29 / 04 / 2024

konutta vergi yükü

konutta vergi yükü

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı Bakanları Kurulu’nda kararlaştırılan konut satışlarındaki vergi düzenlemesine ilişkin açıklamalar yaptı. İşte Kabadayı'nın o açıklamaları...

İnşaat sektörü, vergi yükünden şikayetçi!

İnşaat sektörü, konutta vergi yükü olduğundan yakınıyor. Sektörün önde gelen isimlerinin en çok şikâyet ettiği konu, Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının arsa ve emlak değerine göre yüzde 1, yüzde 8 veya yüzde 18 olması maliyetleri artıracak...

Türkiye'de konut fiyatları Rusların da cebini yaktı! Yüzlerce Rus konutta büyük para kaybetti!

Türkiye'de göçmen politikalarının ağırlaştırılmasının Ruslara büyük para kaybettirdi. Ülkeden gayrimenkul alan yüzlerce Rus, pahalı fiyatlar karşısında batak verdi. 

Konutlara ağır vergi yükleri geliyor...

Yeni vergi olmayacağı sözü veren iktidar, oturduğu ev dışında konut alacaklara ağır vergi yükü getireceğini açıkladı. Buna göre, kredi ile  birden fazla konut alacaklar yüzde 15 oranında Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) ödeyecek.  İşte haberin detayları..

'Büyükşehirlerdeki yüksek konut fiyatları memurların bütçelerini olumsuz etkiliyor'!

Konutta arzın talebi karşılayamaması konut fiyatlarını arttırdı. Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, özellikle büyükşehirlerde görev yapan memurlar için konut, yemek, ulaşım gibi konularda düzenlemelerin yapılması çağrısında bulundu.

2024’te vergi yükü tabana daha fazla yayılacak! Vergiler yüzde 73,5 artacak!

2024-2026 OVP’de sıkı para politikası ile tüketimin baskılanması hedeflenirken, 2024 bütçesinde tüketimden alınacak dolaylı vergilerin payı artacak. 2023’ün tamamında 4 trilyon 270 milyar vergi hedeflenirken, 2024 hedefi 7 trilyon 407,7 milyar lira olarak belirlendi.

Arabası olanlar resmen vergi yükü altında ezilecek! Tam 1 trilyon TL vergi ödenecek!

Gelecek yıl vatandaşın vergi yükü daha da ağırlaşacak. 2024’te arabası olanlardan ÖTV, MTV ve akaryakıt vergilerinden KDV hariç 1 trilyon lirayı aşkın vergi alınacak.

Vergisiz İphone'lar Artık Gerçek mi? İphone 14 ve Diğer Modellerde Büyük Fiyat Düşüşleri Ne Zaman Başlıyor?

Uzun süredir gündemde olan bir konu olan Apple İphone vergi muafiyeti ile ilgili bir gelişme yaşandı. Vergi muafiyeti tarihinin açıklanmasıyla İphone fiyatlarında da büyük düşüş beklentisi oluştu. İphone 14 ve diğer modellerde vergi muafiyeti uygulanacak. Artık vergisiz telefon almak mümkün olacak.

Pazar esnafının omuzlarındaki vergi yükü azaltılıyor! Bu haber vatandaşa da yarayacak! Fiyatlar düşüyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazar esnafını gelir vergisinden istisna tutacak düzenlemeyi kamuoyuna duyurdu. Böylece esnafın omuzlarındaki vergi yükü azaltılmış olacak. Peki pazar fiyatları düşecek mi?

Asgari ücrette şok öneri! Vergi düzenlemesi ile KDV yüzde 1'e düşmeli!

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiren vergi düzenlemesi önerisi geldi. Vergi Hukuku uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, Asgari ücretli üzerindeki ağır vergi yükünün de dikkate alınması gerektiğini açıkladı.

5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesini noterde imzalayanların damga vergisini ödemesi gerekiyor. Sözleşmenin uzun süreli olması halinde vergi yükü de artıyor. Peki, 5 yıllık kiranın damga vergisi nasıl hesaplanır?

Büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi büyükşehirde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki, büyükşehir emlak vergisi oranı 2022 nedir?

Vergi, ceza ve harçlara büyük zam! Yüzde 36.20 artacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de (Gelir İdaresi Başkanlığı), Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. Buna göre; vergi, ceza ve harçlara büyük zam geldi. İşte tek tek vergi, ceza ve harç tutarları...

Müjde! 850 bin esnaf borç yükünden kurtuluyor!

Basit usulde vergilendirilen berber, kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, terzi, tamircilerin de içinde yer aldığı binlerce esnafa, matrah ve vergi artırımı konusunda kolaylık sağlandı. 850 bin esnafı ilgilendiren esnaf yapılandırma yasasıyla esnaf borç yükünden kurtulacak.

Araç sahipleri dikkat! Büyük indirim yapılacak!

TBMM'de hazırlanan vergi borcu yapılanması araç sahiplerini de kapsıyor. Trafik cezası ve Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeyenlere büyük indirim yapılacak.

konutta vergi yükü Haberi

konutta vergi yükü


Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı Bakanları Kurulu’nda kararlaştırılan konut satışlarındaki vergi düzenlemesine ilişkin bazı açıklamalar yaptı. İşte İnanç Kabadayı'nın o açıklamaları...


Bakanları Kurulu’nda kararlaştırılan konut satışlarındaki vergi düzenlemesinin sadece sektöre değil, genel ekonomiye oldukça olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. Sektör olarak uzun zamandır talep ettiğimiz ,konut alıcısı ve satıcı arasındaki sözleşmelerdeki ağır vergi yükünün iyileştirilmesi önerisinin  hayata geçmesi özellikle alıcılar için oldukça iyi bir haber. Alınan bu çok önemli aksiyon sayesinde konut alıcıları sözleşme yaptıklarında herhangi bir bedel ödemeyecek. Bu da onların toplam maliyetini önemli bir şekilde düşürecek. Yapılan bu düzenleme ile ayrıca ,net alanı 150 m2’ye kadar olan konutlarda KDV oranını belirleyen düzenlemede  değişikliğe gidildi. Eski kararnamede yer alan rakamlar % 100 olarak artırıldı. Yapı ruhsatı 1 Ocak...