03 / 05 / 2024

Konutta talep ne durumda

Konutta talep ne durumda

Forbes Dergisi'nin yazarlarından Ümit Özlale bu ayki yazısında "Türkiye'nin geçen yıllarda çığ gibi artan genç nüfusu şimdi hane halkı örneklemine girdi ve ev almak istiyor. Demografik faktörler bir süre daha konuta talebin artacağını gösteriyor. " açıklamalarına yer verdi.

Konutta talep duracak mı?

Konut kredi faizlerinin geçen yıla göre daha düşük seyretmesi satışları patlattı. Türkiye'de her yıl 600 binin üzerinde konut ihtiyacı olduğu belirtilirken, satışlar hız kesse de alımların sürmesi bekleniyor.

Güvenli liman altına talep artıyor! Altın fırladı! Gram, çeyrek, yarım, tam altın ne kadar oldu 19 Nisan 2024?

Yatırımcıların 'güvenli liman' olarak gördüğü altına talep her geçen gün artıyor.  Altın fiyatları her geçen gün yükselirken, yatırımcılar güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Gram, çeyrek, yarım, tam altın ne kadar oldu 19 Nisan 2024?

Konutta tercihler ikinci ele kaydı! İnsanlar 'Fiyatlar daha da yükselirse ev alamam' korkusunda!

Kredi musluklarının kısılması ve faizlerin artmasıyla konutta talep ikinci ele kaydı. Senetli, eş-dosttan borç, araç takası, peşin gibi seçeneklerle koşulları zorlayanlar, “Fiyatlar daha da çıkarsa konut alamam” diyerek ikinci el konutlara yöneldi. 2024'ün başından bu yana satışları 55 binden 71 bin

Konutta talep resmen çakıldı! Önceki aylara göre yüzde 50'lik sert düşüş!

Konut talebinin önceki aylara göre yüzde 50 oranında azaldığı belirtiliyor. Peki, konut piyasasındaki sert düşüşün temel nedeni ne? İTO Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, merak edilenleri yanıtladı.

Ebebek halka arz talep toplama tarihi ne zaman? Kaç lot verecek?

EBEBK bist kodlu halka arz talep toplama önceki gün başladı. Halka arz sonuçları KAP tarafından açıklanmasının ardından şirket Yıldız Pazar'da işlem görecek. Peki, Ebebek halka arz hangi bankalarda? Hisse kodu ve hisse fiyatı ne? İşte detaylar...

İstanbul Finans Merkezi’ne talep patlaması: Yerli de yabancı da ofis kiralamak istiyor!

Nisan ayında açılan İstanbul Finans Merkezi’ne talep patlaması yaşanıyor. Yerli ve yabancı yatırımcılarının ofis kiralamak için başvuru yapmasıyla yatırımcı talebi kısa sürede yüzde 60'ı aştı. İşte detaylar...

Avrupa Konutları Güneşli ön talep topluyor! Artaş'tan Güneşli'ye 1.312 yeni konut geliyor!

Artaş İnşaat tarafından Güneşli'de hayata geçirilen Avrupa Konutları Güneşli projesi ön talep toplamaya başladı. İşte projenin detayları...

Deprem bölgesinde konutta arz talep dengesizliği kiraları uçurdu!

Deprem bölgesinde yaşanan konutta arz talep dengesizliği kira fiyatlarının artmasına neden oldu. İşte detaylar...

Satılık ev ilanlarında rekor artış! Konutta talep arttı, satışlar katlandı! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından yükselen konut değiştirme talebi, şehirler arası göç ve yatırım için alınan evlerin yüksek fiyattan satılmak istenmesi ikinci el piyasayı etkiledi. Fiyatlar resmen fırladı. 

Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul'dan başlayan göç ve arsaya artan talep ile ilgili açıklamalarda bulundu. Depremden sonra arsalara talep yüzde 200 arttı! Arsa fiyatlarında son durum ne? En çok talep hangi ilçelere?

Yılın ilk halka arzı gerçekleşti, borsaya hangi şirket katıldı, ne kadar talep aldı?

Borsa İstanbul’da yılın ilk halka arzı gerçekleşti ve borsaya yeni bir şirket daha katıldı. Peki bu şirket hangi sektörde faaliyet gösteriyor ve halka arza gelen talep ne kadar oldu?

TOKİ Balıkesir Marmara ilçesinde ucuz 2+1, 3+1 daire sahibi olun! 8 soruda TOKİ Balıkesir ..

Balıkesir’in Marmara ilçesinde yapılacak sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki, TOKİ Balıkesir Marmara projesinde toplam kaç konut yapılacak? TOKİ Balıkesir 2022 hangi ilçelerde yapılacak? Sosyal konutta taksitleri ne kadar olacak?

TOKİ Balıkesir İvrindi’de 2 bin 280 TL taksitle ev sahibi olun! TOKİ Balıkesir tüm detaylar..

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde yapılacak sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki, TOKİ Balıkesir İvrindi projesinde toplam kaç konut yapılacak? TOKİ Balıkesir 2022 hangi ilçelerde yapılacak? Sosyal konutta taksitleri ne kadar olacak?

Konutta arz talep dengesi bozuldu mu? Yeni konut satışlarında son durum ne? 

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkan Erdal Eren, konut sektöründe arz talep dengesizliğinin artarak sürdüğüne dikkat çekti ve yeni konut satışlarının yavaşladığını aktardı...

Konutta talep ne durumda Haberi

Konutta talep ne durumda

Ekonomistlerden (en azından ben ve çevremdekilerden) kur tahmini yapmasını isteyenlerin sayısındaki azalmayı anlayabiliyorum. Ne de olsa çok değil daha birkaç sene önce arkasında kocaman bir araştırmacı ordusu olan Merkez Bankası Başkanı bile yılsonu kur tahmininde fena yanıldı. Bankalar giderek daha fazla kur revizyonu yapmaya başladı. Fed Başkanı Yellen'in yüz mimiklerinden bile etkileniyor piyasalar. Ve galiba yavaş da olsa işadamlarımız kendilerini -birkaç krizden sonra- kur riskine karşı korumayı öğrendikleri için "hoca takımına" daha az döviz kuru sorar oldular. 


Peki o zaman "tahmin tahtında" döviz kuru yerini kime kaptırdı? 

Başlıktan da anlayacağınız üzere konut piyasasına... Son dönemlerin en sık sorulan iki sorusu, konut fiyatlarına ve kredi faizlerine ne olacağı... Faizlerle ilgili ne düşündüğümü iki yazı önce Merkez Bankası faiz politikasını değerlendirirken söylemiştim. Merkez...