18 / 05 / 2024

konuta talep fiyatları nasıl etkiledi

konuta talep fiyatları nasıl etkiledi

Yılda en az 600 bin yeni talebin de etkisiyle konutlar yüzde 18,76 değer kazandı. İstanbul yüzde 26,6 ile ilk sırada yer aldı.

Konut fiyatları düşmüyor, talep giderek artıyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, sektörde fiyatların geriye gelmemesine rağmen konuta olan talebin halen yüksek olmasının nedenlerini değerlendirdi.

'Konut al dönemi' için yeni adımlar atılıyor! Konuta talep tekrar canlanacak!

Türkiye’nin, Haziran ayında yapılacak yerinde denetimle gri listeden çıkması bekleniyor. Bu sayede konut al dönemi başlayacak ve sektör tekrar canlanacak.

Yüksek faiz ve artan fiyatlar kaliteli konuta erişimi zorlaştırdı!

Yaptığı açıklamada konut yatırımcısının beklemeye geçtiğini belirten  Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu yüksek faiz ve artan fiyatların kaliteli konuta erişimi zorlaştırdığını kaydetti.

Kıbrıs'ta konut fiyatları ikiye katlandı! Vatandaş konuta ulaşmakta zorluk yaşıyor!

Kıbrıs İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, konut fiyatlarının ikiye katlandığını belirterek vatandaşların konuta ulaş makta zorluk yaşadığını açıkladı.

Bungalov evlere yoğun talep fiyatları uçurdu: Yılbaşında 3 kat artacak!

Yılbaşının yaklaşmasıyla tatil planları yapılmaya başlandı. Bu kapsamda vatandaşlar en çok bungalov evlere talep gösteriyor. Türkiye genelindeki bungalov evleri bir araya getiren turizm acentesi, yılbaşında fiyatların 3 kat artabileceğine dikkati çekiyor.

Ziya Yılmaz: Nitelikli konuta talep çok yüksek!

Yaptığı açıklamada nitelikli konuta güçlü bir talebin olduğunu belirten DAP Holding çatısı altında faaliyet gösteren DAP Gayrimenkul Geliştirme’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konut fiyatlarındaki artışın temel nedeninin emtia fiyatlarındaki yükseliş olduğunu söyledi.

Ev fiyatlarını geçen karavanlarda talep patlaması yaşandı!

Karavan kültürü her geçen gün artıyor. 200 bin liradan başlayan karavan fiyatları 6 milyon liraya kadar yükseliyor. Ev fiyatını geçen karavanlara talep olukça fazla.

Sakarya’ya göç artınca konut fiyatları resmen fırladı!

Sakarya, son dönemlerde büyükşehirlerden göç edenlerin tercih ettiği popüler illerden biri haline geldi. TÜİK’e göre Sakarya, Türkiye’nin en fazla iç göç alan 18’inci kenti oldu. Doğası, iş olanakları ve sunduğu eğitim imkânlarıyla birçok ihtiyaca cevap veren kentte, konuta talep artıyor.

Çanakkale'nin o ilçesine büyük talep! Ev fiyatları 7.5 milyona kadar yükseldi!

Son yılların gözde ilçesi olan Bayramiç göç etmek isteyenlerin listesinin en başında yer alıyor. Doğası ve sosyal yapısı nedeniyle büyük talep gören bu ilçede konut fiyatları 7.5 milyona kadar yükseldi.

ABD'DE Mortgage faizleri yüzde 8'e yaklaştı! Konuta olan talep azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı yüzde 7,7 seviyesinden yüzde 7,9'a çıkarak 23 yılın yeni zirvesine ulaştı. Bu rekor seviye ile konuta olan talep azaldı.

Bakan Özhaseki: Arz talep dengesini sağlayıp konut fiyatlarını düşüreceğiz!

Bakan Özhaseki, konut fiyatlarındaki arz talep dengesini sağlamak için bakanlıklarının çalışmalar sürdürdüklerini belirterek, "2-3 seneye kalmaz biz bu dengeyi yerine oturtarak fiyatların aşağı geleceğini göreceğiz" dedi. İşte Bakan Özhaseki'nin konuya ilişkin açıklaması...

Kiralık konuta talep arttı, satılık konut fiyatları düştü!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi ve sahibindencom işbirliği ile hazırlanan sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü ağustos ayı sonuçları açıklandı. Buna göre kiralık konuta talep artarken, satılık konut fiyatları düştü.

Hurda fiyatlarına çılgın indirim geldi! Fiyatlar dibe yaklaştı! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu?

ABD enflasyon rakamlarının açıklanması ile bakır fiyatları dalgalı seyrediyor. Düşen talep fiyatlar üzerinde baskıyı artırmaya devam ediyor. Bakır fiyatlarındaki bu baskı bakır hurda fiyatlarını etkiledi.  Fiyatlar dibe yaklaştı! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu?

konuta talep fiyatları nasıl etkiledi Haberi

konuta talep fiyatları nasıl etkiledi

Kur etkisine karşın vatandaşın ev sahibi olma isteği hız kesmedi. Yılda en az 600 bin yeni talebin de etkisiyle konutlar % 18,76 değer kazandı. İstanbul % 26,6 ile ilk sırada yer aldı. Sektör temsilcileri de değer artışını, tüketicinin satın alma isteğinin ön planda kalması ve alımlarda zarar etmemesine bağladı.


Türkiye Konut Fiyatı Endeksi'nin (TKFE) temmuzda yıllık bazda yüzde 18,76 yükselmesi dikkati çekerken, sektör temsilcileri artışın nedeni olarak tüketicinin konut alma isteğini ve kurdaki yükselişi gösteriyor. Müteahhitler, Merkez Bankası tarafından son iki yılda 45 ilde yapımı gerçekleşen konutların değerleme raporları analiz edilerek hesaplanan TKFE'deki artışı değerlendirdi. Era Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, “Fiyatların yükselmesindeki ana neden tüketicinin konut satın alma isteğinin hep ön planda olması ve bu isteği hızlandıran en önemli...