05 / 05 / 2024

konuta yatırım

konuta yatırım

İzmir İnşaat Mühendisleri Odası Meslek Kuruluşları üyesi Akın Kazançoğlu ve İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "İnşaat sektöründe hareket devam ediyor, bugün konuta yatırım zamanı" diye konuştu.

Mert Yıldızhan: Dövizler konuta dönmeye başladı!

Döviz fiyatlarının Türk Lirası karşısında artarak rekor üstüne rekor kırması yatırımcının yönünü değiştirdi. Birikimini döviz olarak değerlendiren yatırımcı, kurdaki bu yükselişi kazanca dönüştürmek isterken, parasını konuta yatırmaya başladı.

Bu devirde konut almak yatırım mı, baş belası mı!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kriz büyürken, konuta  yatırım yapmak isteyenlerin de kafası iyice karıştı. Yatırımcı elindeki parayı nasıl değerlendirmesi gerektiğini araştırırken, kripto fenomeni Murat Ali Calman konut yatırımının baş belası ve stres nedeni olduğunu söyledi. Takipçileri itiraz

'Ev bir yatırım aracı değildir' diyenlere net cevap!

Konut fiyatları son zamanlarda tarihi zirvelere ulaşmış durumda. Güvenli liman olarak görülen konut fiyatlarının yatırımcısının alım gücü karşısında artması konuta olan talebi azaltmaya başladı. Bazı yatırımcılar ''ev bir yatırım aracı'' değildir diyerek farklı yatırım araçlarına yönelmeye başladı. 

İçinde kiracı olan evi almak mantıklı mı? Şimdi konuta yatırım zamanı mı? Aman dikkat!

Konuta yatırım yapacak kişiler, bu yatırımın mantıklı olup olmadığını araştırırken; kiracılı ev satın alma konusu da merak ediliyor. 61,2 bin takipçili Piyasa Kurdu / Borsa, X sosyal medya hesabından konut yatırımı ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Faiz, dolar, euro, borsa ve altın! Hangi yatırım aracı 2-3 sene sonra ev aldırabilir?

Konuta ulaşmak her geçen gün zorlaşıyor. Günümüzde konut fiyatları çok yüksek ve kiraların da çok artmasından kaynaklı olarak, vatandaşlar barınma konusunda büyük sorun yaşıyor. Konut almak isteyenler birikimlerini altın, dolar, euro gibi yatırım araçlara yapıyor.

10 milyon TL'den ucuz sıfır ev kalmadı mı? Vatandaşlar konut yatırımı için ne diyor?

'Şimdi konuta yatırım yapmak mantıklı mı?' sorusunun yanıtını merakla araştırılırken, Kripto fenomeni Murat Ali Calman X sosyal medya hesabından konuya değindi. İşte Calman'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Konut kredisi faiz oranları satışları yavaşlattı! Konut yatırım aracı olmaktan çıkıyor mu?

Türkiye genelinde konut satış hızı kredilerdeki kısıtlama ve kredi faiz oranlarının yüksek olması gibi nedenlerle yavaşladı. Bu durum konuta olan cazibeyi azaltırken vatandaşlar başka yatırım araçlarına yönelmeye başladı.

Konuta yatırım azaldı: İkinci elde fiyatlarda yüzde 15'e varan indirimler başladı! 

Konutta son dönemlerde yatırım amaçlı değil, ihtiyaç amaçlı alımlar gündemde. Talep düşünce ikinci elde konut sahipleri yüzde 5 ile 15 arasında indirimler uygulamaya başladı. İşte detaylar...

Konut yatırımı enflasyona karşı da dolara karşı da koruyor: 1,20 oranından kredi satış rekoru kırdırabilir!

Konuta yatırımın, enflasyona karşı da dolara karşı da koruma sağladığına dikkat çeken Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, kredi kampanyasının 1.20'den olması halinde en büyük satışların geleceğini belirtti. 

Konuta yatırım yapmayanlar yeni fırsat aracını buldu! Popüler yatırım şekli artık yenilendi

Artan enflasyon rakamları ile birlikte parasının değerini korumak isteyenler arayanlar geçtiğimiz aylarda konuta yöneldi. Fakat konut fiyatlarında yaşanan ciddi yükseliş yatırımcıları alternatif arayışına götürdü ve arsa, tarla satışları öne çıktı. İşte detaylar…

Konuta yatırım yapmak isteyenler dikkat! Dünyada böylesi henüz görülmedi

Son 1 yılda konut kiraları ve fiyatları da neredeyse 5 kat yükseldi. ENAG’a göre gerçek enflasyon ilk 4 ayda toplam yüzde 42, son 12 ayda ise yüzde 157 olarak gerçekleşerek yıllık üçlü rakamlara ulaştı. Bütün bunlara rağmen Türkiye'de konut çoğu kişi için ihtiyaçtan ziyade yatırım aracına dönüştü.

Konut yatırımı döviz ve altından daha fazla kazandırdı! 

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son bir yılda konuta yatırım yapanların diğer yatırım araçları olan döviz ve altına göre daha fazla kazandıklarını belirtti.

Konuta yatırım yapacaklar dikkat! Sektör hareketlendi!

Konuta yatırım yapacak vatandaşlar, Türkiye'deki yeni projeleri kovalıyor. Sektörde çok sayıda markalı konut projesi bulunuyor. Evini değiştirmek, güvenli binalarda yaşamak isteyen vatandaşlar konutlardaki fırsatları takip ediyor...

Yatırım tercihleri konuttan yana!

Vatandaş yatırımını konuta yapıyor. 100 metrekare ortalama ikinci el bir konutun fiyatı İstanbul'da 386 bin TL olurken, en ucuz ikinci el konut ise 194 bin TL ile Şanlıurfa'da bulunuyor. 

konuta yatırım Haberi

konuta yatırım

İzmir inşaat sektörünün temsilcileri, ülkemizde yaşanan darbe girişiminden sonra sektörle ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Ülkemizde inşaat sektörünün sağlam temeller üzerinde oturduğunu ifade eden sektörün önde gelen isimleri, inşaat sektöründe mevcut yatırımların devam edeceğini belirttiler. Alınan tedbirler sayesinde Eylül ayına kadar piyasanın normalleşmesini beklediklerini ve böyle dönemlerde finans piyasalarında yaşanan kısa süreli dalgalanmaların olağanlığına dikkat çeken sektör temsilcileri, önümüzdeki süreçte ise sektörde daha olumlu gelişmeler beklediklerini ifade ederken gelecek 10 yılda İzmir'de konut ve inşaat sektöründe çok önemli gelişmeler yaşanacağını öngördüler. 


YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR 


Özellikle gayrimenkule yatırım yapmanın en akılcı yol olduğunu dile getiren iş adamları, "Olağanüstü durumlarda biz her zaman en karlı yatırımın gayrimenkul olduğuna defalarca tanık olduk. 

Yatırımlarımız sürüyor ve sürmeye de devam edecek" ifadelerini kullandılar, inşaat Mühendisleri Odası Meslek Kuruluşları üyesi...