07 / 05 / 2024

konutun üzerindeki borç durumu

konutun üzerindeki borç durumu

Satın alacağınız konutun üzerinde borç olup olmadığını nasıl öğrenirsiniz, konutun üzerindeki borç durumu nasıl kontrol edilir merak ediyorsanız, haberimizi inceleyebilirsiniz...

2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman? Vergi borcu olanlar acil bakın!

Vergi borcu yapılandırılmasında son tarih merak ediliyor. Düzenleme ile 2 bin liranın altındaki vergi borçları silinirken, 2 bin liranın üzerindeki borçlara ise eşit taksitler halinde ödeme imkanı tanınmıştı. Peki 2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman?

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

2 bin TL’nin altındaki borçlar siliniyor! Şimdi! 2 bin TL üstü borcu olanlara da müjdeli haber verildi!Duyan inanamıyor!

2 bin liraya kadar olan borçlar silinecek. 2 bin TL’nin üzerindeki borçlarda da indirim geleceği açıklandı. İşte indirim detayları...

Borç karşılığı verilen tapu nasıl geri alınır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Rahmetli babam tapu üzerindeki 4 katlı binayı baskıyla vermek zorunda kalıyor. Borç, mülkiyetin 5’te 1’i bile değil ve tapuda işlem yapılırken hiç bir ücret ödenmiyor. Dekont vs de yok. Biz bu tapumuzu nasıl geri alırız?' sorusunu yanıtladı.

TOKİ Niğde Bor’a 157 konut inşa edecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Niğde’nin Bor İlçesi, Bahçeli Mahallesi’nde inşa edilecek 157 konutun ihalesi gerçekleşti. 

TOKİ Niğde Bor kuraları çekildi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından, Niğde Bor, Bahçeli ve Cumhuriyet Mahallelerinde hayata geçirilen projede 137 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi.

Her yıl 1 milyon konutun parası faize gidiyor!

Saadet Partisi İl Başkan, Türkiye'nin 560 milyar dolar borcu olduğunu ve borçların faizinin bulunduğunu söyledi. Gençay, "Yılda ortalama bir milyon konutun parası faize gidiyor" diye konuştu.

TOKİ’den Niğde Bor’a 157 konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Niğde’nin Bor İlçesi, Bahçeli/Cumhuriyet Mahallesi’nde inşa edilecek 157 konutun ihalesi yapıldı.

Artvin-Borçka Zipline Tesisi açıldı!

Artvin’de Çoruh Nehri üzerindeki Borçka Barajı gölü üzerine kurulan ve Karadeniz’in tek parçalı en uzun "zipline" tesisi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Denizli Buldan'da Altınkoza Apartmanı'nın temeli atıldı!

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Buldan Belediyesi'nin üzerindeki borç yükünü hafifletmek için başlattığı ve BULDAŞ tarafından üstlenilen Hoşgör Konut Projesinin ardından yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor.

Konut kredisi ipotek fek ücreti!

Konutun kredi borcunun tamamı ödendikten sonra konutun üzerindeki ipoteğin kaldırılması amacı ile düzenlenen yazıya ipotek fek yazısı deniyor. İşte, konut kredisi ipotek fek ücreti!

Niğde Bor Kemerhisar TOKİ kura sonuçları!

TOKİ Niğde – Bor - Kemerhisar Projesi kapsamında yer alan 165 adet konutun “Konut Belirleme Kura Çekilişi” düzenleniyor. Niğde Bor Kemerhisar TOKİ kura sonuçları haberimizin içinde yer alıyor.

TOKİ Niğde Bor Kemerhisar kura çekilişi 2015!

TOKİ Niğde – Bor - Kemerhisar Projesi kapsamında yer alan 165 adet konutun “Konut Belirleme Kura Çekilişi” düzenleniyor. TOKİ Niğde Bor Kemerhisar kura çekilişi 2015 ...

konutun üzerindeki borç durumu Haberi

konutun üzerindeki borç durumu

Konutun üzerindeki borç durumu nasıl kontrol edilir?

Satın aldığınız konut, yeni değilse yani sizden önce birisi oturmuş ise, konutun üzerinde herhangi borç kaydı olup olmadığına bakmak faydalı olacaktır. Peki konutun üzerindeki borç durumu nasıl kontrol edilir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Satın aldığınız evin makbuzlarını inceleyerek, fotokopilerini edinebilirsiniz. Bunun dışında satıcı kişiden vergi dairesinden temin edeceği "Borcu yoktur." yazısı da isteyebilirsiniz.


İlgili konut ile alakalı borç söz konusu olduğunda bunu satıcı kişiden ödemesini isteyip, ödetebilir. Bunun dışında, çıkan borçları sizin ödemeniz halinde yine ödediğiniz geçmiş yıl emlak vergilerini daha sonra faiziyle birlikte önceki sahibine ödetebilirsiniz.


Emlak vergisi dışında konut ile alakalı dikkat etmeniz gereken nokta aidat, su, elektrik, doğalgaz gibi borçların olup olmamadığıdır. Bunu da son yapılan ödemelere ilişkin faturalara göre kontrol edebilirsiniz. Su, elektrik...