29 / 04 / 2024

konut yapı kooperatifleri

konut yapı kooperatifleri

Kooperatif nasıl kurulur? Kooperatifler Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre konut yapı kooperatifi kuruluş işlemleri nelerdir? Merak ediyorsanız, konu ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Konut yapı kooperatiflerinin yarattığı mağduriyetler TBMM'de!

Konut yapı kooperatifleri tarafından mağdur edilen vatandaşların sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Mehmet Özhaseki: 25 bin civarında konut yapıyoruz!

Kentsel dönüşüm için çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü dile getiren Mehmet Özhaseki," Güneydoğu'da çok sıkı çatışma yaşandı. Bölgede 25 bin civarında konut yapıyoruz." dedi.

Asel Konut Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asel Konut Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Abdulhamit Tarakçı tarafından kuruldu.

Bayır Konut Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bayır Konut Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Şükrü Bayır ve Tuğrul Bayır ortaklığında kuruldu.

Afetzedeler için 4 bin yeni konut yapılacak!

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, afetzedeler için 10 ilde dört bin konut yapılacağını ve 2018 yılında sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

GK Konut Yapı Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

GK Konut Yapı Otomotiv Ticaret Limited Şirketi İsa Aydın ve Asalet Uğur ortaklığında 250 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Metal Konut Yapı Real Life fiyat listesi!

2018 yılının başında konut teslimlerinin gerçekleşeceği Real Life projesi 56 daireden meydana geliyor. Metal Konut Yapı Real Life fiyat listesi 650 bin dolardan başlıyor. 

2m Konut Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

2m Konut Yapı Ticaret Limited Şirketi Hakan Saçık ve Yılmaz Burak Şanlı ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Yüksekova'da terör mağdurları için konut yapımı sürüyor!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör olaylarından etkilenen vatandaşların evleri yenileniyor.Yüksekova'da terör mağdurları için konut yapımı sürüyor. 

Su Konut Yapı Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Su Konut Yapı Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ufuk kahraman, Hatica Kahraman ve Hülya Ergen ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu

Samsun'da 13 yılda 15 bine yakın yeni konut yapıldı!

Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ilçedeki yatırımları ve projeleri anlattı. Genç, ''13 yılda 15 bine yakın yeni konut yapıldı'' şeklinde konuştu.

Umay Konut Yapı Mekanik İnşaat Malzemeleri İnşaat Taahhüt Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Umay Konut Yapı Mekanik İnşaat Malzemeleri İnşaat Taahhüt Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi dün Kadıköy’de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Gültekin Topal ve Serpil Yıldırım Topal ortaklığında kuruldu.

Dama Konut Yapı İnşaat Medya Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dama Konut Yapı İnşaat Medya Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ümit Gündoğdu ve Resul Gündoğdu ortaklığında 20 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

konut yapı kooperatifleri Haberi

konut yapı kooperatifleri

Kooperatif nasıl kurulur?

Kooperatifler Kanunu'na göre kooperatif; tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını iş gücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklara deniyor.


En az 7 ortaklık ile kurulabilen kooperatiflerin bir ana sözleşme imzalaması ve noterce onaylatması gerekiyor. Ayrıca sermaye miktarı sınırlandırılarak kooperatif kurulamıyor. "Kooperatif nasıl kurulur?" sorusunu yanıtladıktan sonra, kooperatif ana sözleşmesi ile ilgili hususlara değinelim.


Ticaret Bakanlığına verilmesi gereken ana sözleşmenin bakanlık tarafından onaylanması halinde, ooperatif merkezinin bulunduğu yer ticaret siciline tescil ve ilan olunuyor.


Tescil ve ilan olunacak hususlar şu şekilde sıralanıyor;

1. Ana sözleşme tarihi,

2. Kooperatifin amacı, konusu ve varsa süresi,

3. Kooperatifin unvanı...