14 / 05 / 2024

konutta yüzde 1 kdv

konutta yüzde 1 kdv

2013'ten itibaren ruhsat alacak konut projelerinde KDV oranları yüzde 18'e çıkınca, halen yüzde 1 KDV ile satılan konutlara ilgi arttı...

Birden çok evi olanlara yüzde 1 oranında vergi gelecek! Ünlü ekonomistten seçim sonrası için ev sahiplerine kötü haber!

Geçtiğimiz günlerde sık sık gündem olan konutta yeni vergiler, ev sahiplerinin tepkisini çekmişti. Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, seçimlerden sonra birden çok evi olanlara yüzde 1'ler seviyesinde vergi geleceğini belirtti. İşte Şeref Oğuz'un o açıklamaları...

Konutta kredi yüzde 1’in üstüne çıktı!

Koronavirüs süreciyle beraber açılan ucuz para muslukları, birer birer kapanmaya başladı. Konut ve otomobil tarafında da kredi oranları yüzde 1’in üstüne çıktı.

Konut kredisi faizlerinde yüzde 1 beklentisi!

Konut kredisinde aylık ortalama yüzde 1,50'nin üzerinde olan faiz, indirimle birlikte yüzde 1,20'li seviyelere inecek. İndirim devam ederse konutta yüzde 1'e yakın faizler gündeme gelebilir. 

Konut kredi faizleri yüzde 1'in altına inecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Konutta faizler yüzde 1,28’lere geldi. Tahminim mayıs gibi yüzde 1'in altını, yüzde 0,98’i görünce sektördeki süreç daha da hızlanacak" dedi...

Perakende fiyatlar Eylül 2018'de konutta yüzde 1,17 arttı!

Perakende fiyatlar, Eylül ayında bir önceki aya kıyasla konutta yüzde 1,17 oranında artış gösterdi...

Konutta yüzde 1.50'nin altında kredi veren bankalar!

Temmuz'da toplam 6. kez güncellemenin geldiği konut kredisi faizlerinde faiz oranları bazı bankalarda 2'yi aşarken, bazı bankalar ise yüzde 1.50'nin altında kaldı...

Konut kampanyalarıyla vade farkı yüzde 1'i aştı!

Konut sektöründeki kampanyalar konutta vade farkını yükseltti. Bankalardan beklenilen desteğin gelmemesiyle vade oranları yüzde 1'in üzerine çıktı.

Konutta faiz yüzde 1'in altına inerse rekor kırılır!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararları sonrası gözlerin konut kredilerine çevrildiğini belirterek, "Konutta faiz yüzde 1'in altına inerse rekor kırılır." değerlendirmesinde bulundu.

Konut kredisi faiz oranlarında ilk hedef yüzde 1!

Konut kredilerinde aylık faiz yüzde 1.29-1.30'lardan 1.13- 1.20'lere, ihtiyaç kredilerinde ise yüzde 1.40'lardan 1.27'lere indi. Özellikle konutta, bankaların faizi ilk etapta yüzde 1'e kadar gevşetmesi bekleniyor.

Faiz yüzde 1'in altına hemen inerse konutta rekor kırılır!

Merkez Bankası’nın faiz indiriminden sonra gözler bankalara çevrildi. Konut kredisinde faizlerin yüzde 1’in altına inmesi bekleniyor. Beklenen indirimin hemen gerçekleşmesi halinde konut satışlarında bu yıl rekor kırılacak.

Perakende fiyatlar konutta yüzde 1,08 arttı!

İstanbul Ticaret Odası'ndan (İTO) yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da 2016 Ocak ayında perakende fiyatlar yüzde 1,24, toptan fiyatlar ise yüzde 1,23 arttı. Perakende fiyatlar bir önceki aya göre konut harcamalarında yüzde 1,08 yükseliş kaydetti.

Konut 1 yılda yüzde 17 zamlandı!

Konut fiyatları ekimde bir önceki aya göre yüzde 1,58, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 17,33 arttı. Bu oranlar yeni konutta yüzde 1,33 ve yüzde 7,30'da kaldı.

Dumankaya Mozaik'te yüzde 1 KDV'li satış sürüyor!

Konutta KDV'nin yüzde 18'e çıkarılmasının ardından, yüzde 1 KDV avantajına sahip projelere ilgi arttı. Yüzde 1'lik bu KDV avantajına sahip markalı konut projeleri arasında yer alan Dumankaya Mozaik'te satışlar başladı.

konutta yüzde 1 kdv Haberi

konutta yüzde 1 kdv

Yeni yıldan itibaren ruhsat alacak konutlarda KDV oranlarının yüzde 1'den yüzde 18'e yükseltilmesi normalde durgun geçen ocak ayında gayrimenkul sektöründe normalin üzerinde satış artışı getirdi. Yeni düzenleme alım için bekleyen alıcıları harekete geçirdi. Şirketlerin de bu dönemde kampanyalı satışlara ağırlık vermesi halen yüzde 1 KDV ile satılan konutlara talebi artırdı. Satış açısından en durgun zaman olarak görülen ocak ayında bazı markaların konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30'ların üzerinde artış kaydetti. GYODER Başkanı Aziz Torun, KDV düzenlemesinden dolayı mevcut projelerin satışında artış gözlemlendiğini belirtirken, KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik de sektörün 2013 yılına satışlar açısından iyi başladığını söyledi.

İnanlar: 7 projede satışlar arttı

Ocak ayı durgun bir ay olmasına rağmen satışlarının bu yılın ocak ayında oldukça hareketli geçtiğini aktaran...