04 / 05 / 2024

Konya imarı Konya imar yönetmeliği

Konya imarı Konya imar yönetmeliği

Konya'nın Beyşehir ilçe Belediyesi tarafından ilçe genelinde yapılacak imar çalışmalarını görüşmek için toplantı yapıldı. Konya'da imar sorunu masaya yatırıldı. Toplantı, Beyşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Konya Cihanbeyli Şeker Fabrikası'nda imar planı resmen onaylandı! 

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde kurulacak olan Konya Şeker Fabrikası'nın imar planı bakanlık tarafından onaylandı. 

Konya Karatay'da ormanlık alanın imarı değiştirildi iddiası!

Konya Karatay'da 10 sene önce eski Belediye Başkanı Mehmet Hançerli tarafından, Hazine’den alınan 2 milyon 472 bin metrekare büyüklüğündeki alana 85 bin ağaç dikildi ve ormanlık alan yapıldı. Ormanın bir bölümü temeli atılan Yeni Sanayi Sitesi'ne katıldı.

Konya Çumra’ya yeni imar planı müjdesi!

Konya Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, Çumra'nın yıllardır kanayan yarası haline gelen imar ile ilgili güzel bir gelişmenin yaşandığını anlattı...

Konya Çumra Belediyesi’nin gündeminde imar var!

Konya Çumra Belediyesi tarafından düzenlenen ' Birlikte Düşünüyor, Birlikte Üretiyoruz' programında inşaat sektörü temsilcileri ile imar çalışmaları konusu konuşuldu.

Fetullah Arık: Konya'da yatay mimariye uygun yapılar inşa edilmeli!

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, Konya’da deprem riski olduğunu söyledi. Fetullah Arık, mühendislik projeleri doğrultusunda, yatay mimariye uygun imar planları ile yapılar yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Konya'nın 21 mahallesi için yeni imar planı revizyonu!

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçedeki mühendis, mimar ve müteahhitlerle bir araya geldi. 

Konya Akşehir'de imar planı revizyonu askıya çıktı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, 1/100.000 ölçekli Konya İli Çevre Düzeni Planı ve 1/25.000 ölçekli Alt Bölge Nazım İmar Planlama çalışmalarının ardından Akşehir merkeze ait 1/5000 ölçekli nazım imar planını yeniden düzenleyerek bir ay süre ile askıya çıkarmasını sağladı.

Konya'nın 8 İlçesinin imar planı revizyonu askıya çıktı!

Konya Büyükşehir, 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonu çalışmaları kapsamında 8 ilçesnin daha 1/5000 ölçekli nazım imar planlarını askıya çıkardı.

Konya'da 8 ilçenin imar planı revizyonu askıya çıktı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonu çalışmaları kapsamında, 8 ilçenin imar planı revizyonu askıya çıkardı.

Türkiye Kızılayı'ndan Konya'da imar, proje ve yapı ihalesi!

Kızılay Konya Şube Başkanlığı imar çapındaki yerel yönetmelik hükümlerine göre projelerin çizilmesi, yapı denetimi ve Meram Belediyesinden inşaat ruhsatının alımı işi ihale ediyor..

Konya’nın altı ilçesinin imar planı revizyonu askıya çıktı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, 1/5000 ölçekli nazım imar planı revizyonu çalışmaları kapsamında planlar askıya çıkarıldı.

Konya Beyşehir yeni imarlarla modernleşecek!

Konya Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir'in imarını istişare ve bilgilendirme toplantısında ele aldı. Özaltun: "Yeni yapılan planla 5,6 ve 7 metrelik yollar kalmasın." diye konuştu.

Ankara Konya Yolu Mevlana Kapı Kent Girişi imar planı askıda!

Ankara Gölbaşı ilçesi Karaoğlan Mahallesi Konya Yolu Mevlana Kapı Kent Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanına ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

Konya imarı Konya imar yönetmeliği Haberi

Konya imarı Konya imar yönetmeliği

Konya'nın Beyşehir ilçe Belediyesi tarafından ilçe genelinde yapılacak imar çalışmalarını görüşmek için toplantı yapıldı. 

Beyşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programa Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Başkan Yardımcıları Halim Gumuşel, Kamil Kahraman Göksu, Konya Buyukşehır imar ve Şehircilik Daire Başkanı Nurullah Osmanlı, Şehir Plancısı Fatih Yılmaz, Mimar Seyit Ahmet Biçer, Konya Buyukşehir imar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Müdürleri, Beyşehir Belediyesi imar Komisyonu Üyeleri katıldı. 

Belediye Başkanı Murat Ozaltun, "Beyşehir'de şahsa gore imar değil, ada bazlı, şehrin estetiğine yakışır imar düzenlemeleri yapacağız, ilçemizdeki inşaat sektonı için arsalarımızın imar durumunu, halkımızın ve çalışaulann istek ve önerileri doğrultusunda planlamak için burada bulunuyoruz. 

Böylesine önemli bir konuda aramızda yer aldığınız ve katkı sunduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum" dedi.


Hakimiyet...