19 / 11 / 2024

konutlarda deprem güvenliği

konutlarda deprem güvenliği

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, İstanbul'da olası bir depremde yüksek gelirli kesimin oturduğu pahalı konut stoğunun daha fazla zarar göreceğini kaydetti.

Yapılarda 'kalitesiz ürün' alarmı! Deprem güvenliği riske atılıyor!

İTO tarafından 2024’ün "izolasyon ve yalıtım yılı" olarak ilan edilmesiyle birlikte su yalıtımındaki ithal ürünler, inşaat sektörünün gündem konusu haline geldi. BİTÜDER Başkanı ise ithal bitümlü membranların deprem güvenliğini riske attığını belirtti.

Prof. Dr. Naci Görür'den 7 ve üzeri deprem beklenen İstanbul için uyarı: 4 milyon insanın can güvenliği yok!

 7 ve üzeri büyüklüğünde deprem beklenen mega kent İstanbul için Prof. Dr. Naci Görür'den de canlı yayında da bazı yeni uyarılar geldi. Prof. Dr. Naci Görür konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 4 milyon insanın can güvenliği olmadığını söyledi.

Depremin zararını azaltmanın yolu yapı güvenliği ve bilinçlenme!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, depremin Türkiye’nin en önemli gerçeği olarak kabul edildiğini dile getirerek, deprem zararını azaltmanın yolunun yapı güvenliği ve bilinçlenme olduğunu söyledi.

Yapıların deprem güvenliğini artıran kompozit malzeme geliştirildi!

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) akademisyenlerinin geliştirdiği ve içerisinde çevre dostu bileşenlerin yer aldığı kompozit malzemeyle yapıların deprem güvenliğinin artırılması planlanıyor.

Deprem güvenliği için yapı zemin uyumu büyük önem taşıyor!

Türkiye'nin fay hattı üzerinde bulunması ve son dönemlerde peş peşe yaşanan depremler yapı zemin uyumunu yeniden gündeme getirdi. Prof. Dr. Sami Arsoy, "Deprem güvenliği açısından zemine uygun bir şekilde yapılaşmaya gidilmesi çok daha önemli." dedi...

Binalara yeni deprem güvenliği ve asansör şartnamesi geldi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ'te Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile binalara yeni deprem güvenliği ve asansör şartnamesi geldi..

Çimento sektöründe yüzde 100 iş güvenliği denetimi başlıyor!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikasi (ÇEİS), Türkiye genelindeki 54 üye fabrikanın tamaında ikişer kişilik denetim timleriyle iş sağlığı ve güvenliği denetimine başlıyor.

Ev alırken deprem güvenliğine dikkat!

Universal21 Yönetici Ortağı Adil Yaman, konut alımında tüketicinin eğitim düzeyi arttıkça, beklentilerinin de farklılaştığı, yüksek eğitimli kişilerin özellikle büyük depremler sonrası öncelikli konusunun binaların deprem güvenliği olduğu söyledi..

İnşaatta iş güvenliği yönetmeliği!

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 30 uncu maddesine dayanılarak hazırlanan inşaatta iş güvenliği yönetmeliğinde ise yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartları belirleniyor. İşte inşaatta iş güvenliği yönetmeliği...

İnşaatta iş güvenliği kuralları 2015!

İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülükleri Kanun ve yönetmelikler ile belirleniyor. İşte inşaatta iş güvenliği kuralları..

İş güvenliği uzmanı olmayan firmaya ceza!

İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırmayan işletmelere geçmişe yönelik ceza kesilmemesini öngören af maddesi torba yasadan çıkarıldı..

İş güvenliği tasarısı yasalaştı!

İş yaşamıyla ilgili düzenlemeleri içeren İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı..

Aktaş İş Güvenliği Hizmetleri Eğitim Danışmanlık ve Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aktaş İş Güvenliği Hizmetleri Eğitim Danışmanlık ve Mühendislik Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye bedeli ile 13 Mart 2015'te Kartal'da Reyhan Aktaş Müdürlüğü'nde kuruldu.

konutlarda deprem güvenliği Haberi

konutlarda deprem güvenliği

Türkiye inşaat sektörünün çatı kurumu yöneticileri, yapı sektörünün geleceğini Yapı-Endüstri Merkezi'nde (YEM) tartıştı. 


Durbakayım, moderatörlüğünü YEM Satış ve Pazarlama Grup Yönetmeni Tolga Türkanık'ın yaptığı panelde yapı sektöründe deprem güvenliğine ilişkin açıklama yaptı. 


Türk müteahhitliğinin dünyada başarılı bir noktada olduğunu aktaran Durbakayım, sektörün geçici ve hevesli müteahhitlerden arınması gerektiğini anlattı. Türkiye'de yaklaşık 200 bin müteahhidin iş yaptığını aktaran Durbakayım, sektördeki kamu yararını gözetmeyen paydaşların temizlenmesi gerektiğini belirterek, "Artık akla karanın ayrılması lazım. Bu kadar insan inşaat sektörüne hevesle girip tekrar çıkabiliyorsa burada sorun var demektir. Giriyorlarsa hemen çıkamamalılar. Büyük olmak zorunda değiller, kaliteli iş yapsınlar, bunu da sürekli yapsınlar" dedi. 


Depremde yüksek gelirli kesimin oturduğu konut stoğunun daha fazla zarar göreceğini savunan Durbakayım, şöyle konuştu: "Olası İstanbul depreminin en fazla vuracağı yerler pahalı...