04 / 05 / 2024

konutun sahibi olmayan eş aile konutu şerhini nasıl koydurur

konutun sahibi olmayan eş aile konutu şerhini nasıl koydurur

Aile konutu şerhi, tapuda evin sahibi olan tarafın eşinden izinsiz konutu satmasını engellemek ya da eşlerin "bu ev benim" diyerek diğerini evden kovmasını önlemek için mahkeme kararıyla uygulanıyor...

Cumhur İttifakı ABB Başkanı adayı Turgut Altınok'tan evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut müjdesi!

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı adayı Turgut Altınok düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Altınok Ankara'daki emeklilere ayda 5 bin TL vereceklerini müjdeleyerek  evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut sahibi olacağını söyledi.

Milletvekilleri emekli maaşlarını tartıştı: Kirada oturup ev sahibi olmayan emeklilere kira desteği verilsin!

Milyonlarca emekli en düşük maaş olarak 10 bin TL alacak. Meclis'te bu maaşların kiraya bile yetmeyeceğine işaret eden milletvekilleri tek tek önerilerini paylaştı. İşte detaylar...

Konutun yatırım aracı olarak görülmesinin önüne geçilmeli!

TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Yahya Kaya, Türkiye’de yaşanan barınma ve konut sahibi olma sorununa ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Kaya paylaşımında konutun yatırım aracı olarak görülmesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Ev almayı düşünenlere müjde! 1.20 düşük faizli kredi fırsatı yakında sunuluyor

İlk ev sahibi olma hayali kuranlar için faiz oranlarına dair önemli gelişmeler yaşanıyor. BDDK'nın konut kredisi ile ilgili yaptığı yeni düzenlemeler, vatandaşların ilgisini çekti. Hükümet, ev sahibi olmayan ve bu hayalini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar için adım attı. 

Kira sözleşmesi olmayan kiracılar aman dikkat! İspatlayamazsınız yandınız! 

Mülk sahibi ile kiracı arasında gayrimenkul kiralanırken bir kontrat imzalanıyor. Ancak bazı kişiler bu aşamayı atlayabiliyor. Peki, Kira sözleşmesi yoksa kiracı ve ev sahibinin hakları ne olur? Kira sözleşmesi olmayan kiracılar aman dikkat!

Çocuğu olmayan birinin mirası kime kalır?

Miras meselelerinde, çocuk sahibi olmayan bireylerin mirasının kime kalacağı merak edilen konulardan biridir. Bu konu hakkında belirli düzenlemeler yapılmış olup hukuki olarak miras paylaşımı yapılır. Peki çocuğu olmayan birinin mirası kime kalır, direkt eşine mi geçer? 

Ev sahibi olmayanlara 200 bin TL nakit desteği! Aile Bakanlığı müjdeyi verdi!

Ev fiyatlarındaki yükselişle mücadele eden hükümet, ev sahibi olmayan vatandaşlara yönelik büyük bir destek programı başlattı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geri ödemesiz olarak sunulan 200 bin TL nakit desteği, ev sahibi olma hayallerini gerçeğe dönüştürmek isteyenlere büyük bir fır

Milli Emlak'tan arsa sahibi olmayan kalmasın! 14 bin TL'niz varsa bu fırsat kaçmaz!

Milli Emlak’tan arsa sahibi olmak isteyenlere kaçırılmayacak fırsat! 14 bin TL’niz varsa haberimizi okumaya devam etmelisiniz...

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

Bakan Kurum tek tek açıkladı! Konut sahibi olmayan kalmayacak!

Konut sahibi olmayan vatandaş kalmayacak. İlk Evim İlk İş Yerim kampanyasından sonra orta gelirli vatandaşlar için yeni bir konut kampanyası açıklandı. İşte bu konuda merak edilenler!

Orta gelirliler 4 bin TL'den başlayan taksitle ev sahibi olacak! 1 milyon liralık kredide aylık taksit ne kadar?

Orta gelirlileri konut sahibi yapacak yeni model ile ilgili detaylar peş peşe açıklandı. ‘Yeni Evim Kampanyası’ndan evi olmayan vatandaşlar faydalanabilecek. İşte o kampanyanın tüm detayları...

Türkiye'nin yüzde kaçı ev sahibi? 

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada Nüfus ve Konut Sayımı 2021 yılı istatistiklerin göre hane halkının yüzde 60,7'si oturduğu konutun sahibi iken, yüzde 27,6'sı kiracılardan oluştuğunu söyledi.

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim projesinde 50 bin konutun hak sahipleri belirlendi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının ‘İlk Evim İlk iş Yerim’ projesi kapsamında yer alan sosyal konutlar için kura çekimleri hız kesmeden sürüyor. 7 Kasım tarihinde başlayan kuralarda bugüne kadar 23 ilde 50 bin konutun hak sahibi belirlendi.

konutun sahibi olmayan eş aile konutu şerhini nasıl koydurur Haberi

konutun sahibi olmayan eş aile konutu şerhini nasıl koydurur


Aile konutu şerhi için yapılan düzenlemelerde MADDE 46- 22/11/2001 tarihli ve 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 194 üncü maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan "şerhin verilmesini" ibaresinden sonra gelmek üzere "tapu müdürlüğünden" ibaresi eklenmiştir. Medeni Kanun'un 194. Maddesi: Eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili kira sözleşmesini feshedemez, aile konutunu devredemez veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamaz. Rızayı sağlayamayan veya haklı bir sebep olmadan kendisine rıza verilmeyen eş, hakimin müdahalesini isteyebilir..." 


Aile konutu yeni Türk medeni Kanunu ile hukukumuza giren kavramlardan biridir. Aile konutu, ailenin oturduğu meskendir. Eşler, aile konutunda birlikte yaşamış, acı tatlı günlerini geçirmişlerdir. Bu nedenle aile konutunun eşler  için maddi ve manevi olarak önemi, anlamı ve değeri oluşmuştur. Bunun için TMK 194. maddesi ile...