21 / 05 / 2024

konutta metrekare netleşiyor

konutta metrekare netleşiyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni İmar Kanunu kapsamında, konutta metrekare kargaşası hususunun da çözümlenmesi amaçlanıyor. Konutta metrekare sorununu kökten çözecek bu uygulama dahilinde konutta metrekare netleşiyor..

Konutta metrekare yasası!

Hazırlanan yeni İmar Kanunu ile konut satışlarında brüt ve net metrekare farkı ortadan kalkıyor. Yapılan düzenlemeye göre, artık projede yer alan metrekare ile tapudaki rakam birbirinin aynı olacak. İşte konutta metrekare yasası..

Temmuz 2024 emekli zammı netleşiyor! İşte kalem kalem emekli maaşı hesaplama!

Merakla beklenen enflasyon verileri açıklandıkça emekli maaşına yapılacak zam da yavaş yavaş netleşmeye başladı. Peki emekli maaşlarına Temmuz ayında ne kadar zam yapılacak? İşte tek tek yapılan o hesaplamalar...

Emekli ve memurun Temmuz zammı hesaplandı! Kök maaş ve en düşük maaş ne kadar olacak? 

Temmuz ayında Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı ile ilgili detaylar netleşiyor. İşte o son dakika rakamlar...

İlk kez ev alacaklara müjde! Kredi faizi netleşiyor, işte en çok konuşulan oran!

İlk kez konut alacaklara yeni kredi paketi geliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İlk konut alımında kredi erişimini sağlıyoruz." demişti. Peki söz konusu kredide faiz oranı ne olacak?

Bodrum'da konut metrekare birim fiyatları 25 bin ile 370 bin TL arasında değişiyor!

Bodrum'un lüks semtlerinde konut metrekare birim fiyatları 25 bin ile 370 bin TL arasında değişiyor.

O kişilere emeklilik kapısı açıldı! Hemen emeklilik için yaş+3'de 1'lik prim desteği sağlanacak! 

Ev hanımlarına emeklilik fırsatı için detaylar netleşiyor. Bakan Işıkhan, primin 3'te 1'inin devlet tarafından ödenmesine yönelik projeye ilişkin detayları açıkladı.

SSK, Bağ-Kur 4a, 4b, 4c 5000 TL emekli ikramiyesi ödeme takvimi netleşiyor! Peş peşe açıklama Kasım aynın ikinci...

Milyonlarca emekli 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiye ödemelerinin hesaplara ne zaman yatırılacağını merak ediyor. Peki, Emekli 5 bin lira ikramiye ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Evlilik kredisinde son durum ne? Detaylar netleşiyor

Yeni evlenen çiftlere 150 bin lira evlilik kredisi başvurusu gençlerin ana gündem maddesi. Peki, evlilik kredisinin detayları neler? 150 bin TL faizsiz kredi başvurusu şartları belli oldu İşte tüm detaylar…

Düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar netleşiyor! 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

Ev almak isteyenlerin merakla beklediği düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar tek tek belli oluyor. Peki 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

Asgari ücrette formül belli oldu! İşte masadaki rakam

Asgari ücrette flaş gelişme. Yeni asgari ücret Ocak 2024 zammı için hesaplar bambaşka bir boyuta evrildi. Formül belli olurken, rakamlar da netleşiyor.

150 bin lira faizsiz kredinin detayları netleşiyor! Yaş sınırı olacak

Yeni evlenecekler merakla 150 bin TL evlilik kredisinin ne zaman çıkacağını bekliyor. Faizsiz 2 yıl geri ödemesiz kredinin detayları netleşirken yaş sınırı da koyulacağı ifade ediliyor. İşte tüm detaylar...

Hazine arazilerinin halka arzı netleşiyor! Rekabetçi ortamda, binlerce arazi satılacak!

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken yeni kararlar da peş peşe alınıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, dönüşüm için hazine arazilerinin halka arz edileceğini duyurdu.

Altın fiyatlarında alım fırsatı! Tarih verildi

Gram ve çeyrek altın almak isteyenler her gün piyasanın nereye gideceğini merak ediyor. Altın fiyatları ile ilgili alım tarihi yavaş yavaş netleşiyor. Fırsat için kritik tarih verildi. İşte tüm detaylar...

Faizsiz 150 bin liralık kredide detaylar netleşiyor! Erdoğan açıkladı

Evlilik kredisinde son dakika gelişmesi. 150 bin lira 2 yıl geri ödemesiz evlilik kredisinde tüm detaylar netleşiyor. Son olarak Erdoğan, evlilik kredisiyle ilgili kritik bilgiler verdi.

konutta metrekare netleşiyor Haberi

konutta metrekare netleşiyor

Konutta metrekare netleşiyor!

Çevre ve Şehircilk Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni İmar Kanunu kapsamında, konutta metrekare kargaşası hususunun da çözümlenmesi amaçlanıyor. Konut satın alan tüketicilerin sıklıkla karşılaştığı metrekare sorunu kanunda yer alacak metrekare esasları ile en aza indirgenecek. Peki bu nasıl olacak?


Yeni İmar Kanunu’na eklenecek bir madde ile konut satışlarında brüt ve net metrekare farkı ortadan kaldırılacak. Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Bakan Erdoğan Bayraktar “Artık projede yer alan metrekare ile tapudaki rakam birbirinin aynı olacak” dedi.


Bayraktar, “Özellikle yabancılar gelip daire alıyor 180 metrekare deniyor. Eve gidince 80 metrekare çıkıyor. ‘Sana garaj verdim, bodrum verdim, bahçe verdim’ deyip yanıltıyorlar” dedi. Bu nedenle yapılacak yasal düzenleme ile artık projede, satışta ve tapuda evin net metrekaresinin kullanılacak. 


Bayraktar ayrıca; vatandaşların sık sık bu...