29 / 04 / 2024

Konya Meramda pazar alanı inşaatı

Konya Meramda pazar alanı inşaatı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, geçtiğimiz aylarda temeli atılan Kovanağzı Kapalı Pazar alanı inşaatında incelemelerde bulundu.

Konya'da 6 bin 435 sosyal konut inşa ediliyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Harmancık Kapalı Pazar Alanı'nda düzenlenen AK Parti Meram 7. Olağan İlçe Kongresi'nde yaptığı açıklamada, Konya'da 6 bin 435 sosyal konut inşa edildiğini açıkladı.

Konya Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı'nda 136 dükkan yer alacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, içerisinde tarım Müzesi, işyerleri ve sosyal alanların yer alacağı Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatını inceledi.

Konya Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatında inceleme!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bedesten bölgesinde yaklaşık bin araçlık otoparkı, Tarım Müzesi, işyerleri ve sosyal alanları ile örnek olacak Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatındaki çalışmaları inceledi.

Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı 29 Ekim'de hizmete girecek!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yaptığı açıklamada Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı'nın 29 Ekim'de hizmete gireceğinin bilgisini verdi.

Konya'da yeni gar yapımı için yıkımlar başladı!

Konya’nın önemli projelerinden olan, eski buğday pazarı olarak bilinen bölgeye yapılacak yeni gar için bölgedeki işyerlerinin yıkımına başlandı.

Konya Buğday Pazarı YHT Garı’nda çalışmalar başladı!

Konyalıların merakla beklediği ve kamulaştırması yılan hikâyesine dönen Buğday Pazarı YHT Garı’nda çalışma başladı. AK Parti Milletvekili Ziya Altunyaldız, “Garlar kanı pompalayan merkez görevi görüyor. Bu açıdan gar Konya için bir misyondur” dedi

Konya Hızlı Tren Garı ihalesini Altındağ İnşaat kazandı!

Konya’nın mega projelerinden biri olan ve şehri demiryolu ulaşımında bir merkez haline getirecek Eski Buğday Pazarına yapılması planlanan hızlı tren garının ihalesi sonuçlandı. Yerin teslimi de yapıldı.

Konya Bozkır'daki kapalı pazar alanı çalışmaları sürüyor!

BOZKIR'da yapımı devam eden kapalı pazar alanı çalışması tüm hızıyla devam ediyor. Gün, ilçenin en büyük eksikliklerinden bir tanesi olan kapalı pazarın, aynı zamanda diğer önemli eksiklik olan otopark sorununu da gidereceğini belirtti.

Konya Beyşehir Esentepe Mahallesi’nde halk pazarı alanı düzenleniyor!

Konya’nın Beyşehir ilçesinin Esentepe Mahallesi’nde Cumartesi günleri sebze pazarı kurulan halk pazarında bir süre önce başlatılan iyileştirme çalışmaları devam ediyor.

Konya Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı Projesi neden geçikti?

1 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanan Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı Projesi, kazı çalışmalarında tarihi kalıntılar bulunması nedeniyle gecikti.

Konya Meram Kapalı Pazarı Yeri yarın açılacak!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Küçük Kovanağzı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Kapalı Pazar yeri, 8 Eylül 2015 Salı günü saat 10.00’da düzenlenecek törenle hizmete açılacak.

Konya Buğday Pazarı restore ediliyor!

Eski Buğday Pazarı’nda başlatılan düzenleme ve eski pazar şeklinin yeniden inşası çalışmaları sırasında, tarihi kalıntılara benzeyen yapılar toprak altında tesadüfen bulunmuştu.

Kovanağzı kapalı pazar yeri açılıyor!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Küçük Kovanağzı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Kapalı Pazar yeri, 8 Eylül 2015 Salı günü saat 10.00’da düzenlenecek törenle hizmete açılacak.

Konya Meramda pazar alanı inşaatı Haberi

Konya Meramda pazar alanı inşaatı

'Yerinde tespit, yerinde çözüm' sloganıyla faaliyetlerine yön veren Meram Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Kovanağzı Kapalı Pazaryeri inşaatında sona doğru yaklaşıldı. Başkan Fatma Toru, pazar alanında incelemelerde bulunurken, yetkililerden inşaatın son durumu hakkında bilgi aldı.

Meram halkının sağlık, esenlik ve güvenlik içerisinde alışverişlerini yapabilmeleri adına projelendirilen Pazaryerlerinin yapımına başladıklarını belirten Başkan Toru, "İlk olarak geçtiğimiz aylarda Kovanağzı Kapalı Pazar Alanı'nın temelini attık ve inşaat hızla devam ediyor. 8 bin 700 metrekare arsa alanı üzerinde 4 bin 850 metrekarelik kapalı alana sahip olan pazaryerimiz Ağustos ayı sonu itibariyle hizmete açılmış olacak. Vatandaşlarımız kış döneminde soğuktan, yaz döneminde ise sıcaktan korunarak alışverişlerini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirecek. Kovanağzı Kapalı Pazar Alanı'nın Meram halkına şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.


"PAZAR ALANLARI ÇOĞALACAK"

Başkan Toru, ilçe genelinde kapalı...