28 / 04 / 2024

Konutta Vergi

Konutta Vergi

Gayrimenkul temsilcileri konutta yapılan vergi düzenlemesinin sektöre hareketlilik getirmesini beklediklerini belirtti. Yeni yapılacak konutlarda fiyatların yüzde 10 düşmesi bekleniyor.

Konutta vergi inerken, akaryakıtta arttı!

Bayram öncesi hükümet vergi uygulamalarında yeni düzenlemeler yaptı. Konut satışlarında vergiyi indirdi.Akaryakıt satışlarında vergiyi artırdı. İşte Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Tevfik Güngör'ün bugünkü yazısı..

Konutta vergi indirimi olacak mı?

AK Parti, seçim zaferinin ardından yeni hükümet programını yazmaya başladı. 4 yıllık programda konutta vergi indiriminin de yer alması bekleniyor.

Konutta vergiye isyan!

ENDER, KONUTDER ve GYODER, üreticileri koruma altına alacak bir yasa için çalışmalara başladı. Haksız rekabetin engellenmesi, vergi yükünün düşürülmesi talebinde bulunan sektör temsilcileri taleplerini bakanlıkla paylaşacak.

Konutta vergi indirimi!

Türkiye'de dışarıya yönelen müteahhit firmalar Dubai'de düzenlenen gayrimenkul fuarı Cityscape 2014'e akın ederlerken, fuara AK Parti Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Vedat Demiröz'ün vergi açıklaması damgasını vurdu.

Konutta vergi müjdesi!

Gayrimenkul sektöründe satılamayıp biriken konut stoku, 2013 yılının başından itibaren ruhsat alan projelerde de uygulamaya konulan yüzde 8 - 18’lik vergi düzenlemesinde geri adım attırıyor.

Süleyman Çetinsaya: Konutta vergi yükü var!

İnşaat sektörü, konutta vergi yükü olduğundan yakınıyor. Sektörün önde gelen isimlerinin en çok şikâyet ettiği konu, Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının arsa ve emlak değerine göre yüzde 1, yüzde 8 veya yüzde 18 olması.

Konutta 500 metrekare üzerine çifte vergi geliyor!

TBMM'ye sunulan yeni gelir vergisi tasarısına göre kentlerdeki arsa sahiplerine vergi sürprizi çıktı...

Konutta KDV: Beyoğlu kentsel dönüşüm alanında yüzde 18, Esenyurt'ta yüzde 1!

Hükümet, konutta uygulanan KDV sistemini topyekûn değiştirdi. Meclis Genel Kurulu'nda son dakikada yapılan bir düzenlemeyle kentsel dönüşüm ve özelleştirme kapsamında yapılan konutlar istisna kapsamından çıkarıldı.

Konutta yüzde 17'lik zam kalkıyor; inşaatçı memnun!

Konutlarda metrekareye değil evin değerine göre KDV uygulaması değişecek. Uygulama satışı devam eden projelerdeki % 17'lik fiyat artışı riskini ortadan kaldıracak

Birden çok evi olanlara yüzde 1 oranında vergi gelecek! Ünlü ekonomistten seçim sonrası için ev sahiplerine kötü haber!

Geçtiğimiz günlerde sık sık gündem olan konutta yeni vergiler, ev sahiplerinin tepkisini çekmişti. Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, seçimlerden sonra birden çok evi olanlara yüzde 1'ler seviyesinde vergi geleceğini belirtti. İşte Şeref Oğuz'un o açıklamaları...

Evinde misafiri olanlara 'Misafir Vergisi' şoku! Kira almış gibi kira vergisi ödenecek: Aman beyan dönemini kaçırmayın!

Konutta vergi dönemi başlamışken, önce 'Kaynana Vergisi', şimdi de 'Misafir Vergisi' gündeme geldi. Peki misafir vergisi nedir? Kimler misafir vergisi ödeyecek? 

Konutta arz artmazsa kiraların düşmesi hayal: Ek vergi derde deva olmaz!

Birden çok evi olanlara ek vergi önerisi sosyal medyada gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Ali İhsan Göker, konuya ilişkin bir paylaşım yaptı ve 'Derde deva olmaz' dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konutta ek vergi uygulamasına tepki: Yoksul insanların barınacak yer bulmasını daha da zorlaştıracak!

Birden fazla konutu olanlara kademeli ilave vergi getirilmesi konusu sosyal medyada resmen gündeme oturdu. Sektör temsilcilerinden, ev sahiplerinden sık sık değerlendirmeler yapılıyor. Peki kira artışlarının sınırlanması yada ek vergi getirilmesi konut sorununu çözer mi? 

Barınma krizinin asıl sorunu gelir azlığı: Konutta ek vergi talebi çökertir!

8 Şubat tarihli Merkez Bankası enflasyon raporunda, birden çok evi olanlara ek vergi konusu gündeme geldi. Peki birden çok evi olanlara ek vergi sektörü nasıl etkiler? 

ATEM Başkanı Akçam'dan birden fazla evi olanlar için ek vergi açıklaması! Konutta rant yapılması engellenmiş olur!

Birden fazla evi olanların ek vergi ödeyeceklerine dair gelen iddialara, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, uygulamaya konulması halinde memnuniyetle karşılayacaklarını vurguladı.

Gayrimenkul yatırımcıları dikkat! İkinci evi olanlara ek vergi sinyali!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut sektörüne ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Bu kapsamda Bakan Şimşek konutta 2. ve 3. evlere yeni vergi gelebileceğinden bahsetti. 

İTO’dan kira artışları için iki öneri!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, yaptığı açıklamada "150 metrekare ile sınırlı olmak üzere yüzde 18 KDV’ye tabi ilk konutta vergi yüzde 1'e düşürülebilir." dedi.

Lüks konutta vergi dönemi!

Değeri 5 milyon 227 bin TL'yi aşan konutlar için alınacak değerli konut vergisi ilk taksit ödemeleri yarın başlıyor. Peki değerli konut vergisi ne kadar? evin değeri nasıl belirlenir? İşte tüm merak edilenler...

Konutta 'vergi' zamanı!

2020 yılında gayrimenkul satın alan kimselerin vergi sorumluluğu 1 hafta sonra başlıyor. Peki gayrimenkul sahipleri 2021'de ne kadar vergi ödeyecek? Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman? İşte tüm merak edilenler...

Lüks konutta hissesi olan da vergi ödeyecek!

Gayrimenkul sektörüne “Değerli konut vergisi” adı altında getirilen yeni vergi 2021 yılında yürürlüğe girecek. Peki değerli konut vergisi ne kadar? evin değeri nasıl belirlenir? İşte tüm merak edilenler...

Değerli konutta vergi değişikliği neye yarayacak?

Değerli konut vergisinde yapılan değişiklikler geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenlemede, Tapu Kadastro tarafından konutların değerinin belirlenmesi uygulaması kaldırıldı...

Lüks konutta vergi bilmecesi!

Lüks Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, Değerli Konut Vergisi uygulamasıyla birlikte değerlemenin nasıl yapıldığı konusunda soru işaretleri olduğunu söyledi...

Konutta Vergi Haberi

Konutta Vergi

Bakanlar Kurulu kararıyla binde 9,48 olarak uygulanan resmi şekilde düzenlenen gayrimenkul satış vaadi sözleşmeleri ile ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ait damga vergisi oranı sıfırlanırken, yapı ruhsatı 1 Ocak'tan sonra alınan konut inşaatı projeleri ile kamu tarafından ihalesi 1 Ocak'tan itibaren yapılacak konut inşaatı projelerinde de metrekare vergi değeri bin lira ila 2 bin lira arasındaki konutların tesliminde yüzde 8, 2 bin liranın üzerindeki konutların tesliminde de yüzde 18 KDV uygulanacak. 


Düzenlemenin sektöre canlılık getireceğini ifade eden gayrimenkul sektörü temsilcileri, özellikle yeni yapılacak konutlarda fiyatın yüzde 10 düşmesini bekliyor.