18 / 05 / 2024

konutta kriz 2015

konutta kriz 2015

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin analizine göre Türkiye’de 2014’te konut stoğu arttı. 2015 inşaat üretiminde sektördeki yavaşlama trendini yukarı yönde hızlandıracak kayda değer bir canlanma beklentisine girmemek gerekiyor.

Konutta derin kriz: 10 metrekarelik bir daire 610 Euro'ya kiralandı!

Fransa’da konut sıkıntısında kriz gün geçtikçe derinleşiyor. Öyle ki, emlakçılar 10 metrekarelik bir daireyi 610 Euro'ya kiralandığını belirtiyor.

Konutta yeni kriz patlak verdi: Konut kredilerine sınır geliyor!

Konut sektöründe gündemden düşmeyen kredi konusunda yeni kriz patlak verdi. Geçtiğimiz gün Bakan Şimşek konut kredileri için verdiği sıkılaşma mesajının ardından gözler konut piyasasına çevrildi. 

Emlak sektörü alarm veriyor: Konutta kriz derinleşiyor!

Konutta finansmana erişim zorluğu rakamlara yansıdı. Bankaların kredi musluklarını kısması ve yüksek kredi faizleri emlak sektöründe krize davetiye çıkarıyor. İnşaat sektörü temsilcileri, “Böyle sürerse pazar yüzde 30 daralır” değerlendirmesi yapıyor. İşte detaylar...

Kiralık konutta kriz derinleşiyor: Kiralıklar karaborsaya düştü, ev sahiplerinin oyunları arttı! 

Pandemi, savaş ve deprem sonrası yaşanan göç, Antalya’da emlak krizinin derinleşmesine neden oldu. Kiralık konutlar karaborsaya düşerken, şehre yerleşmek zorunda olan öğrenci, memur ve özel sektör çalışanları da zor duruma düştü. İşte ayrıntılar...

Konutta kriz çanları çalıyor! İnşaat maliyetleri arttı, konut arzı azaldı! 

TÜİK’E göre ilk çeyrekte inşaatına başlanan bina sayısında yüzde 9.2 azalma yaşandı. Sektör temsilcileri, yükselen maliyetlerin altını çizdi ve“Konutta arz krizi var ve çözülmezse bu durum barınma krizine dönüşecek” değerlendirmesini yaptı. 

Yabancı gitti ralli bitti mi? Yeni bir kriz kapıyı çalacak mı?

Konutta fiyat rallisinin sonu geldi. Yeni bir kriz kapıda mı? Uzmanlar ne diyor? Genel konut satışlarına paralel olarak yabancıya satışta da gerileme olduğuna işaret eden piyasa aktörleri, dünyada yaşanan durgunluk, iç piyasada kredilerin tamamen durması ve belirsizliklerin konuttaki fiyat rallisini

İstanbul'da markalı konutta hangi bölgeler şampiyon?

EVA Gayrimenkul'un gerçekleştirdiği "2015 İstanbul Markalı Konut Araştırması", markalı konutta son üç yılda değeri en fazla artan üç bölgenin Kemerburgaz, Bağdat Caddesi ve Beylikdüzü-Gürpınar olduğunu ortaya koyuyor.

Perakende fiyatlar konutta yüzde 0,04 azaldı!

İstanbul'da geçen yılın aralık ayında perakende fiyatlarda yüzde 0,11 artış, toptan fiyatlarda ise yüzde 0,43 düşüş yaşandı. Aylık bazda bakıldığında, aralık 2015'te perakende fiyatlar konutta yüzde 0,04 azaldı.

Otel yatırımları 2015'te yüzde 24 azaldı!

Turizmdeki kriz yeni yatırımları da etkiledi. 2015 yılının Ocak-Temmuz döneminde yatırım teşviği alan otel sayısı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 azaldı.

Konutta kriz indirimi!

2006 yılında döviz kurlarındaki aşırı dalgalanmayla beraber faizlerdeki yükseliş konut satışlarını durma noktasına getirmiş. İşte, Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı özel haber...

2006 yılında konutta kriz indirimi!

2006 yılında döviz kurlarındaki aşırı dalgalanmayla beraber faizlerdeki yükseliş konut satışlarını durma noktasına getirmiş. Piyasaya güvenin azalması konut firmalarını zora sokmuş ve firmalar fiyat düşürmeye başlamış.

Konutta Babalar Günü kampanyaları 2015!

Her sene Haziran'ın 3. Pazar günü kutlanan Babalar Günü'ne sayılı günler kala, inşaat firmaları konut projelerinde babalara özel kampanyalar hazırladı. İşte Konutta Babalar Günü kampanyaları 2015...

Konutta balon söylentileri doğru projeyle çözülür!

Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan: “Sektörde ‘kriz’ değil, ‘sıkıntı’ yaşanabilir. Konutta balon söylentilerinin ortadan kalkması için tek formül, doğru projelerin doğru lokasyonlarda inşa edilmesi” dedi.

konutta kriz 2015 Haberi

konutta kriz 2015

John Hopkins Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden Alessandro Rebucci tarafından kaleme alınan yazıda, IMF’nin Küresel Konut Gözlemi’ne göre Brezilya, Çin ve Türkiye ekonomilerinde gelirde kaydedilen büyüme oranları yavaşlerken konut fiyatları ve kredilerin hâlâ bugün bile enflasyondan çok daha yüksek oranlarda arttığına dikkat çekildi. Rebucci, özellikle Brezilya ve Türkiye’de enflasyonun yüksek ve cari açığın çok büyük olduğunu, bu ekonomilerin hâlâ fazla ısınmakta olup dış borçlanmaya bağımlı olduğunu, giderlerinin gelirlerinden fazla olduğunu belirtti. Borçlanmanın yüksek ve konut fiyatlarının asıl değerinden fazla olduğu durumlarda bir yandan büyümeyi tüketime göre dengelerken diğer yandan da finans sistemini serbest bırakmanın zor olduğunu belirten yazar, talebi destekleyen kolay kredi politikasının dengeyi kaçırması halinde durumun ekonomik istikrarı tehdit edebileceğini öne sürdü.


Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), ocak ayı İnşaat Sektörü Analiz...