04 / 05 / 2024

konutların net alanı

konutların net alanı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, konut satışlarında yaşanan metrekare sorununu çözeceklerini açıkladı. Bayraktar, bunun için yasal düzenleme gerektiğini belirtirken, TBMM'ye sevk edilecek yeni imar kanun taslağına bir madde ekleyerek metrekar

Floransa'da konutların kısa zamanlı konaklama için kiralanması uygulaması durduruluyor!

İtalya'nın tarihi ve turistik kentleri arasında yer alan Floransa'da şehir merkezindeki konutların genel olarak turistlere yönelik olan kısa zamanlı konaklama için ev kiralama uygulaması çerçevesinde değerlendirilmesi, bundan sonrası için durduruluyor.

Ataşehir Emekevler Atapark Konutları’nın kuraları çekildi!

Ataşehir'de yer alan Emekevler Atapark Konutları’nın kura çekilişi gerçekleştirildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

İzmir Urla’da konutların metrekare fiyatları 30 bin TL'ye çıktı!

Egenin incisi İzmir’in dikkat çeken bölgeleri arasında yer alan Urla’da da konutların metrekare fiyatı 12 bin lira ile 30 bin lira arasında değişiyor.

İzmir deprem konutlarının teslimleri ay sonuna kadar tamamlanacak!

İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir deprem konutlarının 4. proje alanından başlanarak, hak sahiplerine teslim edildiğini belirtti.

Ankara Altındağ'da riskli alan ilan edilen konutların duvarları çatladı!

Başkent Ankara'nın Altındağ ilçesinde 2017 yılında riskli olarak ilan edilen mahalledeki konutların duvarları çatladı.

Kocasinan Yunus Emre dönüşüm konutlarının kura çekilişi 16 Ocak'ta!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın en büyük Kentsel Dönüşüm Projeleri arasında yer alan Yunus Emre dönüşüm konutlarının kura çekilişi 16 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek.

Çanakkale'deki sosyal konutların riskli alan oldukları iddiası TBMM'de!

Çanakkale'de bulunan sosyal konutların riskli alan oldukları iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Malatya'da depremzedeler için yapılan konutların rezerv alanı genişletilecek!

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde evleri ağır hasar gören vatandaşlar için Gelincik Tepesi'nde yapımına başlanan konutların rezerv alanının genişletileceği açıklandı.

Konutların yaş ortalaması düştü!

Emlak sektörünü tek bir çatı altında buluşturan Hürriyet Emlak, Türkiye ve İstanbul'da yer alan konutların yaşlarını inceledi...

Aspat Anthaven'daki konutların yüzde 30'u satıldı!

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Okay, Aspat'ta inşa ettikleri Anthaven projesinin ilk etabında yer alan konutların yüzde 30'unun satıldığını ifade etti...

Kırşehir 3. Etap TOKİ konutlarının sahipleri belirlendi!

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, TOKİ 3. etap konutlarının sahiplerinin kura ile belirlendiğini açıkladı.Bağbaşı kentsel dönüşüm alanındaki 2 bin 712 konutluk projede sona gelindi. 

Bağımsız bölüm net alanı hesaplama 2017!

Bağımsız bölüm net alanı hesaplamalarına bağımsız bölümün bazı alanları dahil edilmiyor. Peki, son yönetmeliğe göre bağımsız bölüm net alanı nasıl hesaplanır?

Balkonlar net alandan çıktı!

Konutların net alan hesabı artık KDV Uygulama Tebliği'ne göre değil, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ne göre gerçekleşecek. Bu değişikliğe göre balkonlar net alana dahil edilmeyecek.

konutların net alanı Haberi

konutların net alanı


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, konut satışlarında yaşanan metrekare sorununu çözeceklerini açıkladı. Bayraktar, bunun için yasal düzenleme gerektiğini belirtirken, TBMM'ye sevk edilecek yeni imar kanun taslağına bir madde ekleyerek metrekareleri netleştireceklerini ifade etti. Vatandaşların sık sık bu konuda sorunla karşılaştıklarını belirten Bakan Bayraktar, projede görülen metrekare ile evin gerçek metrekaresinin birbirinden çok farklı olduğunu söyledi. Erdoğan Bayraktar, "Çalışma yapıyoruz. Farklı metrekareleri kaldırıyoruz. Evin net metrekaresi neyse, belediyeden öyle geçecek, satarken öyle satılacak ve tapuda da o metrekare yer alacak. Bunları netleştireceğiz" dedi.


Eve girince farklı 

Bakan Bayraktar, bu konuda özellikle yabancıların ciddi sorunlar yaşadığını belirtirken, "Yabancılar gelip daire alıyor, 180 metrekare, gidip bakıyor eve 80 metrekare çıkıyor. Yok, iç bahçe, bodrumdan ilave, balkon diyerek evi büyük gösteriyorlar. Garaj verdim sana...