasıl etkileyecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir bugünkü köşesinde konut sektörünü ve konut satışlarını kaleme aldı. İşte Sadi Özdemir'in 'Müteahhitler ihracatçı mı sahtekar mı?' başlıklı yazısı...  

Altan Elmas: Konut sektörü en büyük ihracat yapan sektörlerden biri!

Unico Sigorta “Sektörlerin Geleceği-Fırsatlar ve Riskler” webinarına katılan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konut sektörünün pandemi döneminden nasıl etkilediğini anlattı.

Bursa'da konut projelerinin maketleriyle katma değerli ihracat!

Bursa'da faaliyet gösteren bir firma  CNC işleme, lazer kesme ve 3 boyutlu yazıcı yöntemi kullanarak milimetrik ölçümlerle konut projeleri için maket hazırlıyor. 

2021'de gayrimenkul sektöründe neler olacak?

Sektör temsilcileri gayrimenkul sektörü için 2021 öngörülerini açıkladı. Peki gayrimenkul sektörünü 2021'de neler bekliyor? İşte konut üreticilerinin ve sektör temsilcilerinin görüşleri..

Konut sektörü 2021'nin ikinci yarısında iyileşecek!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Timur, "2021 yılının özellikle ikinci yarıdan itibaren iyi geçeceği kanaatindeyim. Biz konut üreticileri de taahhüt şirketleri ve ihracatçı şirketlerimiz gibi hikaye yazmak zorundayız" dedi.

Nazmi Durbakayım: 2021'deki fiyat artışına önlemlerimiz hazır!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada, 2021 yılında düşük arz ve ham madde fiyatlarından kaynaklanan fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu ancak konut üreticilerinin buna yönelik önlemlerinin hazır olduğunu belirtti.

İstanbul Prestij Konut Yönetimi Mimarlık Mühendislik İthalat Ve İhracat Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Prestij Konut Yönetimi Mimarlık Mühendislik İthalat Ve İhracat Sanayi Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Selay Şapçı tarafından kuruldu.

Talep artışı konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini 0.64'e çekmesi ve konut üreticilerinin başlattığı kampanyalar sonrası konut satışları hareketlendi. Düşen faiz oranları ile konutların fiyatlarında meydana gelen artış, alıcıları zor duruma sokuyor...

konut üreticilerinin ihracatçı sayılması Haberi

konut üreticilerinin ihracatçı sayılması

Ekonominin lokomotif sektörleri arasında yer alan gayrimenkul, direkt olarak temas ettiği 200’den fazla sektör ile ekonomideki kaldıraç poziyonunu korumaya devam ediyor. Geçen seneye göre satışlar hız kesmiş olsa dahi, sektör temsilcileri önümüzdeki dönemden de umutlu. Star gazetesinden Kaan Zenginli, Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ve Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas ile hem sektörü hem de projelerini konuştu. Elmas konut üreticilerinin ihracatçı sayılması gerektiğini dile getiriyor. Ülkeye ciddi anlamda döviz getirisi sağladıklarını söyleyen Elmas, ihracatçılara sağlanan bir takım desteklerin konut sektörüne de verilmesi gerektiğini belirtiyor.

Sektör olarak devletten talepleriniz neler? Müktesep hakların korunmasında sektör ne tür sıkıntılar yaşıyor ve bu konuda devletten neler bekliyor?

Konutder olarak bugüne kadar Kamuyla STK’lar arasında köprü olduk. Pek çok başarılı kampanya ve regülasyonun hayata geçmesini sağladık....