26 / 05 / 2024

konutta kriz kapıda

konutta kriz kapıda

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin analizine göre Türkiye’de 2014’te konut stoğu arttı. 2015 inşaat üretiminde sektördeki yavaşlama trendini yukarı yönde hızlandıracak kayda değer bir canlanma beklentisine girmemek gerekiyor.

Konutlara katlamalı vergi önce satışları sonra üretimi düşürür: Parası olan da ev almaz!

Evini 5’inci yıldan sonra satanlara ve birden fazla konutu olanlara yeni düzenlemeler kapıda. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, konutta yeni vergi planları ile ilgili "Önce konut satışları sonra da üretim  düşecektir" yorumunu yaptı. İşte Şatıroğlu'nun o açıklaması ve gelen yorumlar... 

SGK Başuzmanı: Muhtaç kiracıyı ev sahibi değil, devlet sübvanse etsin. Büyük kira krizi kapıda!

Yüzde 25 zam sınırlaması nedeniyle kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan sorunlar artarak sürüyor. Daha büyük bir kira krizinin kapıda olduğunu söyleyen SGK Başuzmanı İsa Karakaş, çözüm önerilerini açıkladı.

Emlak krizine neden olan en büyük sorunlardan biri satış sözleşmeleri!

Emlak sektörünün öncü isimlerinden Ali Özmen Safa’nın bir yıl önce yaptığı “Emlakta kriz kapıda” uyarısında haklı çıktığını söyleyerek krize neden olan sorulardan birinin sözleşmeler olduğunu belirtti.

Brent petrol uçtu, akaryakıta dev zam kapıda! Benzin, motorin, LPG fiyatlarında şok! 

Brent petrol 90 doları geride bıraktı, dolar kurunda da artış başladı. Bu gelişmelerin ardından akaryakıt zammı gündeme oturdu. Peki benzin, motorin, LPG litre fiyatlarında son durum ne? İşte 16 Nisan 2024 fiyat listesi...

Akaryakıt fiyatlarında dev zam kapıda! Benzin ve motorin fiyatları ne kadar olacak?

Brent petrolün varil fiyatı Ekim 2023 yılından bu zamana kadar en fazla seviyesine çıkarak 90 doları aştığı görüldü. Yaşanan bu artış ile birlikte benzin ve motorin fiyatlarına da zam olacağı ifade edildi. Peki fiyatlar ne kadar artacak?

Yunanistan açıkladı! Türklere kapıda vize uygulaması 5 adada başladı!

Yunanistan Türk vatandaşlarına kapıda vize uygulaması ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Buna göre, İstanköy, Midilli, Rodos, Sisam ve Sakız adalarında kapıda vize uygulaması başladığı kaydedildi. 

Ünlü ekonomistten korkutan açıklama: Önce Ramazan ardından da seçim zamlarına hazır olun

Akaryakıttan gıdaya, hizmetten giyime tüm tüketim ürünlerinde zamlar hız kesmeden devam ediyor. Evdeki hesap bir türlü çarşıyla tutmuyor.  Ekonomist Şenol Babuşçu zamların devam edeceğini belirterek, Ramazan zamları ardından da seçim zamlarının kapıda olduğunu söyledi.

EYT'yi kaçıranlar için yeni fırsat kapıda! Kademeli emeklilikten kimler yararlanacak?

Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren EYT'yi kaçıranlar için yeni emeklilik fırsatı kapıda. Paylaşılan detaylara göre Kademeli Emeklilik Düzenlemesi için resmen geri sayım başladı. Peki kademeli emeklilik ne demek? Sigorta girişi için belirlenmiş olan tarih ne? İşte merak edilen o soruların yanıtları.

Seçimden sonra gayrimenkul sahipliği ve servet vergisi kapıda! Elektrik, doğalgaz, köprü ve otoyol da zamlanacak!

31 Mart seçimlerinden sonraki ekonomi yönü ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkent Üniversitesi öğretim üyesi Şenol Babuşcu, gayrimenkul ve servet vergisinin kapıda olduğunu söyledi. Peki seçimden sonra hangi zamlar bekleniyor? İşte ayrıntılar...

Çiftçiler dikkat: Gübre fiyatlarına zam kapıda! 

Çiftçilerin en önemli girdilerinden olan gübre ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Ekonomi Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, paylaşımında X sosyal medya hesabından gübreye yeni zammın kapıda olduğunu belirtti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Benzin ve motorine yeni zamlar kapıda! Yeni yıl için buz kestiren rakamlar geldi!

Fitch Ratings, 2024 yılı petrol fiyatları tahminini yükseltti. Petroldeki yükselişin benzin ve motorin fiyatlarını da etkilemesi bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Ehliyet fiyatlarına yüzde 58,46'lık dev zam kapıda!

Türkiye'de zam haberleri gündemden düşmezken sürücü adaylarını üzen bir haber geldi. Ehliyet fiyatlarına dev zam kapıda. Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'ne göre, ehliyete yüzde 58,46 oranında zam yapılacak.

Akaryakıt fiyatlarında 50 TL sinyali! Benzin ve motorine zam kapıda mı? SON DAKİKA!

Petrolün yanı sıra dolar kurundaki yüksek seyir de akaryakıt fiyatlarını etkiliyor. Peki benzin ve motorine zam kapıda mı? İşte o açıklamalar...

konutta kriz kapıda Haberi

konutta kriz kapıda

John Hopkins Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden Alessandro Rebucci tarafından kaleme alınan yazıda, IMF’nin Küresel Konut Gözlemi’ne göre Brezilya, Çin ve Türkiye ekonomilerinde gelirde kaydedilen büyüme oranları yavaşlerken konut fiyatları ve kredilerin hâlâ bugün bile enflasyondan çok daha yüksek oranlarda arttığına dikkat çekildi. Rebucci, özellikle Brezilya ve Türkiye’de enflasyonun yüksek ve cari açığın çok büyük olduğunu, bu ekonomilerin hâlâ fazla ısınmakta olup dış borçlanmaya bağımlı olduğunu, giderlerinin gelirlerinden fazla olduğunu belirtti. Borçlanmanın yüksek ve konut fiyatlarının asıl değerinden fazla olduğu durumlarda bir yandan büyümeyi tüketime göre dengelerken diğer yandan da finans sistemini serbest bırakmanın zor olduğunu belirten yazar, talebi destekleyen kolay kredi politikasının dengeyi kaçırması halinde durumun ekonomik istikrarı tehdit edebileceğini öne sürdü.


Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), ocak ayı İnşaat Sektörü Analiz...