18 / 05 / 2024

konutun net metrekaresi nasıl hesaplanır

konutun net metrekaresi nasıl hesaplanır

Daire net metrekare hesaplamak için, evin tüm odalarının mutfak, tuvalet, banyo vs. dahil metrekaresini tek tek hesaplayıp, bulduğunuz değerleri birbiriyle toplamanız gerekiyor. Dairenin net metrekaresi süpürülebilir alan oluyor...

Kanal İstanbul çevresine yapılacak 27 bin 250 konutun imar uygulaması askıda!

Kanal İstanbul’un çevresinde, Arnavutköy Baklalı’da yapılacak toplam 27 bin 250 konutun net arsa tapularının belirlenip inşaat ruhsatı alınmasının önünü açacak imar uygulaması askıya çıkarıldı.

Projelere net-brüt alan zorunluluğu!

Yapılan düzenlemeye göre artık mimari projelerde brüt ve net yüz ölçümü bilgisi aranacak. Altın Emlak Genel Müdürü Özelmacıklı, "Yeni tapu senetlerinde proje metrekaresi olarak açılan bölümde bağımsız bölümlerin mimari projelerindeki brüt ve net yüz ölçümleri yer alacak" dedi.

Konut brüt alanı nasıl hesaplanır?

Konutta brüt alan, konutun net alanına ek olarak birtakım bölümlerin eklenmesi halinde hesaplanan alan oluyor. Peki, konut brüt alanı nasıl hesaplanır? Konut brüt alanı hesabına neler dahil edilir?

Konut net alanı nasıl hesaplanır?

Bir konutun alan hesabı iki farklı şekilde yapılıyor. Konutun brüt alanı, dairenin bütün alanları dahil toplam metrekareyi söylerken, konutun net alanı ise yalnız kullanılabilen alanlar oluyor. Peki, konut net alanı nasıl hesaplanır?

Net metrekare hesaplamasına dahil alanlar!

Konutun tüm alanlarının toplamı ‘brüt metrekare’; konut içindeki ‘süpürülebilir alan’ ise ‘net metrekare’ ile ifade ediliyor. İşte, net metrekare hesaplamasına dahil alanlar!

Evin net alanı hesaplaması!

Net metrekare de iç ve dış olmak üzere ikiye ayrılıyor. Dış net metrekare konutun dış duvarları dahil toplam metrekaresini kapsıyor. Peki, evin net alanı hesaplaması!

İstanbul 216 Fikirtepe'de sıfır faizle 36 ay taksitle!

BAYSAŞ İnşaat, Fikirtepe'de ruhsat aldığı 80 milyon dolarlık İstanbul 216 projesini görücüye çıkardı. 24 katlı 3 bloktan oluşan projede bulunan 541 adet konutun ortalama metrekaresi ise 6 bin 500 lira olarak belirlendi.

Konutun metrekaresi kafa karıştırmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gayrimenkul projelerinde ‘net ve brüt tanımının’ net olması gerektiğini vurguladı. Bundan böyle tanım dışı bilgilendirme yaparak vatandaşı yanıltan suçlu sayılarak cezalandırılacak.

Dairenin metrekaresi nasıl hesaplanır?

Konutlarda metrekare hesabı iki şekilde yapılıyor. Bunlar brüt metrekare ve net metrekaredir. Dairenin metrekare hesabı iki şekilde yapılıyor. Peki Dairenin metrekaresi nasıl hesaplanır? İşte dairenin metrekare hesabı..

Konutun metrekaresi Şubat ayında 1. 325 TL oldu!

Türkiye Konut Fiyat Endeksi ( TKFE ), 2014 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,95 oranında artarak 148,95 olarak gerçekleşti. Konutun metrekaresi 2014 yılı şubat ayında, 1. 325 TL metrekareye yükseldi...

İstanbul Marina Kartal satışa çıktı! Metrekaresi 4 bin 900 TL'den başlıyor!

Karma yaşam konseptiyle Kartal’da hayata geçirilen İstanbul Marina projesinin lansmanı gerçekleşti. 1463 konutun bulunacağı Kartal İstanbul Marina projesinde konutların metrekaresi 4 bin 900 TL'den başlıyor...

Odanın metrekaresi nasıl hesaplanır?

Metrekare hesaplama, konutunuzun net metrekaresini bulabilmeniz için, konutun içinde bulunan tüm alanların net metrekare değerlerinin bulunması ve bulunan bu değerlerin toplanması gerekiyor. Buna göre bir odanın metrekaresi nasıl hesaplanır?

Daire net metrekare hesaplama!

Daire net metrekare hesaplamak için, evin tüm odalarının mutfak, tuvalet, banyo vs. dahil metrekaresini tek tek hesaplayıp, bulduğunuz değerleri birbiriyle toplamanız gerekiyor. Dairenin net metrekaresi süpürülebilir alan oluyor...

konutun net metrekaresi nasıl hesaplanır Haberi

konutun net metrekaresi nasıl hesaplanır


Daire net metrekare hesaplama!

Konut içerisinde duvarların arasında kalan, süpürülebilir, temiz alanlara yani kullanılabilir alanlara net metrekare deniyor. Net metrekare ıslak hacimleri, balkon ve terasları dahil bir evin süpürülebilir alanları olarak ifade ediliyor.


Dış net metrekare evin balkon ve teraslar dahil dış dört duvarının toplamı; iç net metrekare ise bir evin ıslak hacimleri, balkon ve teraslar dahil süpürülebilir alanlarının toplamı oluyor. 


Daire net metrekare hesaplama!

Evin net metrekaresini duvarlar arasında kalan faydalı alan oluşturuyor. Buna göre, konutlarda net metrekare içinde hesaplanmayacak bölümler, kapı ve pencere şeritleri, baca çıkıntıları, hava bacaları, balkonların toplamının 2 metrekaresi, merpen, sahanlık, asansör, konut başına 4 metrekareden büyük olmamak üzere yapılan kömürlük, kalorifer dairesi, yakıt deposu, sığınak, kapıcı dairesi, çamaşırlık, bina içindeki garajlar, faydalı alan dışında bulunuyor.


Daire net metrekare...