02 / 05 / 2024

Konya Mavi Treni

Konya Mavi Treni

Yenilenen İzmir-Konya demiryolu hattında yeni tren setiyle sefere başlayan Konya Mavi Treni'ni, ilk seferine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay uğurladı

Konya Mavi Treni yarın ilk seferine çıkacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, yarın Alsancak Garı'nda saat 19.30 düzenlenen törenle Konya-İzmir-Konya hattında Konya Mavi Treni’ni ilk seferine uğurlayacak

Konya Altın Mavi Konutları 36 aya varan vade fırsatıyla 2 gün sonra satışta! Yeni proje!

Konya'nın en gözde merkezlerinden biri olan Gazze Caddesi'nde yükselen Altın Mavi Konutları 36 aya varan vade fırsatıyla 2 gün sonra satışa çıkıyor. İşte ayrıntılar...

Hızlı Tren bileti fiyatlarına yüzde 30 zam! YHT bilet fiyatları uçtu! İstanbul, Ankara, Konya 13 Haziran fiyat listesi!

Ulaşımda dinmeyen zam yağmuru Yüksek Hızlı Treni de vurdu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Yüksek Hızlı Tren bileti fiyatlarına zam yaptı! YHT biletleri bir gecede yüzde 30 zamlandı! Peki, Hızlı Tren (YHT) bileti fiyatları ne kadar? Ankara,İstanbul, Konya... İşte 13 Haziran 2022 fiyat listesi!

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı treni TBMM'de!

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri yüksek hızlı tren projesi mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, projeye ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Treni başlıyor!

Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Tren Demiryolu projesi için düğmeye basıldı. Hat, Antalya Manavgat'tan başlayarak, Kayseri Kocasinan'da son buluyor..

Konya Mavi Tünel İçmesuyu İsale Hattı için kamulaştırma!

“Mavi Tünel (Konya İçmesuyu) Projesi (KOP)" Kapsamındaki Mavi Tünel İçmesuyu İsale Hattının Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Mavi Tünel projesinde sona gelindi!

Konya'nın 50 yıllık içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla Mavi Tünel'den Konya'ya içme suyu verilmesi çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Konya içme suyuna kavuşuyor!

Mavi Tünel’den Konya şehrine içme suyu verilmesine ilişkin Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülen çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Mavi Tünel'in tamamlanmasıyla Konya Ovası'na su verildi!

GAP'tan sonraki en büyük sulama projesi Mavi Tünel'le Konya Ovası'na su verildi. Akdeniz'e akan su, 17 km'lik tünelle ovaya taşınacak.

Mavi Tünel projesi hayata geçirildi!

Türkiye'nin GAP'tan sonra en büyük sulama yatırımı olan Konya Ovası Projesi kapsamında çalışmaları yürütülen "Mavi Tünel" ile Akdeniz'e dökülen sular, ovaya akmaya başladı.

Konya Ovası Mavi Tünel projesinin inşaatı tamamlandı!

Türkiye’nin GAP’tan sonra en büyük sulama yatırımı olan Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında çalışmaları yürütülen ‘Mavi Tünel’ ile Akdeniz’e dökülen sular, ovaya akmaya başladı.

Mavi Tünel projesiyle ilk kez Konya Ovası'na su veriliyor!

Türkiye'nin GAP'tan sonra en büyük sulama yatırımı olan Konya Ovası Projesi kapsamında çalışmaları yürütülen "Mavi Tünel" ile Akdeniz'e dökülen sular, ovaya akmaya başladı.

Ankara - Konya hızlı treni 300 kilometre hız yapacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, hızlı trende yeni bir setin hazır olduğunu, Ankara -Konya arasında hızın 330 kilometreye kadar çıktığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Konya - İstanbul YHT seferleri yarın başlıyor!

Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan "Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Treni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla yarın Konya Gar’da düzenlenecek törenle seferlerine başlayacak" dedi.

Konya Mavi Treni Haberi

Konya Mavi Treni

Bakan Yıldırım, Alsancak Garı'nda düzenlenen uğurlama törenindeki konuşmasında, iki kent arasında karşılıklı olarak her gün saat 20.00'de hareket edecek trenin, iki kenti bir adım daha yaklaştıracağını ifade etti. 


Son 9 yılda demiryollarına 25 milyar lira yatırım yaptıklarını, daha yolun başında olduklarını, devam eden yatırımların tutarının da 30 milyar lira olduğunu bildiren Yıldırım, 22 kilometrelik Kartal-Kadıköy metrosunun da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yarın açılacağını hatırlattı. 


Yıldırım, İzmir-Konya seferlerinin başlatılmasında çok aceleci davranmadıklarını, önce hatları yenilediklerini belirterek, güzergah yenilendikten ve yeni elektrodizel tren setlerinin klimalı, konforlu şekilde hazırlandıktan sonra seferlere başladıklarını anlattı. 


Yıldırım, yoğun ilgi nedeniyle sıkışıklık yaşanan Aliağa-Cumaovası hızlı tren hattı için sipariş verilen tren setlerinin üretiminin devam ettiğini, 40 tren seti yapılana kadar bu hatta geçici tren setlerinin sevk edilmesi yönünde...