30 / 04 / 2024

konutta amorti süresi uzuyor

konutta amorti süresi uzuyor

On yılda şişen fiyatlarla konut alanlar şimdi bu getirileri dengelemeye çalışıyorlar. Konut fiyatı/kira oranı Türkiye'de çok yüksek. Konut kiraya verildiğinde konut bedelini çıkarmak için çok beklemek gerekiyor.Bu da ekonomide fiyat balonu oluşturuyor.

İstanbul'da apartmanların amorti süresi 20-25 seneye ulaştı! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. Yazıcı, İstanbul'da apartmanların amorti süresinin 20-25 seneye ulaştığını söyledi. İşte ayrıntılar...

Konutta en hızlı amortisman süresi o 3 ilçede!

Konutta kira geliri üzerinden hesaplanan amortisman sürelerine bakıldığında kazandıran şehirler arasında zirvede 16 yıllık geri dönüş süresi ile Edirne bulunuyor. Ev fiyatlarının uçuşa geçtiği ortalamanın da 20 yıl olarak belirlendiği İstanbul'da 3 ilçe yatırımcısının yüzünü güldürdü.

Ev alacaklar dikkat! Amortisman süresi en düşük iller belli oldu!

2019 yılı konut satış ve kira rakamlarına bakılarak yapılan ‘konutta amortisman süresi’ araştırmasına göre en avantajlı iller belli oldu. İşte o iller...

Konutta süresi uzatılan 3 fırsat!

Konutta 31 Ekim 2018 tarihinde sona ermesi beklenen 3 fırsat için süre 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatıldı. İşte konutta süresi uzatılan o 3 fırsat...

Beyoğlu'nda konutların geri dönüş süresi 13,5 yıl!

Beyoğlu konutta 13,5 yıllık geri dönüş süresiyle yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Bakırköy ise 31,5 yıllık amortisman süresiyle geri dönüş süresi en uzun ilçe oldu. 

Konutta amorti süresi 30 yıla çıktı!

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Şehriban Kıraç, köşesinde konutta amorti süresinin 30 yıla çıktığını vurguladı. İşte o haber...

Konutta en hızlı amortisman süresi Esenyurt ve Beylikdüzü'nde!

TUVİMER araştırmasına göre, İstanbul'da konut amortisman süresi en kısa olan ilçelerin başında 17 yıl ile Esenyurt ve Beylikdüzü geliyor.

Konutta amortisman süresi 4 ay uzadı!

Türkiye genelinde Aralık ayında 250 bin liralık konut fiyatı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,11 artarak 272 bin 775 liraya, bin liralık kira ise yüzde 7,43 artışla bin 74 liraya çıktı. Konut satış fiyatındaki artışın kira artış oranından fazla olması konutun amorti süresini 4 ay uzattı.

Konut amorti süresi en kısa ilçeler Beyoğlu ve Eyüp!

İstanbul'da bir konutun kira geliriyle kendi değerini ödeme süresi ilçelere göre değişirken, ortalaması en kısa olan ilçeler 10,9 yıl ile Beyoğlu, 11,8 yıl Eyüp ve 13,9 ile yıl Küçükçekmece oldu.

Urankent'te konutların amortisman süresi 8 yıl azaldı!

Bir gayrimenkulün kira değeri genellikle kendisini 20 yılda amorti etmesi ile hesaplanır. Ancak, değeri benzerlerinden çok daha yüksek olan konutlarda amortisman süresi çok daha kısalabiliyor.

Urankent'te konutların amortisman süresi kısaldı!

Bir gayrimenkulün kira değeri genellikle kendisini 20 yılda amorti etmesi ile hesaplanır. Ancak, değeri benzerlerinden çok daha yüksek olan konutlarda amortisman süresi çok daha kısalabiliyor.

İstanbul'da yeni konutların amortisman süresi arttı!

Konutta kira gelirinin kendini toplamda geri ödediği süreyle ölçümlenen amortisman süresi, emlaka yatırım yapan herkesin en çok dikkat ettiği konuların başında geliyor.

Konutta amortisman süresi 20 yılı buldu!

Kira gelirinin kendini toplamda geri ödediği süreyle ölçümlenen amortisman süresi eskiden 10 yıl diye bilinirdi. İstanbul da ise bu süre artık 10 yılın üzerine çıkıyor.

konutta amorti süresi uzuyor Haberi

konutta amorti süresi uzuyor

Konut sektörü Türkiye için 2003 yılı sonrası ekonomi açısından önemli hale geldi. Türkiye adeta şantiyeye döndü. Konut sahipliği oranı %60'ın üzerine çıktı. GSYH içinde inşaat sektörünün payı 2003 yılında %5,5 iken, 2007'de %6,5'a yükseldi, 2015'de %5,7 düzeyine geriledi. Bankacılık sektörünün tüketici kredileri toplamı içinde konut kredilerinin payı 2005'de %27,2 iken, 2015 yılında %35,6'ya yükseldi. 2015 yılında toplam krediler içinde inşaat sektörünün payı %7,54'e yükseldi ve bankaların en çok fonladığı ikinci sektör oldu (birincisi %8,33 ile toptan ticaret ve perakendecilik sektörü). Yani bu dönemde bankacılık sektörü ile inşaat sektörü adeta evlilik yaptı. (Aslında ikinci evliliği de, kuma da diyebilirsiniz, siyasal iktidar ile yaptı). Bankacılık sektörü konut sektörüne kredi plase ederek büyük paralar kazandı. İnşaat sektörü de en yüksek karlılığa sahip...