29 / 04 / 2024

konutu alırken neye bakmalıyız

konutu alırken neye bakmalıyız

Ekonomik koşulların sertleştiği bir dönemde toplumda yara haline gelen bu tür olaylarda savcılıkların yaklaşımı nasıl olmalıdır? Avukat Umut Metin nitelikli dolandırıcılardan değil, işini iyi yapan müteahhitlerden ev almayı öneriyor.

Arsa yatırımcıları dikkat! Arsa fiyatları neden yükseldi? Arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Konut fiyatlarındaki yüksek fiyat artışları vatandaşların arsaya yönelmesini sağladı. Arsaya talebin artmasıyla arsa fiyatları da yükselmeye başladı. Peki  arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Tiny House'lara talep arttı! Tiny House satın alırken neye dikkat edilmeli? İşte Tiny House 15 Mart 2023 fiyat listesi 

Türkiye’nin her yerinde hem depreme dayanıklı hem de konforlu ve kalıcı yaşam ünitelere ihtiyaç gün geçtikçe artıyor. Bu kapsamda 45 günde teslim edilen Tiny House’lara olan talep arttı. Peki Tiny House satın alırken neye dikkat edilmeli? İşte Tiny House 15 Mart 2023 fiyat listesi.

Devre mülk nedir? Devre mülk alırken neye dikkat edilmelidir? İşte detaylar!

Devre mülk nedir? Devre mülk alırken neye dikkat edilmelidir? soruları devre mülk alacak kişiler tarafından sorulmaktadır. İşte detaylar!

Ev alırken nelere dikkat etmeli?

Yeni bir konut sahibi olabilmek için bütçeniz hazır ancak tüm beklentilerinizi karşılayacak doğru konutu bulabilmek zor. Peki ev alırken nelere dikkat etmeli?

Birevim ile ev alırken faiz sıkıntısı sona eriyor!

Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, ev alırken yaşanan en büyük zorluklardan olan peşinat ve faiz sıkıntısının Birevim ile son bulduğunu belirtti.

16 maddede yeni ev alırken dikkat edilmesi gerekenler!

Herkes evi olsun ister. Biriktirdiği para ya da çektiği kredi ile ev almak için yola çıkar. Ancak ev alırken dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalar var. İşte 16 maddede yeni ev alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Maketten ev alırken bunlara dikkat edin!

Konut almak isteyenler, eğer inşaat başlamamış bir projeyse maketi görerek konut alıyor. Peki maketten konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Prefabrik ev alırken malzeme kalitesine dikkat edilmeli!

Karmod Prefabrik Satış Müdürü Abdullah Yüceer, prefabrik ev alırken fiyattan önce malzeme kalitesine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Konut alırken nelere dikkat etmeliyiz?

EvimiTasarla.net‘in kurucuları Ebru Tamer ve Banu Hatipoğlu, değişen yaşam şartlarına bağlı olarak konut alırken dikkat edilmesi gereken faktörler hakkında bilgi aktardı.

Konut alırken nelere dikkat edilmelidir? 

AVEB Proje Danışmanlık Kurucusu Burçin Çelik, konut alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili yazı kaleme aldı..

Konut alırken bu masraflara dikkat edin!

Ev almak için artık konut kredisi kullanılıyor. Ancak konut kredisi ile ev alırken ekstra masraflar ortaya çıkabilir. Peki bu masraflar nelerdir? 

Mortgage alırken nelere dikkat etmeliyim?

Alacağımız eve karar verdikten sonra en önemli karar mortgage ürün seçimidir. Peki mortgage alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Ev alırken bu noktalara dikkat!

Konut alma sürecinde olan vatandaşların herhangi bir problemle karşılaşmamaları için bazı noktalara dikkat etmeleri gerekiyor. İşte ev alırken dikkat edilecek 4 nokta..

konutu alırken neye bakmalıyız Haberi

konutu alırken neye bakmalıyız

İster sıcak bir yuva, ister gelecek için bir yatırım; her ne amaçla olursa olsun birikiminizle daire sahibi olmayı hayal ederken, zarar görmemek için nelere dikkat etmeliyiz? Ekonomik koşulların sertleştiği bir dönemde toplumda yara haline gelen bu tür olaylarda savcılıkların yaklaşımı nasıl olmalıdır? Avukat Umut Metin nitelikli dolandırıcılardan değil, işini iyi yapan müteahhitlerden ev almayı öneriyor.


Türkiye’de gayrimenkul alımı çok değerli bir tasarruf yöntemi olarak görülüyor. Kimisi ikamet etmek amacıyla, kimileri de yatırımlarını değerlendirmek amacıyla konut almayı tercih ediyor. Özellikle son 10 yılda gayrimenkul sektöründe yaşanan hızlı talebin, işini iyi yapan müteahhitler için olduğu kadar nitelikli dolandırıcı olarak değerlendirilebilecek fırsatçılar için de elverişli ortam sağlıyor.


Arabulucu Avukat Umut Metin, son dönemde daire sahibi oluyorum derken mağdur edilenlerin sayısında önemli artış olduğunu belirterek,...