27 / 04 / 2024

konutder davet

konutder davet

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Bülent Yoldaş bugünkü yazısında Hükümetin Eylem Planı'nda gayrimenkul sektörüne ilişkin planları ve kentsel dönüşüm uygulamalarını anlattı. İşte o yazı...

Türk şirketleri Körfez’i İstanbul’da ağırlayacak!

Körfez yatırımcısını Türkiye’ye çekmek için Dubai Cityscape Fuarı’na çıkarma yapan Türk firmaları, şimdi de yatırımcıları İstanbul’da ağırlayacak. Yatırımcılar, KONUTDER’in daveti ile 12-14 Ekim’de İstanbul’a gelecek.

KONUTDER 2024 konut piyasasını 10 maddede masaya yatırdı!

Markalı Konut Yatırımcıları ve Geliştiricileri Derneği KONUTDER’in Ekim – Aralık 2023 Üretici Beklenti Anketi sonuçları belli oldu. Peki konut piyasasında neler olacak? KONUTDER 2024 konut piyasasını 10 maddede masaya yatırdı. İşte ayrıntılar...

KONUTDER: İstanbul’un yıllık 123 bin yeni konuta ihtiyacı var!

KONUTDER, İstanbul için 10 yıllık konut ihtiyacını ortaya koyan ayrıntılı bir “İstanbul Konut Stratejisi Raporu” hazırladı. Rapora göre İstanbul’un yıllık 123 bin adet yeni konuta ihtiyacı olduğu ortaya çıktı.

KONUTDER Başkanı Kumova, konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek formülü açıkladı!

KONUTDER Başkanı Ramadan Kumova, konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek bir formülü açıkladı. İşte o formül...

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

KONUTDER Başkan Yardımcısı Kabadayı'dan kentsel dönüşümün hızlanması için altın değerinde öneriler!

KONUTDER Başkan Yardımcısı ve Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, kentsel dönüşüme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kentsel dönüşümün metrekareye sıkıştığını söyleyen Kabadayı, “Uzlaşma oranı yüze 51 seviyesine çekilirse kentsel dönüşüm hızlanır” şeklinde konuştu.

KONUTDER'den acil kentsel dönüşüm çağrısı: Yastıkaltındaki 500 milyar dolarlık altın yapı tasarruf sistemine çekilmeli!

KONUTDER başkanı ve icra kurulu üyeleri deprem riski altında olan Türkiye’de kentsel dönüşümün hızlandırılması için çağrı yaptı. Dernek temsilcileri bu amaçla yastıkaltındaki 500 milyar dolar değerindeki altının yapı tasarruf sistemine çekilmesini önerdi. 

KONUTDER: Önceliğimiz güvenli ve erişilebilir konut üretimi!

Markalı konut üreticilerinin çatı kuruluşu KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova yaptığı açıklamada seçim sonrası önceliklerinin güvenli ve erişilebilir konut üretimi olduğunu söyledi.

KONUTDER'in yeni başkanı Ramadan Kumova oldu! 

KONUTDER’de üç dönemdir başkanlık görevini üstlenen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, görevini FerYapı Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova'ya devretti. KONUTDER'in yeni başkanı Ramadan Kumova oldu.

Siz de eşinizi, dostunuzu bu bankaya davet edin 300 TL kazanın! Yapmanız gereken çok basit, son tarih 31 Mart!

Eşinizi, dostunuzu bu bankaya davet ederek 300 TL kazanın! İstediğiniz kadar yakınınızı davet ederek 300 TL kazanabileceğiniz haberimizin detayları...

Garanti Bankası bonus vermek için adeta bahane arıyor! Arkadaşını davet et 250 TL bonus kazan! İşte detaylar...

Garanti bankası kampanyaları bu sefer de yakınlarınızı Mobil'e davet edin, 250 TL bonus kazanın! avantajı ile devam ediyor. Bu imkandan faydalanmak için Detaylar haberimizde...

KONUTDER: Birinci el satışlarda kredi kısıtlamaları acil olarak kaldırılmalı!

KONUTDER Başkanı Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas birinci el konut satışlarında kredi kısıtlamalarının acil olarak kaldırılması gerektiğini söyledi.

Konut satış rakamları dibi görmüştü! KONUTDER Başkanı Altan Elmas tek tek açıkladı

KONUTDER Yönetim Kurulu başkanı Altan Elmas, 2022 konut satış rakamlarını yorumlayarak, öngörülerini aktardı. İşte detaylar…

BAE'den Türk müteahhitlere 38 milyar liralık davet!

Türkiye'de yatırımlarını hızlandıran Birleşik Arap Emirlikleri, yeni projeler için Türk müteahhitlere davet gönderdi. 

konutder davet Haberi

konutder davet

Hükümetin Eylem Planı'nda gayrimenkul sektörüne ilişkin maddeler de yer alıyor. Eylem Planı'na göre; imar artışından vergi alınması gündemde. Plana göre arsa sahipleri, arsaları üzerinde inşaat yapmaları ya da arsalannı hasılat paylaşımı modeliyle şirketlere vermeleri halinde vergiye tabi olacak. Bu uygulama arsa bulma sıkıntısı çeken sektörü daha da sıkıntıya sokacak. Sektör boş arsalar üzerine konut üretmek yerine kentsel yenileme ve dönüşüm projelerine ağırlık verecek. 


Sektörün dosyası kabarık 

Kentsel dönüşüm uygulamalarında yaşanan aksaklıklar sektörü zor durumda bırakıyor. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği'nin (KONUTDER), sekörün sorunlarını ve önerilerini iletmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'dan randevu talep ettiğini öğrendim. Dernek yöneticileri Bakan'dan, kentsel dönüşüm yasasının gözden geçirilmesini, kentsel dönüşüm ihtisas mahkemelerinin kurulmasını, planların ve ruhsatların müktesap hak kabul edilmesini, plan hukuku ile...