30 / 04 / 2024

konutlarda cayma hakkı

konutlarda cayma hakkı

Ön ödemeli konut satışlarına ilişkin uygulama usul ve esasları belirlendi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Cayma hakkı ve para iadesi detayı

İnternetten alışveriş yapanların sayısı her geçen gün yükseliyor. Kolay ulaşılabilir olması, kredi kartı ile taksit yapılabilmesi ve iade imkanın bulunması web siteleri üzerinden alışveriş yapan kişi sayısının artmasına neden oldu. Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay ortaya çıktı.

Devremülk cayma bedeli nedir?

Yıl içerisinde farklı kişilerin kiralayabildiği ya da yılın belirli bir dönemi için satın alınabilen gayrimenkul tipine devremülk denir. Peki, devremülk cayma bedeli nedir? Devremülk cayma hakkı nedir?

Yüksek emekli promosyonu almanın sırrı ifşa oldu! Bankalar üzülecek emekli sevinecek!

Emekli promosyonunda bankalar arası yarış tam gaz devem ederken yüksek promosyonunu kapmak isteyen emekliler bankalara maaşlarını taşımaya başladı. Peki, yüksek emekli promosyonu almanın şartları neler? Başka bir bankaya maaş taşımanın koşulları neler? Emekliler cayma hakkını nasıl kullanabilir mi?

İşte yüksek emekli promosyonu almanın formülü...

Emekli promosyonunda yarış kızışmışken yüksek promosyonunu almak isteyen vatandaşlar başka bankalara maaşlarını taşımaya başladı. Peki, maaş taşımanın koşulları neler? Emekliler cayma hakkını kullanabilir mi? İşte detaylar...

Emekliler müjde! Yüksek emekli promosyonu almak için...

Yüksek emekli promosyonunu almak isteyen vatandaşlar başka bankalara maaşlarını taşımak için harekete geçti. Peki maaş taşımanın şartları neler? Emekli cayma hakkını kullanabilir mi? İşte detaylar...

Telefon, tablet ve bilgisayarlarda 'cayma hakkını kaldıran' düzenleme ertelendi!

Akıllı telefonlar ve bilgisayarlar için cayma hakkını ortadan kaldıran e-ticaret yönetmeliği 2024'e ertelendi. Peki, bu yönetmelik ile neler değişecek? İşte ayrıntılar...

Tapudan cayma hakkı var mı?

Gayrimenkul alıp ya da satan kimseler kısa süre içerisinde bu kararlarından pişman olabiliyor. Peki, alınan ev iade edilir mi? Tapudan cayma hakkı var mı? İşte merak edilenler...

Faizsiz konutta cayma hakkı kaç gün olacak?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tasarruf finansman şirketlerine ilişkin sorulan soruları cevapladı. Buna göre faizsiz konutta cayma hakkı 14 gün olacak.

Faizsiz konut şirketlerine denetim!

Faizsiz konut ve taşıt edindirme denetimini içeren kanun teklifi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Kanunla, müşteriye tasarruf finansman sözleşmesi imzalanmasını takip eden 14 gün içinde herhangi bir neden göstermeksizin cayma hakkı tanındı. 

Milyonları ilgilendiriyor! Artık değişti, hepsi zamlandı!

Tüketici kredisi ve ev finansmanı sözleşmelerinde yasanın cayma hakkı, faiz oranı, erken ödeme, temerrüt, sigorta yaptırılması kararlarını ihlal eden ve belli süreli kredi kontratlarına ait açılan hesaplardan fiyat ve gider arz eden kredi veren kuruluşlara her işleme 2 bin 282 TL ceza geldi.

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde cayma hakkı!

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde tüketici 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.

Konutta cayma hakkının koşulları neler?

Devre tatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmelerinde, ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde, tüketici kredisi sözleşmelerinde caymak hangi şartlarda mümkün? İşte detaylar...

Projeden ev almak isteyenlerin cayma hakkı var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun ''Konut projelerinden ev almak isteyenlerin cayma hakkı var mıdır?'' sorusuna yanıt verdi.

konutlarda cayma hakkı Haberi

konutlarda cayma hakkı

Tüketici, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahip olacak. Ön ödemeli konut satışında devir veya teslim süresi sözleşme tarihinden itibaren 36 ayı geçemeyecek.



Buna göre, ön ödemeli konut satışlarına ilişkin uygulama usul ve esasları düzenlendi. Ön ödemeli konut satış sözleşmesi kurulmadan en az bir gün önce en az 12 punto büyüklüğünde, anlaşılabilir dilde, açık, sade ve okunabilir şekilde satıcı bilgileri, sözleşme konusu konuta ilişkin bilgiler, konutun tüm vergiler dahil TL olarak peşin ve taksitli toplam satış fiyatı, tüketicinin cayma ve sözleşmeden dönme hakkına ilişkin bilgiler, konutun teslim tarihi, teminata ilişkin bilgiler, yapı ruhsatının alınış tarihi, yönetim planına uygun olarak genel giderlere katılıma ilişkin bilgilerin yer aldığı ön bilgilendirme...