04 / 05 / 2024

konuy sitelerinin rehber planları

konuy sitelerinin rehber planları

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " konut sitelerinde rehber planlar " konusunu kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı....

Kiralık ev arayanlar dikkatli olun! 'Kiralık evler' hesabı üzerinden ev arayanları tuzağa düşürdü!

Vatandaşlar kiralık ev bulabilmek için çeşitli ilan sitelerinin kiralık evlerini araştırıyor. Bazı dolandırıcılar ise bunu fırsat bilerek kiracıları ağlarına düşürmeye çalışıyor. Sosyal medya hesabından 'Kiralık evler' adı altında açılan sahte ilanlar 6 kişiyi mağdur etti. İşte ayrıntılar...

Depremle Yaşam Sempozyumu kentsel dönüşüme rehber olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile "Depremle Yaşam Sempozyumu" yapıldı. Sempozyum kitap haline getirilerek kentsel dönüşüme rehber olması hedefleniyor.

Tuzla’da 275 site için çözüm masası kuruldu

Tuzla'da yer alan tüm konut sitelerinin tek bir çatı altında toplanması için hayata geçirilen ‘Tuzla Konut Siteleri Masası’ projesinin tanıtımı yapıldı. Ev sahipliğini Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın yaptığı programa 275 site yöneticisi katıldı.

Üniversite tercihini yapacak gençler için ipuçları! İşe alımlarda en çok tercih edilen üniversite ve bölümler hangileri?

Kariyer.net, ‘İşverenin Tercihi’ analizinin sonuçlarını açıkladı. Analiz özellikle üniversite tercihlerini yapacaklar için rehber niteliğinde.  Analiz, hangi üniversitelerden ve hangi bölümlerden mezun olanların daha kolay iş bulduğuna ilişkin önemli sonuçlar ortaya koydu.

Genç yatırımcı borsadan 2 senede 8 milyon dolar kazanarak milyoner oldu! İşte borsada milyon dolar kazandıran 4 formül..

Borsaya yatırım yapan 24 yaşındaki Jack Kellogg isimli yatırımcı 2 senede 8 milyon doların üzerinde para kazandı. İşte milyonerin alış ve satış için rehber olarak kullandığı 4 gösterge...

Bakan Kurum'dan açıklama: İstihdam için ticari merkezler kuruyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 11 şehirde sadece konut inşa etmekle yetinmeyip şehirleri yeniden ayağa kaldırmak adına önemli adımlar atıldığını ifade etti. Bakan Kurum, şehirlerimizin ekonomisini canlandıracak ve istihdam yaratacak nitelikli sanayi sitelerinin de kuruldu

E-ticaret siteleri artık rahatlayacak! Bakın Danıştay ne kadar verdi?

E-ticaret sitelerinin reklam ve indirim bütçelerine dair bazı kısıtlamalar kaldırıldı. Bu haber e-ticaret sitelerini büyük oranda rahatlatacak. E-ticaret sitelerini ilgilendiren bu habere dair detaylar haberin devamında…

Can Rehber Yapı Gıda Tarım Hayvancılık Temizlik Tekstil Kuyumculuk M.Tic.San.Ltd.Şti.'nin merkez nakli yapıldı! 

Can Rehber Yapı Gıda Tarım Hayvancılık Temizlik Tekstil Kuyumculuk M.Tic.San.Ltd.Şti.'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Can Rehber Yapı Gıda Tarım Hayvancılık Temizlik Tekstil Kuyumculuk M.Tic.San.Ltd.Şti.'nin merkezi Pendik'te yapıldı. 

Ticaret Bakanlığı’ndan çok önemli uyarı: E-posta ve SMS yoluyla ‘hayali otel’ pazarlıyorlar!

Ticaret Bakanlığı, bayram öncesi vatandaşları uyardı. Okulların ara tatile girmesiyle birlikte Ramazan Bayramı’nı birleştirip tatile gidecekleri dolandırıcılara karşı uyaran Bakanlık, kopya edilmiş web sitelerinin yanı sıra e-posta ve SMS yoluyla ‘hayali otel’ pazarlandığını bildirdi.

Vizesiz tatile gitmek isteyenlere için rehber! İşte bayram tatili için tercih edebileceğiniz 2023 vizesiz ülkeler

Vizeniz yok fakat tatile mi gitmek istiyorsunuz bu konuda Türk vatandaşları için vizesiz seyahat imkanları bulunuyor. Yeni düzenlenmiş olan 2023 vizesiz seyahat edilebilecek ülkeler listesi yayınlandı. Peki hangi ülkelere vizesiz seyahat yapılabilecek?

Konut sitesi yönetimleri olası deprem ve afetlere hazırlık için düğmeye bastı!

Konut sitelerinin yönetimleri, olası bir deprem ve diğer afet durumları esnasında ve sonrasında yapılması gerekenlere ilişkin acil durum planlarını hazırlamaya başladı.

Parasını bankaya yatırmak isteyenler dikkat! Hangi banka ocak ayında mevduata ne kadar faiz veriyor? İşte o liste!

Bankalar son dönemde TL mevduat faizlerinde yeni artışlar yaparken, vatandaş da parasını hangi bankaya yatıracağını araştırmaya başladı. İşte elindeki birikimini bankada tutmak isteyen vatandaşa rehber olacak liste ve A’dan Z’ye bankaların yeni mevduat oranları…

Rehber Öğretmenleri ne kadar maaş alıyor? Rehber Öğretmenleri 2023 maaşları belli oldu mu? 

Rehber Öğretmen maaşları, açıklanan asgari ücret zammından sonra merak edilen konular arasına girdi. Yeni asgari ücret 8 bin 500 TL oldu. Peki  “En yüksek,  en düşük rehber öğretmen maaşı ne kadar? Rehber Öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?” sorularının cevabı haberimizde.

konuy sitelerinin rehber planları Haberi

konuy sitelerinin rehber planları

Tüm organizasyonların olduğu gibi; site yönetimlerinin de hukuki,mali,idari,sosyal bir yapısı vardır, olmalıdır. Bu yapıları sahaya yansıtıp, malik-sakinlerin hayatını kolaylaştırmak için de bazı planlar ve rehberler, çalışma kılavuzları oluşturulmalıdır. Bu sayede, siteyi mevzuatlar, kurallar yönetir, kişiler yalnızca hizmet eder ve site daha güvenli, daha temiz, daha bakımlı, sakinlerin kendilerini daha özel hissettiği yaşam alanı üzerinden, sakinler memnuniyeti ve emlak değer artışı sürdürülebilir hale gelir. Bu plan ve kılavuzlar aşağıdaki gibi olabilir:


Site Yönetim Planı: Hukuki bir plandır, kat malikleri arasında sözleşme niteliğindedir, kat irtifakı başvurusunda irtifak sahiplerince genellikle oy birliği (asgari 4/5 oranla) hazırlanır ve tapu idaresine şerhle verilir. İçeriği; yönetim ve denetim kurullarının oluşumu, giderlerin paylaşımı, kurullar ve toplanma zamanı ve kararların alınma nisabı başta olmak üzere  Kat Mülkiyeti Kanununa...