13 / 05 / 2024

konutta intifa nedir

konutta intifa nedir

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde konutun intifa hakkının başkasına geçmesi durumunda kiranın kime ödeneceğini kaleme aldı. Peki konutun intifa hakkının başkasına geçmesi durumunda kira kime ödenir? İşte Tamer Heper'in açıklaması ve okuyucusunun sorusuna verdiği o yanıt...

İntifa hakkı nedir? İntifa hakkı nasıl kazanılır?

İntifa hakkı hukuki bir terim olup önemli bir anlam taşır. Miras bağlamında kullanılan bu terim mal varlığı sahiplerini ilgilendirir. Peki intifa hakkı nedir, nasıl kazanılır, özellikleri nelerdir? İşte intifa hakkı ile ilgili önemli bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz...

Tapuda intifa hakkı ne demek? İntifa hakkı nedir?

İntifa hakkı, gayrimenkul konusunda pek çok kişi tarafından merak edilen bir kavramdır. İntifa hakkının ne anlama geldiğini ve devredilebilir mi yoksa devredilemez mi gibi sorular, bu kavramla ilişkili olduğu için net bir cevap aranmaktadır. Peki intifa hakkı nedir ve tapu ne anlama gelir?

İntifa hakkı nedir? Ölüm halinde gayrimenkul kime kalır?

"Halk arasında ölene kadar benim öldükten sonra senin" olarak ifade edilen kuru mülkiyet ve intifa hakkında söz konusu gayrimenkul üzerindeki haklar nedir?

Konutta KDV oranı 2016!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergisel sorumluluklar arasında KDV de yer alıyor. Peki, konutta KDV oranı 2016 nedir? Hangi konut için hangi oranda KDV ödenir?

Konutta balon nedir?

Balon nedir? Piyasalarda balonlar uçuşup duruyor. iyi de nedir bu balon? Kimler şişirir? Söner mi? Patlar mı? Uçar mı? Aslında çok basit bir tanımı var. Eğer piyasanın olması gerekenden çok daha pahalı olduğunu düşünüyorsanız, balon der geçersiniz.

Konutta KDV oranı nedir?

Konutta KDV oranı uygulamaları hakkında; KDV'yi metrekare yerine, metrekare birim fiyatına göre alma kararı ile gayrimenkul sektöründe yeni bir dönem başlamıştı. Buna göre konutta KDV oranı nedir?

İntifa senedi!

İntifa senedi nedir? İntifa senedi sahiplerine tanınan haklar nelerdir? Bu hususla ilgili açıklamalar Türk Ticaret Kanunu'nun 502 maddesinde yer alıyor. İşte asıl sorumuz olan intifa senedi!

Üst hakkı ile intifa hakkı arasındaki fark!

İntifa hakkı, kişinin kendisine tahsis edilen, gayrimenkulden yararlanma, onu kullanma hakkıdır. Üst hakkı ise, başkasına ait arsa üzerinde inşaat yapma hakkına deniyor. Peki, üst hakkı ile intifa hakkı arasındaki fark nedir?

Konut geliştirme kredisi nedir?

Konut geliştirme kredisi nedir? Konut geliştirme kredisi, konutta yapılacak tadilat ve yenilikler için bankadan çekilen kredi olarak ifade ediliyor. Peki hangi bankalar konut geliştirme kredisi veriyor?

Gayrimenkul sermaye iradı nedir?

Gayrimenkul sermaye iradı nedir? Gelir Vergisi Kanununa göre, hangi mal ve hakların sahipleri, mutasarrıfları, zilyedleri, irtifak ve intifa hakkı sahipleri gayrimenkul sermaye iradı kapsamına giriyor?

Rant nedir?

Bir mal ya da paranın, belirli bir süre içinde emek verilmeden sağladığı gelir "rant" olarak tanımlanıyor. Peki konutta rant nedir? Kentsel rant nedir? İşte yanıtı...

İntifa hakkının harcı!

İntifa hakkı sözleşmelerinde tapu işlemleri için gereken intifa hakkının harcı ne kadar? İntifa hakkı harç bilgileri nedir?sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizde bulabilirsiniz..

Kanuni intifa hakkı nedir?

İntifa hakkı, bir maldan yararlanma hakkı olarak ifade ediliyor. Buna göre "Kanuni intifa hakkı nedir?" sorunuzun yanıtı ev detayları haberimizin içerisinde yer alıyor...

konutta intifa nedir Haberi

konutta intifa nedir

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde konutun intifa hakkının başkasına geçmesi durumunda kiranın kime ödeneceğini kaleme aldı. Tamer Heper'e bir okuyucusu, kirada olduğu daire için bir ihtarname aldığını, ihtarda bu evin intifa hakkının alındığını; artık kirayı kendilerine ödenmesinin belirtildiğini aktardı. Okuyucu, bunun hukuki bir durum olup olmadığını sordu. 

Garyimenkulün el değiştirmesinde, kira ödemelerinin nasıl ve kime yapılacağı sık sık gündeme geliyor. 

Peki konutun intifa hakkının başkasına geçmesi durumunda kira kime ödenir? İşte Tamer Heper'in açıklaması ve okuyucusunun sorusuna verdiği o yanıt...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıta, "Bir gayrimenkulde, gayrimenkul el değiştirebilir. Gayrimenkul el değiştirdiğinde, yeni malik kiracıya ihtar gönderip bu yeri satın aldığını, artık kendisinin kiralayan konumuna geldiğini, kira tutarlarının kendisine ödenmesini ister" ifadelerini...