06 / 05 / 2024

konut yalıtımı tasarruf 2015

konut yalıtımı tasarruf 2015

Şeker Mortgage Finans Genel Müdürü Abdurrahman Özciğer, enerji tüketiminin yüzde 26’sının konutlarda yapıldığını belirterek, konutların yalıtılması halinde yılda 7 milyar dolarlık tasarruf sağlanabileceğini söyledi.

Konutlarda Isı Yalıtım Projesi devreye alındı! 50 bin liraya kadar 0,99 faiz oranlı kredi müjdesi!

Konut başına 50 bin liraya kadar 60 ay vadeli ve 0,99 faiz oranlı finansman imkanının sağlandığı  'Konutlarda Isı Yalıtım Projesi' devreye alındı. Söz konusu krediler Ziraat Katılım, Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank tarafından kullandırılacak...

Yalıtım yaptırmadan önce okuyun! Yalıtım hakkında en çok sorulan 9 soru ve cevabı!

İzocam, "Isı yalıtımı zamanla etkisini kaybeder mi? Yalıtım, yaz aylarında çatı katlarındaki bunaltan sıcaklara çare olur mu? Yalıtımla faturalarımda ne kadar tasarruf sağlarım?..."  sorularına açıklık getirdi.

İzocam, toplu konut projelerindeki yalıtım hizmetleriyle dikkat çekiyor!

İzocam, hastanelerden okullara, fabrikalardan enerji santrallerine, ticaret merkezlerinden AVM’lere, öğrenci yurtlarından toplu konutlara kadar Türkiye’nin birçok önemli projesinde yalıtım danışmanlığı hizmeti sunuyor.

Levent Gökçe: Doğru yalıtım, doğru yatırımdır!

Enerjinin israf edilmemesi için binalarda ısı yalıtımının gerekli olduğunu söyleyen İZODER Başkanı Levent Gökçe, ''Doğru yalıtım, binaya sağladığı tasarruf ve verimlilikle maliyetini geri ödemektedir.  Doğru yalıtım; doğru yatırımdır'' dedi.

İpragaz ve Ode Yalıtım tasarruf, verim ve zaman kazancı sunacak!

Türkiye’nin köklü enerji şirketleri arasında yer alan İpragaz ile yalıtım sektörünün öncü firması ODE Yalıtım arasında, yalıtım uygulamacılarının ihtiyaçlarına ideal çözüm sağlayan yeni bir iş birliğine imza atıldı.

Yakıt faturasından tasarruf için ısı yalıtımı yapılmalı!

Ülkemiz, koronavirüs tedbirleri kapsamında kış aylarını evinde geçirmeye hazırlanıyor, doğalgaz faturalarını azaltmanın yolu da ısı yalıtımından geçiyor.

6 milyon konuta yalıtım yapılması gerekiyor!

Türkiye'de bulunan 10 milyona yakın binanın yüzde 87'si konut niteliğinde kullanılıyor. Bu konutların yer aldığı 6 milyon konuta  ise doğru yalıtım uygulaması gerekiyor. Bu sayede yılda 1 milyar dolar enerji tasarrufu yapılabilir.

Isı yalıtımıyla faturayı yüzde 50 düşürmek mümkün!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe yaptığı açıklamada, “Isı yalıtımına yaptığımız yatırım ısıtma faturalarından yaklaşık yüzde 50 tasarruf sağlanıyor" dedi.

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, ısı yalıtımının tüketicilere özellikle konut satışlarında büyük avantaj sağladığını dile getirerek "Binaların uzun ömürlü olmasını sağlayan ısı yalıtımı, kısa vadede konutun satış değerini de artırıyor." diye konuştu.

Enerjide verimliliğin anahtarı yalıtım ve ölçüm cihazları!

Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın yaptığı açıklamada "Sadece kış döneminde yalıtımı yapılan ve ısı ölçüm cihazı kullanılan evlerde, 5 yılda daire başına 2500 liranın üzerinde tasarruf sağlanabilir" diye konuştu.

Binalarda yalıtım ile doğal gaz faturasında tasarruf!

İzocam, artan doğalgaz fiyatları ve yaklaşan kış koşullarında faturaları düşürmek için bina yalıtımının sağlayacağı avantajlara dikkat çekiyor. İzocam Genel Müdür Yardımcısı Doruk Özcan, yalıtım ile doğalgaz faturalarının yaklaşık yüzde 60 oranında düşürülebileceğini söyledi...

Isı yalıtımı ile binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltabiliriz!

Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltmak istiyorsak, konut ve iş yerlerini ısı yalıtımına kavuşturmalıyız" dedi...

Konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu oluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak 22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Yeni Otopark Yönetmeliği ile konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu hale geliyor.

konut yalıtımı tasarruf 2015 Haberi

konut yalıtımı tasarruf 2015

Şeker Mortgage Finans Genel Müdürü Abdurrahman Özciğer, enerji tüketiminin yüzde 26’sının konutlarda yapıldığını belirterek, konutların yalıtılması halinde yılda 7 milyar dolarlık tasarruf sağlanabileceğini söyledi. Özciğer, aylık gelirin yarısının taksiti ödemeye yettiği takdirde ev almanın doğru zaman olduğunu kaydetti.


Tüketilen enerjinin yüzde 72’sini ithal eden Türkiye’de tasarruf büyük önem arz ediyor. Enerjinin yüzde 26’sının konutlarda tüketildiğine işaret eden Şeker Mortgage Finans Genel Müdürü Abdurrahman Özciğer, bu sebeple konutlarda yalıtıma ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. 19 milyonu aşkın konutun yüzde 80’inin yalıtılmamış olduğunu vurgulayan Özciğer, “Türkiye’de yalıtılmış olsa 7 milyar dolarlık tasarruf söz konusu. Bu noktada Şekerbank’ın eko kredisi apartman yönetimine bu kredileri vererek bunu sağlamış oluyor. Teşvik mekanizmaları kurulmaya çalışılıyor.” dedi.  


Bugün TV’de Üç Nokta programına konuşan Özciğer, ayda 3 bin lira...