29 / 04 / 2024

konut yapı kooperatifi nasıl kurulur

konut yapı kooperatifi nasıl kurulur

Kooperatif nasıl kurulur? Kooperatifler Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre konut yapı kooperatifi kuruluş işlemleri nelerdir? Merak ediyorsanız, konu ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Gölvadi Konut Yapı Kooperatifi'nden Esenyurt'a 2 bin 500 konutluk yeni proje!

Bahçeşehir Gölvadi Konut Yapı Kooperatifi, Esenyurt'ta 2 bin 500 yeni konut inşa edecek. Söz konusu proje 4 milyar 869 milyon TL'ye mal olacak.

Ankara Park Konut Yapı Kooperatifi'nin başkent projesi resmen başlıyor! Etimesgut'a 443 konutluk yeni proje geliyor!

Sınırlı Sorumlu Ankara Park Konut Yapı Kooperatifi'nin başkent Ankara projesi resmen başlıyor. Söz 443 konut yer alıyor. 

Ankara Park Konut Yapı Kooperatifi'nden başkente 443 konutluk yeni proje geliyor!

Sınırlı Sorumlu Ankara Park Konut Yapı Kooperatifi başkent Ankara'da 443 konutluk yeni proje inşa edecek. Söz konusu proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yapıldı ve ÇED süreci başladı.

Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi yeni konut yatırımlarını hızlandırdı!

Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, şirketin yeni yatırımlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi'nden yeni proje atağı!

İlk konut projesindeki teslimleri için hazırlıklara başlayan CVS Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi, yeni projeler için de harekete geçti.

Afyonkarahisar'da Dem-Har-Yol Konut Yapı Kooperatifi'ndeki 460 dairenin sahipleri belirlendi!

Afyonkarahisar'da Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Demiryol-İş, Türk Harb-İş ve Yol-İş sendikalarının ortaklaşa yaptığı Dem-Har-Yol Konut Yapı Kooperatifi'ndeki 460 konutun hak sahipleri belirlendi. 460 konutun sahibi kura ile seçildi.

Acunkent Mağdurları Konut Yapı Kooperatifi kuruldu!

Uluhan Grup'un Esenyurt'ta hayata geçireceği projeden ev alıp mağdur olan vatandaşlar Acunkent Mağdurları Konut Yapı Kooperatifi'ni kurdu.

Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi'nden 1.500 yeni konut geliyor!

Eyüp Akpınar'da 1.000'e yakın konut inşa edeceklerini söyleyen S.S CVS Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş "Bunun haricinde 2020 yılında 150-200 konutluk 2 ya da 3 proje daha açıklayacağız. Şimdilik çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi sohbet toplantısı 25 Aralık'ta!

S.S CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi projeleri hakkında detaylı bilgileri paylaşmak üzere 25 Aralık Çarşamba günü toplantı düzenliyor...

Aralık'ta 40 konut kooperatifi kuruldu!

2016 Aralık ayında kurulan 67 kooperatifin 40'ı konut yapı kooperatifi olup, 6'sı tarımsal kalkınma kooperatifi, 4'ü toplu işyeri yapı kooperatifi olarak kuruldu.

Turgutlu Seyirkent Konut Yapı Kooperatifi 1.Etap'ta yaşam başlıyor!

Turgutlu’daki Seyirkent yapı kooperatifi üyelerini ev sahibi yaptı, 54 daire ve 12 dubleks olmak üzere toplam 66 daire Sahibi...

Aksaray Konut Yapı Kooperatifi tamamlandı!

Karatay Belediyesi öncülüğünde yapımına başlanan Aksaray Konut Yapı Kooperatifi tamamlanarak üye sahiplerine teslim edildi. Bu vesile ile kooperatif yönetimi Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'yi ziyaret etti.

Bilecik Bozüyük'te tüketiciler konut yapı kooperatifi kuruldu!

Bilecik Bozüyük'te Tüketici Hakları Dernek yöneticileri, güvenli, kaliteli ve ucuz konut üretmek amacıyla Tüketiciler Konut Yapı Kooperatifi kuruldu.

konut yapı kooperatifi nasıl kurulur Haberi

konut yapı kooperatifi nasıl kurulur

Kooperatif nasıl kurulur?

Kooperatifler Kanunu'na göre kooperatif; tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını iş gücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklara deniyor.


En az 7 ortaklık ile kurulabilen kooperatiflerin bir ana sözleşme imzalaması ve noterce onaylatması gerekiyor. Ayrıca sermaye miktarı sınırlandırılarak kooperatif kurulamıyor. "Kooperatif nasıl kurulur?" sorusunu yanıtladıktan sonra, kooperatif ana sözleşmesi ile ilgili hususlara değinelim.


Ticaret Bakanlığına verilmesi gereken ana sözleşmenin bakanlık tarafından onaylanması halinde, ooperatif merkezinin bulunduğu yer ticaret siciline tescil ve ilan olunuyor.


Tescil ve ilan olunacak hususlar şu şekilde sıralanıyor;

1. Ana sözleşme tarihi,

2. Kooperatifin amacı, konusu ve varsa süresi,

3. Kooperatifin unvanı...