18 / 05 / 2024

Konutta metrekare yanıltması

Konutta metrekare yanıltması

Gayrimenkul satışlarında metrekare beyanlarına düzenleme getirilmesiyle konut satışlarındaki " metrekare yanıltmaları" nın sona ereceği, bu sayede de tüketici haklarının korunarak, sektöre güven geleceği de bildirildi.

Tebernüş Kireçci'den konut fiyat endeksi yorumu: Artış hızının yavaşlaması sizi yanıltmasın! 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından, konut fiyat endeksindeki artışı değerlendirdi. Kireçci ''Artış hızının yavaşlaması sizi yanıltmasın'' dedi.

Konutta fiyat artış hızı yavaşladı! Ev alacaklar dikkat: Metrekare fiyatları 30 bin TL'yi aştı!

Konutta yüksek fiyatlar sebebiyle talep düştü. Düşen talebin ardından da konut fiyat artış hızı yavaşladı. Peki ev almak için doğru zaman mı? 

O ilin konutta gözde ilçeleri tek tek açıklandı! Metrekare fiyatları 7 bin TL'den başlıyor! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Lisanslı Değerleme Uzmanı İbrahim Ceylan, Erzurum konut sektörü ile iligli değerlendirmelerde bulundu. Erzurum'un en çok tercih edilen bölgeleri ve konut metrekare fiyatları tek tek açıklandı. 

50 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 23 Şubat 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler ilk önce fiyatları ile göze çarpmaktadır. Bu yapılar normal betonarme konutlardan farklıdır. Fiyatlar, metrekareden metrekareye değişiklik göstermektedir. İşte 50 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? sorusunun yanıtları!

90 metrekare prefabrik ev kaç para? İşte 2 Şubat 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evlerin ne kadar olduğu pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte bu bağlamda sorulan 90 metrekare prefabrik ev kaç para? sorusunun yanıtı!

İstanbulda barınabilmek artık hayal değil kabus! Konutta metrekare fiyatı 27 bin TL’ye fırladı!

Yüksek enflasyonun en çok hissedildiği illerin başında gelen kentte karın doyurmak zorlaşırken, 1 yılda 3-4 kat artan kiralardan kurtulmak isteyen İstanbullu artık ev almayı hayal bile edemiyor.  Metropol kentte konutta metrekare başına fiyat 27 bin TL’ye çıktı. İstanbul’un hemen ardından konutta za

Atatürk Havalimanı’nın yanında 433 bin metrekarelik fuar alanı yapılıyor! İnşaat başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nın yanında 433 bin metrekare büyüklüğe sahip olacak bir fuar alanı için inşaata başlandığını belirtti. İşte ayrıntılar...

70 metrekare prefabrik ev kaç para? İşte 18 Aralık 2022 fiyat listesi!

Prefabrik evler, betonarme evlere kıyasla daha hızlı yapılmaktadır. Peki prefabrik evler ne kadar, 70 metrekare prefabrik ev kaç para? İşte bu soruların yanıtları!

80 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 16 Aralık 2022 fiyat listesi!

Prefabrik evler özellikle pandemi sonrası çok gözde olan konutlar arasına girdi. Sakin sessiz bir yerde prefabrik ev yaptırmak isteyenler merakla fiyatlarına dair araştırma yapıyor. İşte “80 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar?” sorusunun yanıtı!

100 metrekare prefabrik evler kaç lira?

Prefabrik evler şu sıralarda çok tercih edilen konutlardan bir tanesidir. Metrekare değişikliğine göre prefabrik evlerin ücretleri de değişmektedir. İşte prefabrik evlere dair sorulan soruların yanıtları!

TOKİ arsa kaç metrekare? TOKİ arsa peşinat ne kadar?

TOKİ arsaya dair merak edilen detaylar bulunmaktadır. Onlardan bazıları da TOKİ arsa kaç metrekare? TOKİ arsa peşinat ne kadar? İşte merak edilen bu soruların yanıtları!

Türkiye konut fiyat artışında dünyayı solladı! Konutta ortalama metrekare fiyatı 836 dolar oldu! 

Konut fiyatlarında dolar bazındaki yükseliş sürüyor. Merkez Bankası'nın 2022 Ağustos ayı Konut Fiyat Endeksi verilerine göre yıllık konut kredisi faizinin en düşük senelik yüzde 18,61 olduğu piyasada ortalama metrekare fiyatının 836 doları aştığı belirlendi. İşte ayrıntılar..

TOKİ İlk Evim Arsa projesi nedir? TOKİ İlk Evim Arsa kaç metrekare?

TOKİ İlk Evim Arsa projesi gündemde yer alıyor. Bu projeye dair detayları bilmeyenler, TOKİ İlk Evim Arsa projesi nedir? TOKİ İlk Evim Arsa kaç metrekare? sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Konutta metrekare yanıltması Haberi

Konutta metrekare yanıltması


Gayrimenkul satışlarında metrekare beyanlarına düzenleme getirilmesiyle konut satışlarındaki "metrekare yanıltmalarının sona ereceği, bu sayede de tüketici haklarının korunarak, sektöre güven geleceği bildirildi. Gayrimenkul satışlarında metrekare beyanlarına düzenleme getiriliyor. Düzenlemeyle yapımı süren veya tamamlanmış inşaatlarda proje üzerinden yapılan alım ve satımlarda, vatandaşa yönelik "metrekare yanıltmaları" son bulacak. 


Geçmişte satılan konutlar bahsedilen metrekareden daha az çıktığında tüketiciler hiçbir hak talebinde bulunamazken, düzenleme sayesinde, satış sözleşmesinde satılan gayrimenkulün metrekaresi, verilen rakamın altında çıktığında bu durum suç teşkil edecek. Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğünce 81 il valiliğine gönderilen yazıyla belediyeler dahil yapı ruhsatı düzenlemeye yetkili tüm idarelere Planlı Alanlar Tip imar Yönetmeliğinde yer alan brüt ve net alan tanımlarına göre uygulama yapılması hususunda gerekli bilgilendirme yapıldı. Bakanlık, bu doğrultuda alım-satıma konu bağımsız bölüme ait mimari...