05 / 05 / 2024

Konutta konfor ve tasarım

Konutta konfor ve tasarım

İnşaatta trendlerin değiştiğini belirten Ak Proje Yönetim Kurulu Başkanı Adem Soytekin, "Konfor ve tasarım ön planda" dedi .

Konfor ve güvenilirliği ön planda tutan Kia Sportage Nisan fiyatı merak ediliyor

Kia Sportage'ın en büyük gücü, rekabetçi bir fiyata yüksek düzeyde özellik ve işlevsellik sunabilmesidir ve bu da onu birçok otomobil alıcısı için pratik ve çekici bir seçenek haline getirir. Peki Kia Sportage'ın Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Konutta maliyet ve personel krizi! Ev fiyatları daha da artacak! 

Konut sektöründeki Çimento, demir, enerji fiyatlarında yaşanan artış ve arsa yetersizliği gibi sorunlara şimdi personel krizi de eklendi. Peki konut fiyatları artacak mı? İşte ayrıntılar...

Citroen'den sıfır faizli sonbahar fırsatları! Citroen C3, Citroen C4 ve Citroen C5 9 Kasım 2022 fiyat listesi

Citroen dünyasının hayata konfor ve renk katan otomobilleri, kasım ayına özel avantajlı kampanyalarla yeni bir otomobil veya hafif ticari araç almak isteyen kullanıcıları bekliyor. Kampanyada farklı kredi tutarları için 12 ay sıfır faiz veya 12 ay için düşük faizli kredi seçenekleri sunuluyor. İşte

Konutta talep ve fiyat artıyor! Peki sektörü gelecek günlerde neler bekliyor?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, bugünkü köşesinde konut fiyatlarını ve sektörü kaleme aldı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın 'Negatif faiz, pozitif konut fiyatları' başlıklı yazısı...

Konutta tercihler ve anlayış değişiyor!

MESA Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu, konut sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Boysanoğlu, “Bugün, konut ve ev anlayışı başka bir yöne evriliyor, sürdürülebilirlik giderek daha fazla önem kazanıyor" dedi.

En çok konut ve arsa aranan il ve ilçeleri açıklandı!

Zingatcom, 2020'nin ilk yarısında konut ve arsada en çok rağbet gören il ve ilçeleri açıkladı. Konutta İstanbul ve Bodrum ön plana  çıkarken, arsada İstanbul ve Çatalca başı çekti.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi için son 10 gün!

Devletin konut alımlarında KDV ve tapu harcı indirimleri yıl sonunda son bulacak. Konutta 50 bin TL’yi aşan indirimleri kaçırmamak için son 10 güne girildi...

Konutta KDV ve tapu harcı indirimleri için son 13 gün!

Konut satışları Kasım ayında arttı ve toplam 138 bin 372 konut satıldı. Konut pazarında yılın ilk yarısındaki durgunluk ikinci yarıda telafi edildi. Konut satışlarının artmasına etki eden KDV ve tapu harcı indirimi için son 13 gün....

Konutta KDV ve tapu harcı indiriminde son 15 gün!

Konut satışlarında geçerli tapu harcı ve KDV indirimleri süresi 31 Aralık'ta sona erecek. KDV indirimi ile ilgili konuşan İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Konutta hiçbir zaman bu kadar fırsat aynı anda sunulmadı. Ev alacaklar bu teşvikleri kaçırmamalı" dedi..

Site hayatı, konfor ve güven veriyor!

Site hayatında özellikle büyük şehirlerde gün geçtikçe daha çok ailenin tercih ettiği bir yaşam tarzı bulunuyor. Son yıllarda özellikle büyükşehirlerde yükselen konut projelerinin özellikleri ve sundukları imkanlar, konforlu yaşamın kapılarını aralıyor.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor? 

KDV ve tapu harcında indirim uygulaması ne zaman sona erecek? Konut satışlarında KDV oranı yüzde 8, tapu harçlarında ise yüzde 3 indirim oranı yıl sonuna kadar devam edecek.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi ne zaman bitiyor?

Geçen yıl piyasalarda yaşanan dalgalanmaları hafifletmek için geçici olarak üç aylığına getirilen KDV ve tapu harcında indirim uygulaması ne zaman sona erecek?

Konutta KDV ve tapu harcı indirimini kaçırmayın!

Ekonomiye can suyu olan konut, beyaz eşya ve mobilyada düşürülen KDV indiriminden yararlanmak için kısa bir süre kaldı. Üç aylığına getirilen KDV ve tapu harcında indirim uygulaması yıl sonunda sona erecek.

Konutta konfor ve tasarım Haberi

Konutta konfor ve tasarım

TÜRKİYE'DE inşaat sektörünün 30 yılda evrim geçirdiğini belirten Ak Proje Yönetim Kurulu Başkanı Adem Soytekin, değişimin hem şirketler hem de konutlar açısından değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Konutlar açısından en büyük değişimin tasarım anlayışı olduğunu anlatan Soytekin, "Yeni yapılan siteler artık tema ve konseptler üzerine inşa ediliyor. Bu projelerde sosyal donatıların, kapalı otoparkların ve insanların kendilerini güvende hissedebileceği güvenlik sistemlerinin olması kalite standartlarının olmazsa olmazı" dedi. 


KURUMSALLAŞMA DÖNEMİ 


Soytekin, 30-40 vıl önceki daire planlarının yerini modern kent yaşamının ihtiyaçlarını karşılayacak projelere bıraktığını belirterek şöyle devam etti: "Örneğin tek banyolu evler yerine ebeveyn banyolu, giyinme odalı daireler yapılıyor. Daire içlerinde konforu ön plana çıkartacak şekilde tasarlanan planlar yaygınlaştı." Şirketlerin 30 yıldaki değişimini değerlendiren Adem Soytekin, "Tek kişinin hakim olduğu müteahhit veya aile şirketi yapısındaki...