30 / 04 / 2024

Konutlarda çevre temizlik vergisi tarifesi 2015!

Konutlarda çevre temizlik vergisi tarifesi 2015!

Konut ve işyeri olarak kullanılan yapılar için ödenmesi gereken vergilerin başında emlak ve çevre temizlik vergisi geliyor. Peki, bu yıl çevre temizlik vergisi ne kadar ödenecek? İşte, konutlarda çevre temizlik vergisi tarifesi 2015!

Çevre temizlik vergisi neye göre alınır?

Çevre temizlik vergisi konutlarda, su faturasına yansıtılıyor. İşyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ise belediyeye giderek ödeme yapılıyor. Peki, çevre temizlik vergisi neye göre alınır?

Konutlarda çevre temizlik vergisi tarifesi 2015!

Konut ve işyeri olarak kullanılan yapılar için ödenmesi gereken vergilerin başında emlak ve çevre temizlik vergisi geliyor. Peki, bu yıl çevre temizlik vergisi ne kadar ödenecek? İşte, konutlarda çevre temizlik vergisi tarifesi 2015!

Çevre temizlik vergisi ödeme zamanı 2015!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Vergi ödemelerinin şekli işyeri ve konutlarda farklılık gösteriyor. Peki, çevre temizlik vergisi ödeme zamanı 2015 ne zaman?

Çevre temizlik vergisi hangi aylarda ödenir 2015!

Konutlarda su tüketim miktarı esas alınarak su faturalarına dahil edilen Çevre Temizlik Vergisi işyerlerinde ise her yıl 2 taksitte ödeniyor. Peki, Çevre temizlik vergisi hangi aylarda ödenir 2015!

Çevre temizlik vergisi hangi durumlarda ödenmiyor?

KONUTLARDA su tüketim miktarı esas alınarak sıı faturalarına dahil edilen Çevre Temizlık Vergisi. işyerlerinde ise her yıl 2 taksitte ödeniyor. Boş bulunan, hiçbir şekilde kullanılmayan işyerleri için ise çevre temizlik vergisi ödenmiyor.

İşyeri boşsa çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Konutlarda su tüketim miktarı esas alınarak su faturalarına dahil edilen Çevre Temizlik Vergisi, işyerlerinde ise her yıl 2 taksitte ödeniyor. Boş bulunan, hiçbir şekilde kullanılmayan işyerleri için ise çevre temizlik vergisi ödenmiyor.

Çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2014!

İşyerleri ve konutlar, çevreye verdikleri zararları vergi ödeyerek finanse etmek durumunda oluyor. Konutlarda bu su faturasına yansıtılıyor. Peki, çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir? İşte, Çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2014!

2014 yılı çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Peki, 2014 yılı çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Çevre temizlik vergi borcu taksitlendirme!

Çevre temizlik vergi borcunu ödemeyen kimseler, 6552 sayılı Torba Yasası kapsamında vergi borcunu yapılandırabiliyor. Vergi borcu nasıl yapılandırılır? İşte çevre temizlik vergi borcu taksitlendirme işlemleri..

Boş dükkana çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar adına belediye çevre temizlik vergisi de ödeniyor. Peki, boş dükkana çevre temizlik vergisi ödenir mi? İşte çevre temizlik vergi özelgesi...

Mesken çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, mesken çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?

İndirimli çevre temizlik vergisi nedir?

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmetine istinaden ödenmesi gereken vergide indirimli çevre temizlik vergi uygulaması da bulunuyor. Peki, İndirimli çevre temizlik vergisi nedir? İndirimli çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

İşyeri çevre temizlik vergisi ne kadar?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, 2014 yılı işyeri çevre temizlik vergisi ne kadar?

Konutlarda çevre temizlik vergisi tarifesi 2015! Haberi

Konutlarda çevre temizlik vergisi tarifesi 2015!

Konutlarda çevre temizlik vergisi tarifesi 2015!

Belediyeler tarafından verilen çevre temizlik himzetlerinden faydalanan,  konut ve işyeri kullanıcılarının bu hizmetlerin karşılığı olarak çevre ve temizlik vergisi ödemeleri gerekiyor.


Çevre temizlik vergisinin mükellefi, yukarıda da belirttiğimiz gibi binanın kullanıcısı oluyor. Eğer taşınmaz içerisinde kiracı var ise vergiyi ödemesi gereken kişi kiracı oluyor.


Çevre temizlik vergisi, bina/apartman katında ikamet edenler veya işyerini kullananlar tarafından yılda iki kez ödeniyor. 2015 yılı çevre temizlik vergisi 1. taksit ödemeleri devam ediyor. Verginin ödemeleri 10 gün sonra son bulacak.


Konutlarda çevre temizlik vergisi tarifesi 2015!

Çevre temizlik vergisi ödemelerinde işyeri ve konutlar için farklılık gösteriyor. Çöp vergisi konutlarda su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanıyor ve su faturalarına yansıtılıyor. 


İşyerleri ve...