19 / 05 / 2024

konya Destek Patent

konya Destek Patent

Türkiye’nin lider patent ve marka tescil firması Destek Patent, tarım ve endüstri alanında önde gelen illerimizden Konya’nın markalaşma ve tescil alanında son 10 yılda geldiği noktayı kapsamlı bir analizle değerlendirdi.

Konya Metrosu’na bakanlık destek verecek! 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, metro ihalesinin bu ay içinde yapılacağını söyledi. Ayrıca, Ulaştırma Bakanlığı projeye 1 milyar liralık katkı sağlayacak. 

Konya kentsel dönüşümle değişecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'da hayata geçirilecek millet bahçeleri, çevre düzenlemeleri, dar ve orta gelirliler için yeni yapılacak konutlar, kentsel dönüşüm, belediyelere teknik ve mali destek hakkında konuştu.

Konya'da yapı ruhsat harçlarına indirim!

Konya Beyşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, inşaat sektörüne destek vermek için yapı ruhsat harçlarında bir miktar indirime gitme kararı alındı.

Konuta ihtiyaç bitmez!

Heran İstanbul'un lansmanında konuşan Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, "Konuta ihtiyaç bitmez, dünyada mekan, ahirette iman." dedi.

Konya Yunak'ın projeleri için Ankara'dan destek istendi!

Konya Yunaklı heyet yatırım desteği için Ankara'ya gitti. TBMM'deki Konyalı vekilleri ziyaret ettiler. Yunaklı heyet yatırımların başlaması için vekillerden destek istedi.

Sedat Altınay: Emlak sektörü destek bekliyor!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, emlak sektörünün ekonominin canlanması için destek istediğini söyledi.

Konya Platformu'ndan şehit yakınlarına 30 konut!

Terör mağduru şehit yakınlarına destek olmak amacıyla, Konya Platformu Eğitim, Kültür, Sağlık ve Çevre Derneği’nin liderliğinde başlatılan, “Konya Şehidinin Emanetine Sahip Çıkıyor” projesinde temel atma aşamasına gelindi.

Mobilya sektöründe patent başvuruları arttı mı?

Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, Kayseri, patent, marka tescil ve faydalı model başvurularının önemini kavramış bir şehrimiz. Üretime büyük değer katan bu konulardaki büyümeyi devam ettirmek gerek.

Kayseri patent başvurularında atağa geçti!

Ülkemiz mobilya sektörünün lider şehri Kayseri, marka tescili ve patent başvurularında da atakta. Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, Kayseri ekonomisi “bundan daha iyisini yapabilir” diyor.

Mobilya sektörünün lider şehri Kayseri, patent başvurularında atağa geçti!

Kayseri ekonomisi “bundan daha iyisini yapabilir” diyen Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, patent ve markalaşmada daha büyük atılım için, mecliste 3 yıldır bekleyen patent kanununun çıkması gerektiğini söylüyor.

Kemal Yamankaradeniz: Dünya markası olmak için teknoloji üretmek şart!

Türkiye’nin lider marka ve patent danışmanlığı şirketi Destek Patent’in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, BUSİAD tarafından düzenlenen Vizyon Söyleşileri etkinliğinde “Marka ve Patentte Global Vizyon” başlıklı bir konuşma yaptı.

Derbent'in yeniden imarı için bakanlıktan destek talebi!

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Derbent ilçesinin yeniden imarı için Konya'ya bir süre önce ziyarete gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan destek talebinde bulunulduğunu açıkladı...

Konya'da inşaatçılar destek bekliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İnşaatı hafife almaya asla tahammülümüz yok” açıklamalarıyla inşaat sektörüne desteğini sürdürmesi sektörü umutlandırdı. Konya'da inşaat müteahhitleri devletten destek bekliyor...

konya Destek Patent Haberi

konya Destek Patent

İmalat alanında gıda sektörü, hizmet alanında reklam ve satış marka tescilinde Konya’nın lider sektörleri oldu. Destek Patent’in raporunda Konya’nın ihracat alanında da yıllar içinde önemli bir artış gerçekleştirdiği belirtildi.

Türkiye’de 30 yıldır patent ve marka tescil danışmanlık hizmeti veren Destek Patent’in Konya şubesi, bölgede son 10 yılda gerçekleşen tescil başvurularının kapsamlı bir analizini gerçekleştirdi. 34’ü ürün ve emtialar, 11’i hizmet sektörü olmak üzere toplam 45 alandaki tescil başvurularının değerlendirildiği analizde önemli bulgulara ulaşıldı.

İmalat sektörünü kapsayan ilk 34 kategoride Konya ilinde 10 yılda toplam 27 bin 259 marka tescil edilirken, hizmet sektörüne ait kategorilerde tescil sayısı 9 bin 999 adet oldu. Raporda, hizmet sektöründe markaların tescillenmesinin gereksiz görülmesi bu sektördeki sayının düşük olmasının nedeni olarak gösterildi. Bununla birlikte son yıllarda hizmet...