16 / 05 / 2024

konutlar net metrekareye göre satılacak

konutlar net metrekareye göre satılacak

Mesken alım satımlarında sıklıkla karşılaşılan problemler arasında projede görülen metrekare ile evin gerçek metrekaresinin birbirinden çok farklı olması yer alıyor. Yeni Kanuna göre artık konutlar net metrekareye göre satılacak...

Avrupa Konutları Yenimahalle'de yüzde 30'u peşin, kalanı 120 ay vade fırsatı! 

50 bin metrekareye yakın büyüklükte arsa üzerinde yükselen Avrupa Konutları Yenimahalle'de konut satışları 120 ay vade fırsatıyla başladı. Peki Avrupa Konutları Yenimahalle'de konut fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Deprem konutlarının detayları peş peşe geldi! En çok zemin artı 3-4 katlı ve 3+1 konutlar yapılacak! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 şehirde ilk etapta 199 bin 739 kalıcı konut ile 73 bin 972 köy evi inşa edilecek. Zemin artı 3-4 katı aşmayacak konutlar, brüt 105 metrekare, net 85 metrekare ve 3 artı 1 şeklinde yapılacak. İşte ayrıntılar ve görseller...

Konutta KDV indirimi sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçacak! İşte evlerin en çok prim yapacağı iller

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile konutların net 150 metrekareye kadar olan kısmı için KDV oranı 1 Nisan'dan itibaren yüzde 18'den yüzde 8'e indirilecek. Söz konusu düzenleme sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçuşa geçecek.

Balkonlar net alandan çıktı!

Konutların net alan hesabı artık KDV Uygulama Tebliği'ne göre değil, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ne göre gerçekleşecek. Bu değişikliğe göre balkonlar net alana dahil edilmeyecek.

TOKİ Karaman İşçi Konutları'nda metrekare tartışması!

TOKİ tarafından Karaman'da Organize sanayi çalışanları için yapılan konutların metrekaresi tartışma yarattı. TOKİ'den ev alan vatandaşlarla yapılan görüşmelerde, 2 + 1 evlerin net olarak 85 metrekare olarak bildiklerini söylediler.

Konutlardaki net alan kavramına yeni hesaplama!

Konutların net alanı balkon, kat bahçesi ve terası dikkate alınmadan hesaplanacak. Maliye bakanlığı hazırladığı bir özelge ile bu konudaki muğlaklığı sona erdirdi.

Anka Batı Çankaya Konutları iletişim!

Fikri Yüksek ve Murat Yüksek İnşaat ortaklığıyla yükselen projede ev alanları 188 metrekareye sahip. Anka Batı Çankaya Konutları iletişim bilgilerine göre telefon 0312 217 50 89/25 olarak belirlendi.

Net-brüt metrekare nasıl hesaplanır?

Net-brüt metrekare farkı özellikle büyükşehirlerdeki konut alıcısının en büyük sorunlarından biri. Brüt metrekareye otopark, hatta merdiven boşluğu gibi ortak alanlar eklendiğinde bazen net metrekarenin 2 katı metrekare bilgisi verilebiliyor.

Konutların net ve brüt metrekarelerinin belirtilmesi zorunlu olacak!

Ön ödemeli konut satışlarında artık dairenin ve eklenti alanlarının net ve brüt metrekarelerinin ayrı ayrı belirtilmesi zorunlu olacak. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin bilgi verdi..

Kuzu Grup Sea Pearl Konutları satılık!

Kuzu Grup Sea Pearl Konutları satılık daire alanları 88,75 metrekareden başlıyor, 398,91 metrekareye kadar ulaşıyor. Projede daire teslimlerinin 2017 yılı Temmuz ayında gerçekleşmesi planlanıyor.

Westside İstanbul Konutları satılık!

Westside İstanbul Konutları satılık dairelerin büyüklükleri 40 metrekareden başlıyor, 210 metrekareye kadar yükseliyor. Satış süreci devam eden projede teslimlerin 2017 yılı Mart ayı içerisinde yapılması planlanıyor.

Beylikdüzü Asrın Konutları ödeme planı!

Asrın Konutları'nda yer alan dairelerin alanları 75 metrekareden başlıyor, 215 metrekareye kadar ulaşıyor. Projede toplam 254 tane daire bulunuyor. İşte Beylikdüzü Asrın Konutları ödeme planı...

Merkez Zekeriyaköy Konutları!

Kişiye özel olarak ödeme seçenekleri sunulan Merkez Zekeriyaköy Konutları 28 blok olarak dizayn edildi. Projede yer alan evlerin alanları 140 metrekareden başlıyor, 200 metrekareye kadar ulaşıyor.

konutlar net metrekareye göre satılacak Haberi

konutlar net metrekareye göre satılacak

Konutlar net metrekareye göre satılacak!

Mesken alım satımlarında sıklıkla karşılaşılan problemler arasında projede görülen metrekare ile evin gerçek metrekaresinin birbirinden çok farklı olması yer alıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni İmar Kanunu'na bu husus ile ilgili bir madde ekleniyor.


Farklı metrekareleri kaldıracak bir çalışma yapılıyor. Kanunun yürürlüğü ile birlikte evin net metrekaresi neyse, belediyeden öyle geçecek, satarken öyle satılacak ve tapuda da o metrekare yer alacak.


Konutta metrekare hesabı..

Net metrekare evin duvarları arasında süpürülebilir kısmına deniyor. Net alana; kapı ve pencere eşikleri, 2.5 cm’i geçmemek koşuluyla sıva payları, kolonlar, duman, çöp, atık, tesisat ve hava bacaları ile ışıklıklar, bağımsız bölüm içindeki asansör ve galeri boşlukları, tesisat odası, merpenlerin altlarında 1.80 m. yüksekliğinden az olan yerler, tek bağımsız bölümlü müstakil binalarda bağımsız...